IZ-18 VÕI 94

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
kada
Postitusi: 11
Liitunud: K Veebr 28, 2007 9:57 pm

IZ-18 VÕI 94

Postitus Postitas kada »

Kuna algaja ,siis vaja hakata relva ostma.Vaatasin palju kiidetud iz18-mn,aga siledat rauda ka vaja. Kuna iz-18-le siledat suht võimatu saada,siis mõtlesin ,et kaks ühes e.iz 94. Siit küsimus,et kuskilt foorumist võis lugeda et lastes tahab raua ots ringe teha, kuidas mõjub raua otste omavaheline seotus täpsusele? :oops:
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Kombirelvade (õige) valmistamine ja ka nende kasutamine on omaette "teadus". Vintraua täpsusele mõjuvad nii tema seotus (otsast ja keskelt) teise rauaga kui ka metalli soojuspaisumine laskmise käigus (vintraua enda paisumine ja sileda raua paisumine samuti). Lihtsustatult võttes ei ole kombirelv ei ole kunagi nii täpne vintrelv kui üheraudne vintrelv (olgu siis lahtimurtav või muu lukusüsteemiga). Samas võib kombirelva vintrauast saavutada jahil täiesti normaalseid tulemusi, kuna ta on n.ö esimese kahe lasu vintrelv. Esimene lask vintrauast (raud on külm) on korralikult sisselastud sihiku puhul täpne, teine ehk kah veel kuidagimoodi - seega tiirus kiiret laskmist temast teha ei soovita, kuna tulemus pole hea. Kui raud on korralikult maha jahtunud (3-5 minutit), siis tuleb täpsus reeglina jälle tagasi.

Lisaks kombirelva lasketäpsuse küsimustele on muidugi täiesti iseasi veel ka tema kasutusotstarve ja -mugavus. Juhul, kui tõepoolest rohkem relvi üleüldse osta ei soovita (kaheraudset siledat nt haavlijahiks), siis tuleks haavliraua kasutamise jaoks optikale soetada kiirjalad (korralikud kiirjalad maksavad aga normaalse vene päritolu uue haavlipüssi hinna, viletsamad jällegi võivad lasketäpsust omakorda halvendada). Olen ise näinud, kuidas kombipüssi ja fiksjalgadega optikaga käidi faasanijahis. Alguses oli naljakas... ;)

Päikest

BM
Kasutaja avatar
Patterdale
Postitusi: 195
Liitunud: L Nov 06, 2004 12:32 pm

Postitus Postitas Patterdale »

Minu esimeseks relvaks oli ka kombi 412 pärast kahe lisarauapaari juurdeostmist müüsin ikkagi maha ja ostsin tavalise vindi ja sileda.
Dog and man are truely partners in the hunt.
kada
Postitusi: 11
Liitunud: K Veebr 28, 2007 9:57 pm

kada

Postitus Postitas kada »

aga, kas iz-18mn on võimalik siledat rauda saada? :shock:
peeter

Postitus Postitas peeter »

Jz - 18 on saadaval , nii sileraudsena kui vintrauaga . http://www.baikalinc.ru/en/company/open/w*pon.html
Sellisel juhul soovitan osta kaks eraldi relva . Usun ,et sellele lisraua soetamine on umbes sama kallis kui terve relv . Keegi lihtsalt ei too seda rauda sulle kuskilt eraldi . Mina soovitaks cal. 20/76 ja 222 remington.
http://www.baikalinc.ru/en/company/32.html , http://www.baikalinc.ru/en/company/34.html . Kombineeritud relva ei soovita algajale , nendega on ka vanad ja kogenud mehed hâdas .
ninja
Postitusi: 327
Liitunud: P Mai 30, 2004 2:07 pm

Postitus Postitas ninja »

Mul omal iz-94 kombi 12-76\308,,,nüüd siis peale 4 aastat olen ta kenasti töökorda saanud :). Oli küll palju mässamist nii logisevate optika jalgadega kui ka päästikuga mis jube raske oli, aga nüüd asi jonksus ja päris täpne teine, aga jah harjumist vajab ta küll,,,,mina ka soovitaks ikka vinti ja siledat eraldi . Muidugi kui oled selline jahimees kes võsavahel kobrast ja parti korraga passib ja ka põdrast ära ei ütle samal ajal , siis on kombi küll õige relv , sest nagunii üks ja kindlalt sihitud lask tuleb sul teha , et saak tabada ...ühesõnaga kui sa üle 150 meetri ei lase ja pead varitsus jahti põhiliselt , siis kombi tasub ära küll ja pole ta kallis ka midagi , et hiljem peaks hirmsaste kahetsema,,,kui ära tüdined , siis ka ajujahis ajajana ta paras kaasa vedada ilma optikata :)
kui huvi saada priva räägin kombi tuunimisest lähemalt :D
Weatherby Mark V Super Varmint Master 308 win
wsm
Postitusi: 353
Liitunud: P Jaan 15, 2006 9:07 pm

Postitus Postitas wsm »

Ninjal igati õige jutt.Täienduseks natuke,et vene kombineeritud relvade puhul annab parima tulemuse Aimpoint või Halogramm sihikute kasutamine. Hinna ja kvaliteedi suhe jääb paika.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Meil mõlemad olemas ja ei laida sugugi.Eks vene relvad ole nii nagu sattub.Kombi just kopra ja rebase jaoks pluss varitsus pukist.Ninja jutuga muide päri aga erilist reguleerimist pole vaja läinud ja ka jalad püsivad kinni.Ajujahiks on siledad olemas ja kombid ei kasuta seal.See lahtimurtav vint Iz 18 on lastud sisse 120-mne peale ja kui tead kuuli vajumist,siis rebast oleme ikka õngitsenud ka 200 pealt ja võtab ära küll.Vene värk on vene värk ja odav muidugi ka.
noorus on ilus aeg
ninja
Postitusi: 327
Liitunud: P Mai 30, 2004 2:07 pm

Postitus Postitas ninja »

Täpselt,,nagu eelpool öeldult peab vedama , et saada endale vene kombi millel mõlemad rauad enamvähem vertikaalis kokku jooksevad . Mul endal ilusti sile ja vint 100 meetri peale kokku klapivad ,,,hea ja lihtne sisse lasta ja jahis kasutada :)
aga see , et optika jalad panin küll igast võimalikust kohast liimiga kinni , muidu lihtsalt hakkasid kõik kruvid logisema ,,,lisaks veel liimisin ka jala relva raua külge kahh,,,siis lõpuks jäi asi paika ja siiani paigal :P
aga eks ta ole ,,mõne relva saab laskma mõnda aga mitte kuidagi :twisted:
Weatherby Mark V Super Varmint Master 308 win
kada
Postitusi: 11
Liitunud: K Veebr 28, 2007 9:57 pm

kada

Postitus Postitas kada »

Selge,siis vist pööran pilgu iz-94 poole. Mis arvate? :?
ninja
Postitusi: 327
Liitunud: P Mai 30, 2004 2:07 pm

Postitus Postitas ninja »

Pööra aga,,,,oleneb missugust kombinatsiooni tahad,,,ise soovitan 308 \12-76..
Weatherby Mark V Super Varmint Master 308 win
kada
Postitusi: 11
Liitunud: K Veebr 28, 2007 9:57 pm

kada

Postitus Postitas kada »

308 mõte oli endalgi.Küll kunagi kui vaja jõuab väiksema kaliibri juurde osta. Tänud kõigile. :)
Kasutaja avatar
4x4 Urukoer
Postitusi: 89
Liitunud: E Nov 24, 2003 7:19 pm

Postitus Postitas 4x4 Urukoer »

Sellist 94-ja mis 100 m pealt sileda ja vindi ühte auku laseb tahaks päris näha.Aga kui näha ei saa siis ehk räägid millise relvameistri juures raudu timmimas käisid?Soetasin endalegi paar aastat tagasi selle relva esimeseks,nüüd neit kokku kolm;kombi,sile,vint.Ütlen ausalt ,et ei leidnud oma relvale sileda kuuli mis 50 m pealt lähemale kui 15 cm teravast laseks.Seega jäi see relv kopra ja seajahiks kui lähen koeraga.Jama relvaga veel selline ,et raudade vaheline reguleerkruvi liigutab ennast seal oma suva järgi.Nimelt tagumist sihkuit olen pidanud vasakule liigutama juba nii-palju,et varsti läheb sihiku kinnituskruvist mööda(loe:vaja umbes 25 lasu tagant üle kontrollida).Seda kõike muidugi pärast 4-500 lasku.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Lp. 4*4 Urukoer, tegemist ju vene püssiga ja kui sulle kehvem sattus,siis pole veel kõik sellised.Enda omal on siiani kõik kruvid küll ilusti kinni olnud aga ega tiirupüssiks ei kasuta kombid ja looma võtab ära küll.Isegi optikajalad korralikult kinni seisnud mis Aleksejevi Volli paika pani.Võiks teda sulle isegi näidata aga milleks?Ega vaatamine midagi anna siis vaja ikka tiiru minna kus lasketulemus ka näha.Kombi kohta on siin foorumis ju mitu meest ka varem head nõu andnud nende raudade reguleerimiseks.
Eks püssiost ole nagu naisevõtt,hiljem selgub mis said.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
KeegiVeel
Postitusi: 120
Liitunud: T Okt 04, 2005 11:09 am

Postitus Postitas KeegiVeel »

to 4xurukoer: See raudade vahel olev kruvimoodi asjandus ei ole kruvi, vaid tift. Kas keegi oskab öelda, kuidas 94 sileda toru otsa kinnitust puhastada saab. Panen küll igast puhastusaineid, kuid kipub teine ikka kinni jääma.
Austage ka teisi jahimehi!
Vasta