Jõulurahu
Jah, paraku neid on vähe, kes julgevad pimedate silmad avada.
Meil vist ollakse vene ajast harjunud mokk maas pidama ja oma asja vaikselt edasi ajama.
Ja kui nüüd ikka jumalasõna kuulutajate juttu kuulata, siis jõulurahu juba kuulutati kõigile välja - milleks üldse praegu mingi mõttetu sebimine, jahist ma ei räägigi - jalad seinale!
Vanasti Jõulurahust kolmekuninga päevani, s.o. 7. jaan., mingi tõsisema asjaga üldse ei tegeldud.
Meil vist ollakse vene ajast harjunud mokk maas pidama ja oma asja vaikselt edasi ajama.

Ja kui nüüd ikka jumalasõna kuulutajate juttu kuulata, siis jõulurahu juba kuulutati kõigile välja - milleks üldse praegu mingi mõttetu sebimine, jahist ma ei räägigi - jalad seinale!

Vanasti Jõulurahust kolmekuninga päevani, s.o. 7. jaan., mingi tõsisema asjaga üldse ei tegeldud.

Täna juba kolmas päev jõulurahust-kuda siis rahu kulgeb? On mõni aktiivsem ka metsas käinud või istusid kõik nädalavahetusel kodus ahju otsas? Ise viisin üleeile notsudele hernest söödale juurde kuna soov on üks endale lume mahatulekuga esimesel võimalusel enne 24.12. koju tuua. Kui lumi maha tuleb siis on ka lootust. Muidu kaks päeva päike paistab ja ilm oleks ajujahiks ideaalne olnud. Paraku lund ei ole ning sigade "massiline" kiusamine läheb tõenäoliselt jaanuaris alles lahti.
ikka lõbusalt
Võrumaa Teataja laupäeval 16.12.06
Täna kuulutatakse Võrus välja jahirahu
Esimest korda taasiseseisvunud Eestis kuulutab Eesti Jahimeeste Selts täna Võrus välja üleriigilise jahirahu. „Eesti Jahimeeste Seltsi president Mario Sootna kuulutab üleriigilise jahirahu välja Kandles laupäeval (täna - toim) kella 16.30 ja 17.30 vahel,” ütles maakonna jahimeeste seltsi juhatuse esimees Mati Kivistik. Jahirahu hakkab Eesti metsades kehtima väljakuulutamise hetkel ja kestab 26. detsembrini. Kivistik lisas, et Võrumaa jahimeeste soov kuulutada senise jõulurahu asemel välja jahirahu tekitas jahiringkondades veidi poleemikat. Varasematel aastatel välja kuulutatud jõulurahu kestis vaid jõulupühade ajal, tänavune jahirahu kestab kümme päeva ja hõlmab jõulupühade kõrval ka looduspüha ehk talvist pööripäeva. „Sellepärast nimetamegi teda jahirahuks,” lisas Kivistik.
Või esimest korda....... Toimuva kohta kõlbab Snellmanilt laenata soomekeelne väljend "Kukka tunkiolla"
Esimest korda taasiseseisvunud Eestis kuulutab Eesti Jahimeeste Selts täna Võrus välja üleriigilise jahirahu. „Eesti Jahimeeste Seltsi president Mario Sootna kuulutab üleriigilise jahirahu välja Kandles laupäeval (täna - toim) kella 16.30 ja 17.30 vahel,” ütles maakonna jahimeeste seltsi juhatuse esimees Mati Kivistik. Jahirahu hakkab Eesti metsades kehtima väljakuulutamise hetkel ja kestab 26. detsembrini. Kivistik lisas, et Võrumaa jahimeeste soov kuulutada senise jõulurahu asemel välja jahirahu tekitas jahiringkondades veidi poleemikat. Varasematel aastatel välja kuulutatud jõulurahu kestis vaid jõulupühade ajal, tänavune jahirahu kestab kümme päeva ja hõlmab jõulupühade kõrval ka looduspüha ehk talvist pööripäeva. „Sellepärast nimetamegi teda jahirahuks,” lisas Kivistik.
Või esimest korda....... Toimuva kohta kõlbab Snellmanilt laenata soomekeelne väljend "Kukka tunkiolla"
Ikka kulgeb rahulikult. Viisin täna kitse söödasõime heina juba valmis, et kui peaks vajadust tekkima, siis ei pea lumes sumpama (hein mitmesaja m kaugusel küünis kuhu talvel autoga ligi ei pääse) ja on varakult valmis. Varsti (paari tunni pärast) lähen notsule maisi viima. 

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Beretta kirjutas:Võrumaa Teataja laupäeval 16.12.06
Esimest korda taasiseseisvunud Eestis kuulutab Eesti Jahimeeste Selts täna Võrus välja üleriigilise jahirahu. Või esimest korda....... Toimuva kohta kõlbab Snellmanilt laenata soomekeelne väljend "Kukka tunkiolla"
See kehtib Võru kohta, Võrus esimest korda. Igal aastal eri kohas, mõistad.
Kas tuleb jaht???
-
jõulurahu
Nii et siis aint võrokestele kuulutati ja kohe sosinal,et teistele ei kostaks ja mina loll ajasin juba püssiraua õli täis.Läheb küll teemast mööda aga vaevab selline küsimus,et mille järgi meil see eestseisus(mis oma ülesandeid ei täida)valiti,kas mehe- või rahakoti paksuse järgi?
Aga mina pole ametlikult seda JAHIRAHU kuskilt kuulnud ja hommepäev kraabin püssi õlist puhtaks,praegu ilus lumi ka maas ja metsas loe nagu raamatut.Jõulurahu nagunii enam ei kehti vist kui eelmine talv oli viimast korda?
Aga mina pole ametlikult seda JAHIRAHU kuskilt kuulnud ja hommepäev kraabin püssi õlist puhtaks,praegu ilus lumi ka maas ja metsas loe nagu raamatut.Jõulurahu nagunii enam ei kehti vist kui eelmine talv oli viimast korda?
noorus on ilus aeg
Re: jõulurahu
jorr kirjutas:Aga mina pole ametlikult seda JAHIRAHU kuskilt kuulnud ja hommepäev kraabin püssi õlist puhtaks,praegu ilus lumi ka maas ja metsas loe nagu raamatut.Jõulurahu nagunii enam ei kehti vist kui eelmine talv oli viimast korda?
http://www.ejs.ee
Kas tuleb jaht???
Ehh krt tigedaks teeb see tobe pugemine usumeeste ees keda on tühiselt vähe aga see eest on nad valju häälega. Minul näiteks ei ole praegu mingisugust harrast tunnet hinges et peaks mingi rahuaja võtma endale. Aga võtta on seda tõepoolest aegajalt vaja muidu jookseb juhe kokku ja olen tähele pannud et mul tekib see vajadus ca 3x aastas - esimest korda nii veebruaris, teist korda suve keskpaiku ja siis veel hilissügisel korra. Siis sean sammud lennujaama ja mediteerin nädalakese kuskil palmi all, varbad soojas merevees ja külm õlu käes. Vot see on minujaoks rahuaeg 

kaliiber kirjutas:...et peaks mingi rahuaja võtma endale. Aga võtta on seda tõepoolest aegajalt vaja muidu jookseb juhe kokku...
ja-jah, peaks võtma küll, aga milles see väljendub. Ise küll ühestki reisist ega soojast maast ei oska rõõmu tunda (töö juures vahel on selliseid "õppereise" tehtud) ja vabatahtlikult ei lähe. Mul selline asi, et nt peale tööd aju ülekuumenenud ja siis rabad veel kodus kah pimedani majandada, no sihuke raske ja väsind olemine ... ja kui siis ilusal õhtul võtad püssi selga ja teed 1-2 tunnise ringi, tulemusest sõltumata kogu väsimus nagu käega pühitud, kohe hea uni jne
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!