Jahikantsel

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
Vasta
Kasutaja avatar
4x4 Urukoer
Postitusi: 89
Liitunud: E Nov 24, 2003 7:19 pm

Postitus Postitas 4x4 Urukoer »

kult kirjutas: :wink: :M - need emotsioonid on sinu ühe teise postituse kohta,kus kurdad........... :!: :?: Sigu ei ole ,keegi ei taha sõõta ,jne. Kas sead käivad teid lihtsalt kantslis vaatamas?
Kivi kotti!
Kui sa mu avatari alla oskaksid vaadata siis näeksid,et seal kirjas KAKS maakonda. :M Ja niisama vaatamas pukis on kahh tore käija,proovi järgi kui suudad sõrme sirgu jätta :wink:
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Ega siin mingi ristsõna lahendamine pole ,et peab mõistatama! Kui mees kirjutab ,et asukoht Tallinn ja ..... ,kas see peaks siis kohe tähendama ,nagu ta linnas ka jahti peab? Ei olnud vähematki plaani milleski kahelda ,ega tüli norida ,lihtsalt kaks erinevat juttu tekitasid hämmingut (nagu Sergo ütleb :D ) Sõrme kohapealt: olen elus nii palju tapnud ,et pigm istungi kõrval kui sõber laseb v naudin niisama vaadet,sest see" jama"mis peale lasku hakkab ei ole sugugi enam nii lõbus v erutav!
Paremat!
robi1
Postitusi: 299
Liitunud: K Nov 30, 2005 12:46 pm

Postitus Postitas robi1 »

kult kirjutas:Ega siin mingi ristsõna lahendamine pole ,et peab mõistatama! Kui mees kirjutab ,et asukoht Tallinn ja ..... ,kas see peaks siis kohe tähendama ,nagu ta linnas ka jahti peab? Ei olnud vähematki plaani milleski kahelda ,ega tüli norida ,lihtsalt kaks erinevat juttu tekitasid hämmingut (nagu Sergo ütleb :D ) Sõrme kohapealt: olen elus nii palju tapnud ,et pigm istungi kõrval kui sõber laseb v naudin niisama vaadet,sest see" jama"mis peale lasku hakkab ei ole sugugi enam nii lõbus v erutav!
Paremat!
Sama siin vahest istud pukas paar tundi ja kui lõpuks sead tulevad, kaob kohe laskmise mõte ära(eriti väga hilja õhtul kui uni hakkab juba silma tikkuma,sest lasust magamasaamiseni on oi kui pikk tee...)
metsas käi tasa tasa.....
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Postitus Postitas sergo »

otsisin teema üles puhtpraktlisel eesmärgil: kas keegi oskaks õpetada, kuidas kantslit ehitada kohta kuhu kraanaga juurde ei pääse. Joonised, tehnoloogia jmt. oleks nagu olemas, tahtmine ka aga mõistust jääb väheks selle koha pealt, et kui sõrestiku maa peal kokku monteerin kuidas seda püsti saada? Asjad peaks tulema üks metsa sisse, teine serva, kõrguseks põrandal olen mõelnud 6 m.. Oletame, et oleme kahe-kolmekesti. Igasugused mõtted köitest, plokkidest, puuokstest jmt. on mõtetest läbi käinud. Ikkagi midagi jääks nagu vajaka. Oma kogemustele toetudes, andke palun juhiseid. Viimane variant on muidugi see, et ei tee kantsleid sinna kus nad tegelikult peaksid olema vaid nõksa teise kohta. Et kuidas öeldigi, parem pool muna kui tühi koor.
Ja Mardile-päälikule kes kõrgistmetega kaupleb ka küssa: kas see 135 kg-d on viimane piir või kannatab koos varustusega nõksa jämmemat meest ka? Ehk on keegi elus juba ära proovinud ja pole mitte hukka saanud? Ma ei pea silmas mitte seda iseronijat vaid triviaalsemat varianti.

Ja nüüd panen vaimu vuti jaoks valmis, annaks, et ajalugu korduks!!!!!
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Postitus Postitas hendrik »

sergo kirjutas:..aga mõistust jääb väheks selle koha pealt, et kui sõrestiku maa peal kokku monteerin kuidas seda püsti saada?


Kui ilma kisa kärata sellist asja tahta teha, siis mingi osa saab tavalise "rekka koormarihmaga" või käsitaliga v. -vintsiga ( kuidas keegi nimetab) hakkama, kui need kaks asja kokku kombineerida, siis saab kindlasti hakkama, lihtsalt peab olema koht, kuhu tõmbaja kinni haakida. Taliga tõmbad niipalju kui tross lubab ja siis kinnitad koormarihmaga vms. see on siis hea kui üksi peab hakkama saama. Eks mingi hetk on mitme mehe jõud nagunii sellest üle. Autoga saab tõmmata jms ka, aga nende asjadega ei ole ühtegi ülemäärast jälge ega midagi, seda siis kui kenasti ja läbimõeldult tegutseda.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Ise tegin aastaid tagasi 4+ meetrit kõrge platvorm istumise(põrand nii 1,5mx1,5m) kahe puu najale. ja selle lükkasin ma üksinda püsti. Kui päris jämedat palki ei kasuta, siis peaks karkassi ikka kolme mehega jõudma püsti lükata. Pärast ehitad platvormi peale. Kui tahad välja laua panna, siis on jah natuke keeruline ehk seda teha, aga kui kasutad paksemat vineerplaati või muud plaati(ise olen näinud plastikust kärg plaate), siis saad need kinnitada ka seestpoolt metall nurkadega.
Viimati muutis rajaleidja, P Mär 25, 2007 1:55 pm, muudetud 1 kord kokku.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Ise olen teinud nii,et neljajalgse paraja kõrgusega pukisõrestiku teed maapeal valmis ja ajad siis ka üksi püsti(kui palki just ei kasuta,nagu Rajaleidjagi ütles) ja siis ehitad üleval edasi.Isegi redeli saad hiljem, kui pukisõrestik püsti,juurte teha.Nati keerulisem ehk on ja 150-eline mees ehk esialgu üleval ei ehita aga teha saab.Plaadi või vineeriga asi ka kiiresti toimib.Tegelikult praegu just paras aeg pukki püsti panna ongi,sest loomad saavad jahi ajaks juba harjuda,ega kiika kogu aeg üles.Sööt ka muidugi välja,kui just loomarada kõrvalt mööda ei käi?
noorus on ilus aeg
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Kahju Sergo,et sa pole näinud telekast filmi M Hõbemäe ja teiste Imavere meeste tegemistest.Seal tehti lagedale platsile paari tunniga korralik kantsel valmis. Ma üritan lühidalt. Kutsu paar liikuvama korpusega sõpra appi! Saed sobivad jalad ,lööd need paari kaupa maas kokku.Ka põranda talad võid juba maas jalgadele kinnitada .Lükkad need paarid nüüd vastamisi püsti ,kinnitad omavahel diagonaalidega.Redel sinna najale ,lööd taladele põranda peale ja siis edasi juba kergem (meestel platvorm jalge all). Seinad võid kõik maas (koos akende/ustega) valmis teha .Hea kui seinad on üksteisega hõlpsasti liidetavad (näiteks kasutad ehituspoest saadavaid metall nurkasid.Kui seinad valmis ,kaks meest köitega ülesse .kes seina kaupa maja ülesse tarivad ja platvormile kinnitavad ja seinad omavahel ühendavad.(esimese seina kinnitad algul ajutise diagonaaliga)Siis jääb veel katus peale lüija ja redel paika panna ja ongi valmis .Ehituse käigus soovitan kasutada kergemat abi redelit ,millelt saab katust lõpetada ja muud vajaliku veel kohendada!
Jõudu tööle! :idea: Kui hõlpsamini tahad korralda foorumi kantsliehitus õppepäev :D
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Ja kui põdra- või hirvekantslit ehitad, siis tee putkast väljaspool istumise võimalusega. Meile soovitati, sest väljas istudes on kõik hääled ilusti kuulda ja maastik kenasti näha, pidavat ikka super elamuse saama, lisaks plussiks veel ajujahis kasutamise võimaluse, see viimane oleneb küll suuresti asukohast. Me uue kantsli teemegi sellise just põdra peibutusjahti silmas pidades ja hilisemat ajujahis kasutamise võimalust, sest loomad tahavad hirmsasti sealt kaudu liikuda, aga kütiliini paigutamise võimalus praktiliselt puudub.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Mart kirjutas:... Me uue kantsli teemegi ...


Kas see mis foorumlaste kantsliehituse õppepäeval valmis tehakse või ? ;)

BM
jahe
Postitusi: 743
Liitunud: K Mär 24, 2004 10:03 am

Postitus Postitas jahe »

Kuldi jutule veel lisaks,et kantsli seinad ja katuse võiks enne kodus valmis teha,põrandalauad valmis saagida ja redel,siis pole muud kui metsas kokku panna, põrandapinda maast soovitan 4m peale ja aknad peaks olema just nii suured ,et otse,vasakule ja paremale näed vaid pead pöörates,ühesõnaga et mitte üleliigselt niheleda,kantsli paigaldamisel tasuks jälgida veel valdavaid tuulesuundi ja et kuu otse vastu ei paistaks.
243win
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

baddmann kirjutas:
Kas see mis foorumlaste kantsliehituse õppepäeval valmis tehakse või ? ;)

BM


Heh, see oli mul üldse meelest läinud.:)
Isapull
Postitusi: 57
Liitunud: E Okt 23, 2006 10:35 am

Postitus Postitas Isapull »

Vastusena Sergo päringule võib vabalt öelda, et 5-meetrise palkjalgadega kantsli saime püsti kahe mehe ja ühe paadivintsi abil nii mis mühises.

Kõik see kaadervärk, mis puudutab põhja, seinu koos akendega ning katust sai kodus kuuri all valmis tehtud. Kõigepealt sõitis käru peal metsa jalapalgid (kasutatud sidepostid) ja kantsli põhi. Põhjale said kõigepealt kinnitatud kaks jalga, siis teisele küljele pööratud, toestatud see jalg, mis teavasse vahtis, kolmas jalg alla seatud ja neljaski. Siis panime põõnadega jalad õigesse asendisse, puurisime augud ja panime veel pikendused otsa. Seejärel kaevasime kahe maapeal lebavate jalgade otste alla ca 70 cm augud, vintsitross läbi ploki külge ja kerima, kuni ta püsti oligi. Teisel päeval sõitsid kohale seinad ja katus, mis samuti vintsiga üles veeti, esmalt kolm seina põhja peale kinni, siis katus üles ja sejärel neljas sein ning katus paigale. Katus on neljapoolse kaldega ning istub seinte peal sedasi, et hoiab omakorda seinu koos katusekonstruktsioonis oleva prussidest vööga. Seejärel aknad, aknalauad, istumisaluses jne peenem nikerdamine. Alumisel pildil mina ja hea sõber Enn paremal, peakonstruktor, minu isa, kelle järgi kantsli nimeks Onu Tommi onnike sai, tegi parasjagu seda pilti
http://www.hot.ee/mees609/minajaenn.bmp
Viimati muutis Isapull, T Apr 03, 2007 3:39 pm, muudetud 2 korda kokku.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Miskit viga sellel lingil.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Isapull
Postitusi: 57
Liitunud: E Okt 23, 2006 10:35 am

Postitus Postitas Isapull »

kakuke kirjutas:Miskit viga sellel lingil.


Nüüd peaks lingiga OK olema
Vasta