tsuks kirjutas:Kakuke- räägin- et kõkats- kerge- a sa mind ei usu...
Mnjahh ... pole Sinuga päris ühel meelel selles osas.
Kvaliteetvindid pole alati raskemad. Raskemad on spordi tegemiseks mõeldud vintrelvad, st. paksuseinalised ja sellistega jahti ei peeta (kui siis ehk ainult varitsusjahti pukist ja pikamaamehed). Otsi- ja hiilimisjahiks sellised relvad ei sobi. Tean ühte jahimeest kes sellepärast, et pidi pidevalt täiendavat 2kg kaasas kandma, müüs oma püssi maha ja ostis LOS`i. LOS vähemalt minu käes tundus küll sama kerge olevat kui mitte isegi kergem, kui IZ-18MH (kirjanduse kohaselt IZ-18 MH 3,2kg ja LOS 3,5kg) (muidugi üks oli rohkem nagu inimeste jaoks loodud). Teine juhus mida tean, on selline, et mehel on kodus küll sportrelv (paksu seinaline), aga samal põhjusel ei käi sellega jahis. Kvaliteetvindid on teiste asjade pärast kallimad. Minu püssil jooksevad kuulid üles alla seetõttu, et optikakinnitusjalg pole tiftiga fikseeritud püssi külge. Kui püssile veel peale panna suhteliselt raske optiline sihik, siis on jõudude vahekord teine.
Ja kui tiirus harjutamas ka käia selle "kõkatsiga", siis pole väga vigagi (nüüdki on hakanud minema juba paremini). Mis, aga puudutab koprajahti, siis selle panen ma küll oma kõrva taha.