Hea praepann
-
- Postitusi: 1059
- Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am
Uus Hackmani Etiquette sarja küpsetuskastrul Ceratex kattega (kannatab üle 1000 C!) on väga hea! Saab pruunistada, vokkida, hautada, flambeerida, ahjus küpsetada ja kate on väga libe ega karda isegi metalllusikaga segamist! Neid on 2 varianti, 26 cm ja 28 cm. Suurema mahutavus on 4,3 l.[/quote]
Tegin liha ja hiljem ülepannipannkooke, pann on hea! Soovitan kõigile!
Tegin liha ja hiljem ülepannipannkooke, pann on hea! Soovitan kõigile!
Olen saanud väljaõppe müümaks häid ja kvaliteetseid panne, erinevaid, nii teflon kui malm, nii emailkattega kui ilma, nii moodsamaid kui eriti moodsaid ja ka nö. tavalisi. Jutt läheks pikaks ja nö. reklaamitegemiseks seepärast üritan teha lühidalt ja arvan et parim tuleb siit välja ja ka eelnevaid lugusid arvesse võttes saab teha järeldusi!
Nii, parim pann, on malmpann ilma igasuguse katteta ja loomulikult mida kallim seda parem, eelmainitud RONNEBY on üks parimaid, hind mõõdukalt normaalne! Miks emailita? See on juba nö. maitseasi ehk kena kate lisab jumet, kena vaadata ja ka kergem puhastada-hooldada kuid...isiklikult eelistan ilma katteta ja arvestan ka vanu kogemusi vanaisalt-vanaemalt. Puhastada malmpanni ILMA FAIRYTA, ILMA KEEMIATA sooja-kuuma veega, vajadusel julgelt kraapida ( mis ei sobi teflonile ). Kuivatada lapiga ja sisse õlitada et pidevalt selline nö. tume, töövalmis oleks! Ka uut malmpanni tuleb ette valmistada, aeg näitab malmpanni omanikule et mida kauem pann on teeninud-õigesti hooldatud seda paremini ta tööle hakkab! Selle kohta ka üks vanasõna Aasiast ja wok-pannide huvilistele-omanikele, et mida " mustem " wok seda parem kokk!
Pann ei võta kinni, ta teeb seda siis kui temperatuur vähene ja valesti hooldatud, korraga liigpalju liha peale laotud ja kuumus alanenud ja hakatakse kohe pöörama tükke. Õige kuumuse ja valmidusastme puhul tükid ise lahti tulevad, kontrollitud värk. Ja liha ei pöörata mitut korda! Mida veel? Soovitan mitte puidust käepidemega panne, saab ka ahju panna! Ja malmpann on raske, ei kipu sobima perenaisele köögis vaid ikka tõsistele kokkadele-jahimeestele
.
Lõpetuseks, kes soovivad teistsuguseid panne, mitte malmist, siis mida paksem põhi seda korralikum, see on reegel, ehk raskus määrab...
Nii, parim pann, on malmpann ilma igasuguse katteta ja loomulikult mida kallim seda parem, eelmainitud RONNEBY on üks parimaid, hind mõõdukalt normaalne! Miks emailita? See on juba nö. maitseasi ehk kena kate lisab jumet, kena vaadata ja ka kergem puhastada-hooldada kuid...isiklikult eelistan ilma katteta ja arvestan ka vanu kogemusi vanaisalt-vanaemalt. Puhastada malmpanni ILMA FAIRYTA, ILMA KEEMIATA sooja-kuuma veega, vajadusel julgelt kraapida ( mis ei sobi teflonile ). Kuivatada lapiga ja sisse õlitada et pidevalt selline nö. tume, töövalmis oleks! Ka uut malmpanni tuleb ette valmistada, aeg näitab malmpanni omanikule et mida kauem pann on teeninud-õigesti hooldatud seda paremini ta tööle hakkab! Selle kohta ka üks vanasõna Aasiast ja wok-pannide huvilistele-omanikele, et mida " mustem " wok seda parem kokk!
Pann ei võta kinni, ta teeb seda siis kui temperatuur vähene ja valesti hooldatud, korraga liigpalju liha peale laotud ja kuumus alanenud ja hakatakse kohe pöörama tükke. Õige kuumuse ja valmidusastme puhul tükid ise lahti tulevad, kontrollitud värk. Ja liha ei pöörata mitut korda! Mida veel? Soovitan mitte puidust käepidemega panne, saab ka ahju panna! Ja malmpann on raske, ei kipu sobima perenaisele köögis vaid ikka tõsistele kokkadele-jahimeestele

Lõpetuseks, kes soovivad teistsuguseid panne, mitte malmist, siis mida paksem põhi seda korralikum, see on reegel, ehk raskus määrab...
Hea praepann
Trehvasin Tallinnas ühe riistapuu peale, mida kutsutakse pajaks.Asi
aga on universaal-nahhaalne. Nimelt on see valumalmist pada lameda
ja sileda põhjaga,saab panna pliidile.Saab kasutada ahjupotina, kuna
puuosi tal pole. Ja lõkke kohale riputamiseks on hea tugev sang olemas.
Mahtu on tal 4,3 liitrit ja maksis 138 krooni. Tehtud on Soomes,ka sisse-
töötamise õpetus kenasti juures. Ainus miinus minu arvates on suhteli-
selt väike mahutavus.Töötab aga üsna kenasti.
Kaege perra!
aga on universaal-nahhaalne. Nimelt on see valumalmist pada lameda
ja sileda põhjaga,saab panna pliidile.Saab kasutada ahjupotina, kuna
puuosi tal pole. Ja lõkke kohale riputamiseks on hea tugev sang olemas.
Mahtu on tal 4,3 liitrit ja maksis 138 krooni. Tehtud on Soomes,ka sisse-
töötamise õpetus kenasti juures. Ainus miinus minu arvates on suhteli-
selt väike mahutavus.Töötab aga üsna kenasti.
Kaege perra!
Ülemiste keskuses toiduosakonnast vasakul pool (seistes näoga toiduosakonna poole) kohe järgmine pood -oli vist mingi pesa nimeline müüb samuti suhteliselt korralikke malmpotte erineva suurusega. Nendel on ka netis mingi koduleht ja sealt sai ka kojusaatmist tellida. Ise ostsin sealt paar aastat tagasi korraliku malmist suure haudepoti koos kaanega. Oli väljast sinist värvi (osad ka punased). Sees mingit katet malmil ei ole. Nüüd naine kasutadb potti pidevalt- ainuke häda- kole raske.
ikka lõbusalt
Skeppshult
Skeppshulti malmpannid parimad mis proovinud olen, toodetakse ka Rootsis mitte nagu ronneby omad mis peaks nagu swedish quality olema aga tegelikult 95% toodangust toimub Hiinas...