Jahikantsel

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
Vasta
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: jahipukk

Postitus Postitas rajaleidja »

ozz kirjutas:Reeglina jahimehed oma kantsleid ei eksponeeri!? Visiitkaart- kantsel... sorry kellele ma seda näitan kas keskonnainspektorile!?

Aga miks ka mitte. Meil on kahel viimasel aastal käinud kontroll söödaplatse üle vaatamas. seda nüüd mitte keskkonnainspektorite poolt, aga vististi ikka jahiliidu poolt. ja söödaplatsi juures tavaliselt ka pukk ju. ikka omal hea tunne korralikku jahikantslit näidata.
mustlesk
Postitusi: 635
Liitunud: N Dets 02, 2004 1:48 pm

Postitus Postitas mustlesk »

Mis põhjusel siis platse kontrollitakse, ei ole mina küll kuulnud, et meil oleks keegi kontrollimas käinud.
Kasutaja avatar
-Imre-
Postitusi: 197
Liitunud: T Mai 31, 2005 9:33 pm

Postitus Postitas -Imre- »

Meil ka ikka aegajalt kontrollitakse.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

mustlesk kirjutas:Mis põhjusel siis platse kontrollitakse, ei ole mina küll kuulnud, et meil oleks keegi kontrollimas käinud.

Käiakse ja vaadatakse, et sead liiga suure sita sees ei pea sööma. Ja seda ilma naljata. Peale selle muidugi kontrollitakse, kas on piisavalt soolakuid, söödaplatse ning kitsedele vihtasid.
Vihtade teema mulle omale kõige rohkem vastukarva. Krt vorpind neid omajagu, aga näed ei ole enam meie talved nii külmad, et kits tahaks nii suurel hulgal neid vihtasid närida nagu vana jahiraamat normiks annab. nagu joosepki juba siin mitu korda maininud, siis silo läheb neile palju rohkem peale. aga see juba kantsli teemast väheke mööda
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

kantslijutt

Postitus Postitas jorr »

Meil lubati ka tulla kondrollima aga seda,et kas söödad on väljas ja kas ikka pukid püsti loomade laskmiseks.Ilu pärast keegi neid küll ei kondrolli ja tavaliselt olen püüdnud teha ise ikka redeli puu otsa niimoodi,et kõnnid alt läbi ja kui ei tea ,siis ei märkagi redelit.Aga jah,eks igaüks toimib ikka enda võimaluste piires.Kes ehitab metsa lossi ja kes varesepesa.
noorus on ilus aeg
Buck
Postitusi: 214
Liitunud: N Okt 13, 2005 9:53 am

Re: kantslijutt

Postitus Postitas Buck »

jorr kirjutas:Meil lubati ka tulla kondrollima aga seda,et kas söödad on väljas ja kas ikka pukid püsti loomade laskmiseks.Ilu pärast keegi neid küll ei kondrolli ja tavaliselt olen püüdnud teha ise ikka redeli puu otsa niimoodi,et kõnnid alt läbi ja kui ei tea ,siis ei märkagi redelit.Aga jah,eks igaüks toimib ikka enda võimaluste piires.Kes ehitab metsa lossi ja kes varesepesa.

Kas siis sigade söötmine ilma laskmispukita nüüdseks keelatud?
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

kantsel

Postitus Postitas jorr »

Mitte söötmine,vaid lubade jagamisel pidi sellel jahipukil tähtsus olema.Oli varem ka nõue,et kui pukki pole siis sokuluba ei saa.Veel ülemöödunud talve lõpus pidid tulema suured kondrollid vaatama kas kitsesöödasõimed on ikka sööta täis ja siis siblisime vastu kevadet sinna sööta vedades ringi aga tuli suur sula ja kevad järgi ning nii jäid need kondrollijad tulemata ja ka väljaveetud kitsehein läks hiljem põletamiseks.
noorus on ilus aeg
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

vot mulle tundub ka, et kitsede pärast tõmblevad nad kõige rohkem. Aga kui teha kõrvalepõige nüüd erametsaomanike teemasse, siis siin ju ka üks hea asi jahimeeste jaoks. Kui kontroll käib vaatamas ja näeb, et söödad väljas, on hea öelda ka metsaomanikele, kes kitsede tekitatud kahjustuste üle kurdavad: käisime, kontrollisime. söödad on väljas, küttimise limiit on täidetud. ei saa jahimeest süüdistada, et kahjustused on tekkinud tema tegemata jätmisest.
Isapull
Postitusi: 57
Liitunud: E Okt 23, 2006 10:35 am

Postitus Postitas Isapull »

Eks kantslitega samuti kui naistega - mõnel mehel ilus ja kõrge jalaga, teisel madalam ja räsitum, aga seda hingelähedasem, just nii lihtne see ongi. Pole tähtsis milline on pukk, peaasi, et loom seal juures söömas käib ja talle see meeldib, et võib kindel olla söögipoolise olemasolus ka kõige raskemal külmaajal. Kõik muu olgu jahimehe mure ja kui jaht edukas, siis ka rõõm.
22LR
Postitusi: 358
Liitunud: R Mär 04, 2005 12:34 pm

Postitus Postitas 22LR »

Lugupeetud foorumikaaslased!Tuletan teile meelde,et igale jahtkonnale on väljastatud jahimaade korralduskava, mida keskonnateenistus jahirendilepingute sõlmimise ajal veidi karmistada püüab (vähemalt meil oli see nii),kus kõigele muule lisaks on üles loetud ka MINIMAALNE jahirajatiste arv.Seda ka aeg-ajalt kontrollitakse Küsige seda korralduskava koos rendilepinguga oma jahtkonna bossilt ,lugege läbi ,kes seda seni teinud pole ja paljud asjad saavad selgemaks -kui mitu soolakut,kõrgistet jne.
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

heh, kõikse naljakam on tõesti, et kõrgisteid nõutakse ... mõned peavad sellist söödalt laskmist üldse ebaeetiliseks. Arusaadav kui söödaplatse/automaate, sõimesid ja soolakuid nõutakse aga laskerajatised on ikka igamehe rida, kas pukist või hoopis hiilimisjahiga siga laseb...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

22LR kirjutas:Lugupeetud foorumikaaslased!Tuletan teile meelde,et igale jahtkonnale on väljastatud jahimaade korralduskava, mida keskonnateenistus jahirendilepingute sõlmimise ajal veidi karmistada püüab (vähemalt meil oli see nii),kus kõigele muule lisaks on üles loetud ka MINIMAALNE jahirajatiste arv.Seda ka aeg-ajalt kontrollitakse Küsige seda korralduskava koos rendilepinguga oma jahtkonna bossilt ,lugege läbi ,kes seda seni teinud pole ja paljud asjad saavad selgemaks -kui mitu soolakut,kõrgistet jne.

vot-vot
täpselt selle pärast nad meid kontrollimas käivadki.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

kantsel

Postitus Postitas jorr »

Meil vist nii arvuliselt ei ole kirjas aga olema neid pukke peab ja üldse selline mõiste nagu- jahikantsel-?Kus lõpeb puki nimi ja algab kantsel?Redeliga iste puu otsas on vist pukk aga kui seinad ja katus siis kantsel või,aga kui redel iste ja katus?
Omal neid redeleid vist ikka kümmekond tuleb ära ja nii katusega kui ilma.
noorus on ilus aeg
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

See kitsede vihtadega söötmine on vist jah ülepingutus. Siis peab ikka tõsine lumekate olema, et kits süüa ei saa ja vihad sisse lähevad. Atavism vene ajast. Metsas enamasti maitsvamat söögipoolist kui minu vihad.
Tegelikult metsloomad peavadki normaalse talvega ise hakkama saama, mitte inimesest sõltuma. Ja saavad ka. Selle lisasöötmisega on mõtet tegeleda ekstreemolukordades. Sigade puhul on söötmise mõte ikka loomade peibutamises oma piirkonda. Aga kui metsa pidada oma karjakopliks ja nuumata seal suuri seakarju, kannatavad sigade all näiteks metsakanalised ja taimestik. Ja ega see lausülestuhnitud metsaalunegi ilus ole.
saaremees
Postitusi: 114
Liitunud: N Mär 17, 2005 2:26 pm

Postitus Postitas saaremees »

Meil eile käidi siis seltsi kogus hiilguses kontrollimas. Nii palju kui aru sain, siis hindamisel, seltsile hinnangu andmisel mingid 20 ja rohkem punkti. Ei hakka siin pikalt rääkima, aga tähtsad ---soolakud, söödamajad ( st. kui arvad et pole vaja kitse sööta, siis mingi lagunenud lobudik võrdub - punktidega), kantsel korralik +, aga vaata ka majanduskava, kui ikka 5 söödakoha asemel 25 ja pooled neist naeltega puu külge taotud istekohtadega, siis need kümme naelutatut viivad viis korralikku kindlalt kui mitte miinusesse, siis nulli. Muidugi veel rendilepingud. Kui praegu ikka alla 50,1% tehtud ( arvesse lähevad muidugi ka eitavad ja töös olevad lepingud), siis suur oht, et naabrimehed kes tublimad, võivad jahipiirkondade ringi vaatamise aastal 2007 oma ettepanekutega ka sinult tükikese haarata. No ja muidugi söödapõllud, vihad, seltsitegevus jne. Eks paistab kuidas meil, aga parem veel kel võimalik asju vastavalt ettenähtule seada ja korrastada, kui hiljem kiruda..... pigem ennast. läks natuke vist teemast mööda ,aga panen kindlasti hiljem ka kantslist pildid.
Vasta