Jõulurahu

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Suletud
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

kaliiber kirjutas:Ehh krt tigedaks teeb see tobe pugemine usumeeste ees keda on tühiselt vähe aga see eest on nad valju häälega.


Ei tasu usumeestele kraesse karata, natukene teemast mööda krabamine äkki? See, kui telekast paar kuud näidatakse mingit kahtlase väärtusega jõulutaati coca-colat reklaamimas, ei ole nt usumeeste süü... samuti ei otsusta nad, millal metsas jahirahu peaks kehtima, ning ma pole isegi seda kuulnud, et mõni neist oleks sel teemal arvamust avaldanud, et vot, jahimehed, tehke jahirahu sel ja sel ajal. Kui kellegi poole vaadata, siis on EJS mingid tegelased, kes leiavad, et võiks teha sel ja sel ajal, et mingid massid, kes ise ka silmakirjalikult usu taha peitu pevad, ei oleks pahased. Kui normaalselt asja ajada, siis oleks nagu 23-24 igati sobilik... seega, rohkem jahimeeste esininade probleem.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
22LR
Postitusi: 358
Liitunud: R Mär 04, 2005 12:34 pm

Postitus Postitas 22LR »

To Puukoi.Olen üks neist,kes oma jahtkonda klubis esindab, volikogu liige.Päris uduumbes eelnevat ei kirjutanud.Lühidalt:kui olen ühe organisatsiooni liige,siis on mul õigus ka küsida ,kuidas sellised otsused sünnivad.Teadmatus sünnitab kahtlusi ja mis veelgi hullem-valearusaamu ja ebaõiget kriitikat.Olgem ausad,EJS näitab oma liikmete vastu lugupidamatust kui oma liikmetega suhelda ei oska või ei taha.Veelkord minu küsimus-KUI PALJUDE LIIKMESORGANISATSIOONIDEGA JAHIRAHU KESTUS KOOSKõ LASTATI?On kellelgi infot?
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

No kui asjad sedasi, siis on sul õigus, isegi kohustus esitada järelepärimine EJS-le ja sealt peaks sulle, kui volitatud isikule ka vastus tulema. Selleks realiikmed volikogusse oma esindajad ju valivadki, et olla usaldusisik ülemate ja alamate vahel.
Mul ei ole küll infot, aga arvan, küsimus lahendati paremal juhul seltside esimeeste tasemel, ülevalt alla "demokraatia" stiilis.
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Üks seletus just 16-nda kuupäeva asjus on, et Võru klubi mehed jäid peoruumide (Kandle maja) tellimisel suht hiljaks. Kuna jõulukuul majas üritusi suht palju, polnud hilisemaks sobivat aega enam pakkuda. Ja kuna jahirahu taheti kehtima panna väljakuulutamisest, saigi selleks päevaks 16 dets :twisted: Eks sellise ürituse korraldamisel tuleb ju arvestada ka tähtsate pääliina asjameeste ajagraafikut, et suured herrad ikka pidusse saaks tuldud :wink: Ja nii see pikk paast teoks saigi :evil:
puukoi

Postitus Postitas puukoi »

Arvan, nii see küll ei olnud.
Vaata, sealoadki kirjutati jahihooaja alguses välja kehtivusega 15. dets. Varem kehtisid load aasta lõpuni. See nüke oli ikka juba kevadel teada ja ilmselt asi otsustati väga kitsas ringis.
Ei usu, et asja otsustaja oli Võrumaa JS. Üritus kõigest viidi läbi rotatsiooni korras Võrumaa JS poolt.
Sellised otsused tehakse kõrgemal pool.
Ats
Postitusi: 933
Liitunud: R Aug 18, 2006 12:14 pm

Postitus Postitas Ats »

Selle teema võiks ka nüüd lukku panna.
kaalikas
Postitusi: 274
Liitunud: T Aug 24, 2004 10:45 am

Postitus Postitas kaalikas »

mismoodi see sealuba 15-nda detsembrini kehtib,mul on küll 28-nda veebruarini?
In fact You look like a shit!
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Võib kehtida küll 15-ndani. Sõltub konkreetsest klubist kes kui kauaks annab. Meil näiteks kõik suuruluki load üheks kuuks. Ja võid ettekujutada mehe rõõmu :evil: , kes võttis loa 26. novembril kehtivusega kuni 25. detsember. Minu teada on selle loa siga tänaseni hea tervise juures.
kaalikas
Postitusi: 274
Liitunud: T Aug 24, 2004 10:45 am

Postitus Postitas kaalikas »

lahe!
In fact You look like a shit!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

jahirahu

Postitus Postitas jorr »

See rahu nüüd kindlasti ikka kõrgemalt poolt paika pandi ja usun,et tavajahimeeste käest keegi üldse ei küsinudki.Sellest aga tekkiski suur vastuseis,et aint kitsas ringkond või isegi üksikisik otsustab kõigi eest ja nüüd siis keset paremat jahihooaega kümme päeva vaikust.Oleks veel jõulupüha aeg, saaks minagi midagi asjast aru aga nii lahmida ,et keset hooaega kümme ilusat päeva aint kellegi käsu peale?
Ise arvan,et kui seda rahu mõnele väga vaja on siis võiks see alata näiteks teisest aprillist ja mitte kümme päeva vaid ikka kaks kuud jutti.
Usun ka ,et selline rahu nüüd jahimehi eriti ei sega.Esimest aprilli ei soovita sellepärast,et mõni arvab siis asja naljaks.
noorus on ilus aeg
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Postitus Postitas Joosep Käba »

Jahirahu ei ole ju mingi seadusaktiga paigas. Kui sul kehtiv luba taskus ei saa ükski vend köhida.
Paljud pundid kes ei kuulu EJS-i teevad ka seenädal jahti. Järvamaalt ju siingi infi oli millal neil rahu on.
Kui jõulu ja uueaasta vahel ilust ilma ja lund juhtub olema ei ma rebuskeid küll toksimata jäta.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Joosep Käba kirjutas:Jahirahu ei ole ju mingi seadusaktiga paigas. Kui sul kehtiv luba taskus ei saa ükski vend köhida.
Paljud pundid kes ei kuulu EJS-i teevad ka seenädal jahti. Järvamaalt ju siingi infi oli millal neil rahu on.
Kui jõulu ja uueaasta vahel ilust ilma ja lund juhtub olema ei ma rebuskeid küll toksimata jäta.


Vaata, selles see probleem ju ongi, et kas jahimees peab siis jälle üks järjekordne JOKK-süsteemi näidis olema, kui jahirahu/jõulurahu ajal metsas püssiga mittejahilisele vastu satub - juriidiliselt on ju kõik korrektne, luba on olemas jms.

Vaevalt et tavaline jahimees oskab või suudab või viitsib seletama hakata, et näed, tema jahiselts üldse EJSi süsteemi ei kuulugi vms. Pigem on probleem selles, et kui jahirahu aeg on tsentraliseeritult paika pandud, siis kas meil kui lihtjahimeestel oleks olnud põhjendatult mõistlik eeldada nendelt tsentraliseeritult otsustajatelt EELNEVAT läbimõtlemist, küsitlemist, teadustamist vms. Mina miskipärast tunnen küll, et selline läbipaistev lähenemine oleks pidanud olema EJS-i poolt eelduslik. Aga eks võim ole hea asi pihus hoida...

BM
Suletud