Jahikantsel

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
Vasta
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

saaremees kirjutas:Meil eile käidi siis seltsi kogus hiilguses kontrollimas. Nii palju kui aru sain, siis hindamisel, seltsile hinnangu andmisel mingid 20 ja rohkem punkti. Ei hakka siin pikalt rääkima, aga tähtsad ---soolakud, söödamajad ( st. kui arvad et pole vaja kitse sööta, siis mingi lagunenud lobudik võrdub - punktidega), kantsel korralik +, aga vaata ka majanduskava, kui ikka 5 söödakoha asemel 25 ja pooled neist naeltega puu külge taotud istekohtadega, siis need kümme naelutatut viivad viis korralikku kindlalt kui mitte miinusesse, siis nulli. Muidugi veel rendilepingud. Kui praegu ikka alla 50,1% tehtud ( arvesse lähevad muidugi ka eitavad ja töös olevad lepingud), siis suur oht, et naabrimehed kes tublimad, võivad jahipiirkondade ringi vaatamise aastal 2007 oma ettepanekutega ka sinult tükikese haarata. No ja muidugi söödapõllud, vihad, seltsitegevus jne. Eks paistab kuidas meil, aga parem veel kel võimalik asju vastavalt ettenähtule seada ja korrastada, kui hiljem kiruda..... pigem ennast. läks natuke vist teemast mööda ,aga panen kindlasti hiljem ka kantslist pildid.


Mnjaa. Ei hakka nimesid nimetama, aga vähemalt selle jutu põhjal tundub "seal" maakonnas KKT inimene küll tugevalt üle pingutavat. See punktide süsteem on neil täiesti meelevaldne ja mingisugusest 2007. aastast kui jahipiirkondade ringi vaatamise aastast ei tea keegi peale "selle" maakonna küll mitte kui midagi.

Mitte et ohjad käest tuleks lasta ...

BM
kalamees :)
Postitusi: 191
Liitunud: K Juun 21, 2006 11:26 am

Postitus Postitas kalamees :) »

mis te sellisest kantslist arvate (pilt leitud netist!) :lol: http://halbot.haluze.sk/images/2007-02/ ... ses_19.jpg
julged teha, julge ka vastutada...
Kasutaja avatar
Eraser
Postitusi: 400
Liitunud: E Veebr 05, 2007 4:34 pm

Postitus Postitas Eraser »

kalamees :) kirjutas:mis te sellisest kantslist arvate (pilt leitud netist!) :lol: http://halbot.haluze.sk/images/2007-02/ ... ses_19.jpg
'

Ei kurdaks vast kui endalgi selline oleks :D
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Tundub rohkem suvila olevat,elekter sees ja küllap kõik mugavused ka.Kui naine kaasa võtta siis võiks aasta läbi elada seal.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Olgerd
Postitusi: 787
Liitunud: P Apr 09, 2006 5:16 pm

Postitus Postitas Olgerd »

Tundub, et ei ole eriti kindlalt seal otsas, suurema tuulega kaoks!
robi1
Postitusi: 299
Liitunud: K Nov 30, 2005 12:46 pm

Postitus Postitas robi1 »

Minu arust mõtetult kõrgel,4-5 meetrit oleks paras!Selle puki puhul tundub et söök peaks vähemalt 100 m kaugusel olema.
metsas käi tasa tasa.....
Kasutaja avatar
Kallekke
Postitusi: 299
Liitunud: K Jaan 03, 2007 9:13 pm

biotehnika

Postitus Postitas Kallekke »

Järsku liuglevad neid trosse pidi seale selga Prantsuse jahipiikidega.
Protif "HORNADY" njet prijomoff !
Jack
Postitusi: 114
Liitunud: T Juul 05, 2005 9:55 am

Re: biotehnika

Postitus Postitas Jack »

Kallekke kirjutas:Järsku liuglevad neid trosse pidi seale selga Prantsuse jahipiikidega.


:D :D :D väga hea vastus ja samas ka ainuke võimalik lahendus asjale! 5+
...kohe metsa...
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Metsas jahikantsli kõrguseks soovitatakse 6m, sellelt kõrguselt pidavat tekkima tõmme ülespoole, mis sinu lõhna siis ulukite nina eest peaks ära viima. Kuidas lagedal asi toimib, ei tea. 4m on aga selgelt vähe.
Enda kogemustest rääkida, siis kui ronida istmega puu otsa ja jääd sinna 4m peale istuma, siis tundub nagu metsas looma polekski, ronid aga kõrgemale 6 ja rohkem meetrit, siis nagu teises metsas istuks, üks elukas ronib siit välja-teine sealt, on kohe mida vahtida.
Kasutaja avatar
4x4 Urukoer
Postitusi: 89
Liitunud: E Nov 24, 2003 7:19 pm

Postitus Postitas 4x4 Urukoer »

Ühinnen mardi arvamusega 100% Nimelt mul oma seltskonna peale tükki 6 pukki,mõni ehk kannatab isegi kantsli nime.Laseme siis põhiliselt sigu sealt.ja aastate(loe 3) kogemus näitab,et kaks pukki mis nii 4 m kõrgusel ei anna siga välja isegi siis kui seda kohta külastavad ühel õhtul erinevad seakarjad.Parimal juhul kuuled kauget puhumist või põdra eemaldumis.Olen üritanud ikka sinna 6,5 ja 7 m kõrgusele ennast sättida.Madalamatel pukkidel on kindel minek siis kui vähe tugevam tuul kindlalt suunalt.See vaid mu isiklik arvamus asjast.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Endal ka sama arvamus,et madala lahtise puki otsas olles tunneb siga lõhna ära.Kinnine kantsel ehk nii lõhna välja ei lase ja võid madalamal olla(4m vast paras).Kits (sokk) aga ei tunne nii hästi lõhna.Oli omal möödunud suvel juhus kus sokk tuli peale pillitamist päris puki juurte.Puki kõrgus vast kolm meetrit oli.Isegi ei vaadanud üles.Siga on tulnud ka lausa puki ligi mis poolkinnine ja kõrgus nii neljast meetrist nati üle.Aga vedas ninaga lõhna ja kuigi tuult polnud tundis ära (emis),ning viis karja minema.Õhtuti ja öösel ju tihti tuulevaikne.Et kui seapuki teed,siis ikka peale nelja meetri kõrgust ja arvan,et paras nii 5-6m vast,kui pole kinnine putka.
noorus on ilus aeg
Andres - saarlane
Postitusi: 174
Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am

Postitus Postitas Andres - saarlane »

Kahjuks olen kõik sead lasknud lihtsalt maapinnale pandud jahikuudist.Seega isiklik kogemus näitab, et mingit 6m kantsilt pole vaja.
Kuut sai algul ikka plaanitud kõrgemale tõsta aga milleks?Võib olla kunagi panen paar pilti ka üles.
Egas elevant pole siga!
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Mnjah, oleneb ka asurkonnast, meil siga vähe ja ettevaatlikud. Sajapealine kari aga tunneb ennast igas olukorras suht turvaliselt, kahuriliha jätkub ja ka karja eksistents on tagatud.
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

4x4 Urukoer kirjutas:Ühinnen mardi arvamusega 100% Nimelt mul oma seltskonna peale tükki 6 pukki,mõni ehk kannatab isegi kantsli nime.Laseme siis põhiliselt sigu sealt.ja aastate(loe 3) kogemus näitab,et kaks pukki mis nii 4 m kõrgusel ei anna siga välja isegi siis kui seda kohta külastavad ühel õhtul erinevad seakarjad.Parimal juhul kuuled kauget puhumist või põdra eemaldumis.Olen üritanud ikka sinna 6,5 ja 7 m kõrgusele ennast sättida.Madalamatel pukkidel on kindel minek siis kui vähe tugevam tuul kindlalt suunalt.See vaid mu isiklik arvamus asjast.

:wink: :M - need emotsioonid on sinu ühe teise postituse kohta,kus kurdad........... :!: :?: Sigu ei ole ,keegi ei taha sõõta ,jne. Kas sead käivad teid lihtsalt kantslis vaatamas?
Kivi kotti!
robi1
Postitusi: 299
Liitunud: K Nov 30, 2005 12:46 pm

Postitus Postitas robi1 »

jorr kirjutas:Endal ka sama arvamus,et madala lahtise puki otsas olles tunneb siga lõhna ära.Kinnine kantsel ehk nii lõhna välja ei lase ja võid madalamal olla(4m vast paras).Kits (sokk) aga ei tunne nii hästi lõhna.Oli omal möödunud suvel juhus kus sokk tuli peale pillitamist päris puki juurte.Puki kõrgus vast kolm meetrit oli.Isegi ei vaadanud üles.Siga on tulnud ka lausa puki ligi mis poolkinnine ja kõrgus nii neljast meetrist nati üle.Aga vedas ninaga lõhna ja kuigi tuult polnud tundis ära (emis),ning viis karja minema.Õhtuti ja öösel ju tihti tuulevaikne.Et kui seapuki teed,siis ikka peale nelja meetri kõrgust ja arvan,et paras nii 5-6m vast,kui pole kinnine putka.
Jorr sa oled 30 aastat jahimees olnud,peaks teadma et siga tunneb su lõhna ära ka siis kui sa 20 meetri kõrgusel istud.Kui on madalrõhkond ja rõhk ka veel langeb siis ei aita mingi vägi(kui muidugi nii loll siga pole et alla tuult peale tuleb),kui aga on kõrgrõhkkond ja rõhk veel tõuseb siis võid ka 2 meetri peal istuda ei tunne su lõhna keegi.Ma arvan et igaüks on ahju kütnud ja välja läind ja näind, et terve hoov suitsuhaisu täis. Meil üks pukk on põllu ääres 2,5 meetri kõrgusel,olen seal ise 50 siga tund aega passind, kuidas nad kaklevad jne...Minu arvamus, et praktiliselt ei ole puka kõrgusel mingit vahet,kõik oleneb ilmast.
metsas käi tasa tasa.....
Vasta