Mul tuli meelde kohe lausa 3 korda kui on saanud kas siis kohe või jägimõeldes narda
Lugu nr 1
Meil on sektsioonis üks veteran jahimees, kes on lisaks kangele jahimeheks olemisele ka kõva viinamees. Ja no üsna tihti (et mitte öelda koguaeg) ikka "100" g sees ka. Nii ka see kord.
Läksime siis meie noorjahimehed/naised

nisupõldu siga passima, esimene kord kui ühtegi vanemat jahikaaslast pundis polnud. Istusime kõik ilusti kenasti varakult oma kohtadele ja jäime ootama. Pool tunnikest istutud, hakkas külapoolt kostuma traktori häält, ikka lähemale ja lähemale tuli see müra, lõpuks pilt selge Vana Jaan, oma põkaga....
Tuli temagi püss risti seljas põllu äärde siga passima. Sõitis traktoriga põllu äärde, fikseeris, et me kohal ja võttis traktori istmel mugavama asendi. Olime kõik üsna kärsitud juba , kuna olime kuulnud küll ju lugusid VanaJaanist ja tema seapassimistest, kuid peagi saabus vaikus ja jaht võis jätkuda.
Õige pea hakkas ka metsast sigimist sagimist kostuma. Meie kõik juba täitsa valmis, et no nii kohe tulevad põldu, kui siis järsku kõlas üle metsa "Noh, oons kahh midagi või???!!!"
Kogu jaht
Lugu nr 2
Seajaht väikese pundiga. Lühikse püssiga "kitsasse kaela" ette ja Mell sina mine (vindiga) keset põldu, nii kõlasid mu isa sõnad, enne koeraga peale minekut.
Mell oli noorjahimees (mitte vanuse poolest) kes oli hiljuti omale uue vintrelva muretsenud, koos võimsa optikaga.
Ei läinudki kaua kui seakari koera ees metsast välja tormas, otse meile peale... meie oma jahikatega muidugi lasime sigadel "kitsast kaelast"välja joosta ning võimalikult lähedale tulla. Püssid palgel iga hetk valmis vajutama, kui käib hele litakas, sead laiali, iga üks eri suunda, meie laksime veel suures ähmis.... ja ei midagi, kõik pääsevad.
Mell jookseb õhinal meie juurde, miks te ei laknud??? Mina siis nähvan vastu, aga miks sina lasid??? Ja Mell teatab õnnelikult "No aga läbi optika tundusid ju niiii lähedal"
Lugu nr 3
Põdrajaht, hommikul räägitud, et sigu ei lase, kuigi load on

. Liigume kütiliinile (märg ja väsinud eelmistest ajudest, istun autos), mina satun kõige magusama koha pelale, kõrvuti meie sektsiooni "HULLU" seajahimehega
Aju hakkab pihta ja õige pea, marsib minu poolt metsatukast välja seakari, süda peksleb küll rinnus, kuid tõstan siiski püssi rahumeeli kõrvalistmele ja vaatan muiul näoga kuidas seapere üle põllu marsib.Lõpuks saab minu kõrval liinil seisja ("hull" seajahimees) aru et mul pole kavatsustki sigu lasta ja hakkab ühelt jalalt teisele hüppama ja karjuma lase nüüd ometi, lase!!!
ei lasknud