Blaser S2 Safari

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
jaak.siloauk

Blaser S2 Safari

Postitus Postitas jaak.siloauk »

Kellel on selle mudeliga kogemusi, mida relvast arvad?
tony

Postitus Postitas tony »

Mis seal arvata,igati normaalne asjandus.Sai teist näpitud Deerhunteris oli mingi 140 kilo kanti.Kui rahakott vastu peab siis kannatab osta küll.
jaak.siloauk

tony kirjutas:Mis seal arvata,igati normaalne asjandus.Sai teist näpitud Deerhunteris oli mingi 140 kilo kanti.Kui rahakott vastu peab siis kannatab osta küll.

Olen ise samuti seda konkreetset relva imetlenud Deerhunter-s ... väga hea on tõesti-väljas letis on poistel seal väga korralik eksemplar. Mõtlesin aga et kas keegi kellel on laskmis kogemust jne. -äkki on S2 Safari kellelgi kapis juba. Plaanis on pühvlit laskma minna ja soetan (valin) selleks "side by side" relva.
tony

Postitus Postitas tony »

Millist kaliibrit silmas pead?Kui plaan ainult pühvlit lasta,siis mõistlikum kohapeal rendi püss võtta aga kui kodus ka jahti pead siis mõistlik muidugi osta.
jaak.siloauk

tony kirjutas:Millist kaliibrit silmas pead?Kui plaan ainult pühvlit lasta,siis mõistlikum kohapeal rendi püss võtta aga kui kodus ka jahti pead siis mõistlik muidugi osta.

Tervitus tony, olen plaaninud kas .416Rem või .375H&H. Täpselt ei tea hetkel kumb - .416Rem tundub olema "jõhvikam (proovisin lasta, normaalne) kuid arvan et .375H&H piisab samuti, lihtsam toimetada ja ... 470 NE ;500 NE jääb juba päris elevandi kaliibriks
.416Rem -l on loomulikult "pidurdav jõud suurem (juhul kui seda vaja läheb).
Rendi relvast ei arva suurt midagi - oma on oma. Tüdruku võib ju kah "rentida aga kaasa võetud on kindlam :wink:
Mida ise soovitad ... pruugid?
tony

Postitus Postitas tony »

Oma arsenali "kahuriks" on Blaser D99 Duo 9,3X74R 20/76.Oleks parema meelega tahtnud 375H&H aga kahjuks selle kaliibriga drillinguid ei pakuta(pean silmas standart pakkumisi).Sinu poolt valitud kaliibrid on minu meelest väga asjalikud ja "tõsised tegijad".Pühvli jahiks võtaksin kinnisilmi 416Rem-i.Nitrod jäävad vast igapäevases jahis liiga kõvaks ja padruni hindki paneb kohati kukalt sügama.
Kasutaja avatar
hendrik

Postitus Postitas hendrik »

Ma olen tegelikult täitsa siiralt seda meelt, et see on ometi ju väga hea kui eksootrelvi ka Eestis ringleb. Eriti kui kaasjahimees ka neid piiluda saab, äkki tekib unistusi. Palju parem on konkreetse asja suunas mõelda kui niisama kõvatada.

Mis s2 puutub, siis hinges olen suht müüdud selle relva jaoks, lihtsalt pappi ei jätku sellisteks asjadeks. Lasknud ei ole sellisest, mõned korrad käes hoidnud. Ise oleksin kaliibri võtnud .416 rem, ühel põhjusel - 1) kui ikka eksoot juba, siis eksoot edasi. Eestis nt 375h&h leiab enam ja enam, .416 mitte nii palju. Selle loogika järgi oleks muidugi N.E. kaliibrid veelgi paremad. Samas ajaks 375h&h ka kõik kenasti ära, nii eestis kui ka mustal mandril. Paugu matsu ei karda, harjutamise asi - tiiru relva nagunii temast ei tehta.
peeter

Postitus Postitas peeter »

tony kirjutas:Mis seal arvata,igati normaalne asjandus.Sai teist näpitud Deerhunteris oli mingi 140 kilo kanti.Kui rahakott vastu peab siis kannatab osta küll.

Relva ei kommenteeri , hinda kûll . Saaksin selle riista kuskil môni tuhat alla 100 kilo letihinnaga arvestatuna . Milleks maksta 40 % rohkem ? Üks vana tuttav korraldab neid eksootilisi jahte juba ûle 10 aasta ja ei jôua âra imestada neid nn. riista pikendusi :lol: Tema ja teised kohalikud profid kasutavad suht tavapâraseid kaliiberid safaritel . Aga eks kooliraha peab âra maksma nii relva ostes kui selliset reisi planeerides . Tegelik kogemus vôib osutuda suht tavaliseks jahiks , tavaliste relvadega ... Aga eks isiklik kogemus on ûle kôige . Palju jôudu Jaagule ....
Kasutaja avatar
Kallekke

relvad

Postitus Postitas Kallekke »

Keegi peab ju Deerhunteri suuri võlgasid ka maksma :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Protif "HORNADY" njet prijomoff !
jaak.siloauk

peeter kirjutas:

Relva ei kommenteeri , hinda kûll . Saaksin selle riista kuskil môni tuhat alla 100 kilo letihinnaga arvestatuna . Milleks maksta 40 % rohkem ? Üks vana tuttav korraldab neid eksootilisi jahte juba ûle 10 aasta ja ei jôua âra imestada neid nn. riista pikendusi :lol: Tema ja teised kohalikud profid kasutavad suht tavapâraseid kaliiberid safaritel . Aga eks kooliraha peab âra maksma nii relva ostes kui selliset reisi planeerides . Tegelik kogemus vôib osutuda suht tavaliseks jahiks , tavaliste relvadega ... Aga eks isiklik kogemus on ûle kôige . Palju jôudu Jaagule ....

Oma "riista jutud jäta enda teada - aga anna palun infot oma sõbrast kes Blaser S2 Safari relvi toob (kui see saladus ei ole) - asi on huvitav.
jaak.siloauk

tony kirjutas:Oma arsenali "kahuriks" on Blaser D99 Duo 9,3X74R 20/76.Oleks parema meelega tahtnud 375H&H aga kahjuks selle kaliibriga drillinguid ei pakuta(pean silmas standart pakkumisi).Sinu poolt valitud kaliibrid on minu meelest väga asjalikud ja "tõsised tegijad".Pühvli jahiks võtaksin kinnisilmi 416Rem-i.Nitrod jäävad vast igapäevases jahis liiga kõvaks ja padruni hindki paneb kohati kukalt sügama.

Tänud tony nõu eest!
.375H&H drillingu kaliibrina saab Krieghoff -lt /vaatasin saksas sellist/ päris isane relv.
http://www.krieghoff.de
tony

Postitus Postitas tony »

Tänud.Täitsa olemas, ei osanud Big Five alt vaadata :VS .Ainuke miinus:see relv minu praegusest ca.2kilo raskem.
tony

Postitus Postitas tony »

Soojendaks seda vanat teemat natuke.Nimelt plaanis osta S2.Kataloogis (frankonia) müüdav püss ühe päästikuga ja nüüd olen lõhkise küna ees.Tunnen huvi kas peale lasku peab uuesti relva vinnastama või ei?Äkki oskab keegi aidata?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Minu teada on seal 2 lööknõela ja 2 vedru, sama nagu pukil, st. uuesti vinnastama kahe lasu vahel ei pea. Minu arvates on seal ikkagi 2 päästikut, vähemalt Blaseri kodulehel oleva info järgi küll. Julgen arvata, et seal on pilditöödlusel üks päästik kaduma läinud... Kas ostad relva Frankoniast ? Kui jah, siis jaga hiljem palun kogemusi, endal ka plaanis sealt üks toru juurde võtta.
tony

Postitus Postitas tony »

Kohe kindlalt üks päästik.Sai lastud Heym 26-ga millel kah üks päästik.Suur oli mu üllatus kui peale esimest lasku teist järgi ei tulnud.Pidin siis uuesti vinnastama.
Vasta