Nahkade müümine

2005. aasta teemad
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Nahkade müümine

Postitus Postitas Mart »

Kas kusagil nahku ka ostetakse ja mis hinnad ka on.Endal küll miskit müügiks suurt pole,aga kedagi antud teema kindlasti huvitab.Pean silmas just kuivatatud karuslooma nahku.
Külaline

...

Postitus Postitas Külaline »

Tahtsin ka just selle teema üles riputada :D . Oleks hea, kui keegi tooks välja mõnede nahkade hinnad. Eriti huvitaks just nugise naha hind.
MikkS
Postitusi: 18
Liitunud: P Nov 16, 2003 11:18 am

sorry

Postitus Postitas MikkS »

sorry, unustasin ennem sisse logida... :wink:
kanavaras
Postitusi: 66
Liitunud: N Nov 27, 2003 6:00 pm

Postitus Postitas kanavaras »

Audrus pakuvad nugisenaha eest 250-300,kähriku 300-400-olenavalt kvaliteedist jne.Ainuke sitt asi see, et miinus maksud, niiet müü mõne pensoka nimel vms.
sellest haigusest lahti ei saa
kütt
Postitusi: 294
Liitunud: L Nov 29, 2003 10:14 am

Postitus Postitas kütt »

Ahaa, niiet on teatav mõte isegi neid nahku siis taas müüa ja reaalset raha saada ja küttida rebast, kährikut jne. Vahepeal oli mingi aeg kus asi ei tasunud end mitte, rohkem enda jaoks ja et saaks naisele kena kasuka jagu kokku...
Aga, aga...EUROLIIT ja rohelised, tulevikus krt hakkavad ägedamalt taas nahkade vastu võitlema ja pole ehk vahet kas kasvandusenahad või kust pärit, põlu alla pannakse, kaasa tule tänaval kaela tõmbab endale? Tahaks loota et asjata kartus, aga...
Kasutaja avatar
pri:t
Postitusi: 388
Liitunud: E Dets 01, 2003 5:55 pm

Postitus Postitas pri:t »

Olen kuulnud jutte kus rohelised viskavad keset tänavat mõnel värviga karusnahksed riideesemed jms üle. ROHELISED?? Sünteetilise riide tootmiseks ju läheb igasugu muud kraami ja tekkivad CO2 ja SO3 kogused on ju seda suuremad!! Ja ega se sünteetika ka kuhugi ei kõlba!
Läks nüüd teemast natukene mööda aga loodan et keegi ei pahanda :oops:
Mine metsa!! ;)
Kristi
Postitusi: 256
Liitunud: E Dets 29, 2003 11:51 am

Postitus Postitas Kristi »

neid ROHELISI, väike põrsas, kutsutakse ka MARUROHELISTEKS ja neil on seal pööningul käinud mingi kiiks ning seetõttu ei anna nad oma tegevusest endale aru. hähh, maailmapäästjad.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Sel teemal suht vaikne olnud. Audru Audruks... kas kusagil veel nahku kokku ostetakse. Kunagi sain Lõuna-Eesti teemal natuke infot, aga kas see tõesti nii kitsas turg, et info nii viletsalt levib. Siia võiks ikka riputada kirjutisi teemal, et mis hinnaga, kus... mis kujul... jne? Eriti kui loota, et ka marurohelistel jõuab kohale, et kunstnaga tootmine rikub loodust palju enam, karusnahk taastuv loodusvara... ja nüüd siis asi ka humaanseks aetud. (Mul nagu on tunne, et siin kusagil veel sel teemal postitatud, aga topelt ei kärise... ja uut infot ka äkki tekkinud).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Sinikael
Postitusi: 9
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:42 pm

nahkade kokkuost

Postitus Postitas Sinikael »

On kellelgi infot, et kas kuskil üldse ostetakse nahku kokku a'la kährik-rebane?
vkx
Postitusi: 231
Liitunud: R Sept 26, 2003 11:51 am

Re: nahkade kokkuost

Postitus Postitas vkx »

Sinikael kirjutas:On kellelgi infot, et kas kuskil üldse ostetakse nahku kokku a'la kährik-rebane?


Kui ma paar aastat tagasi jahi kursustel veel käisin, siis meile loengut pidanud hr.Lillemäe ütles, et nahku ostab kokku ka EJS Kuristiku tn-val. Võis pakkuda ka lausa toornahku ja kui minu mälu mind ei peta, siis mainis ta näiteks rebase naha hinnaks vist 200.-/tk.
vetevana
Postitusi: 4
Liitunud: T Nov 30, 2004 1:24 pm

Postitus Postitas vetevana »

Huvitav, et ikka ja jälle kerkib pinnale jahimehi kes pole midagi nahkade ostust kuulnud!:)) Kirjutage kus Eesti piirkonnas paiknete ja saate ammendava info kes konkreetselt selles piirkonnas nahkade kokkuostuga tegeleb. Esialgseks infoks niipalju, et meil ostab karusnahku kokku oü Redonia, kel on kokkuostjatega kaetud kogu Eesti!!!
Tervitustega,
Vetevana
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

No, alustaks Tartust. Tegelikult võiks kusagil üleval olla selline üldine info kogu võrgustiku ulatuses. Ja siis hinnad ka. Ning seda kas nahad vaja enne kuivatada, või piisab soolamisest. Vahepeal on olnud suht mõttetu neid nahku müüa, või pole olnud viitsimist sellega tegeleda, nii et nii neid teadmatuid nõnna palju ongi. Info on ka suhteliselt raskelt kätte saadav (no, ma usun, et kui jahindusklubist küsida, siis saab vastuse kiiresti kätte, aga tihtilugu ei viitsita nii palju jännata... ja kui internetis info olemas, siis lööb pirni põlema, et võiks asjaga tegeleda). Eriti oluline on teadmine, millisel kujul nahku ostetakse, siis saaks varuda mingi koguse nahkasid valmis ning ära müüa. Ühe naha pärast ei hakka veel kusagilt numbrit välja otsima... aga pärast tuleb tõdeda, et neid ühtesid nahkasid oli päris palju.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Sinikael
Postitusi: 9
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:42 pm

Postitus Postitas Sinikael »

vetevana kirjutas:Huvitav, et ikka ja jälle kerkib pinnale jahimehi kes pole midagi nahkade ostust kuulnud!:)) Kirjutage kus Eesti piirkonnas paiknete ja saate ammendava info kes konkreetselt selles piirkonnas nahkade kokkuostuga tegeleb. Esialgseks infoks niipalju, et meil ostab karusnahku kokku oü Redonia, kel on kokkuostjatega kaetud kogu Eesti!!!
Tervitustega,
Vetevana


Küsimus kerkis sellest, et kokkuostja, kellele eelnevatel aastatel nahku olen müünud, ei taha sel aastal kährikutest midagi kuulda.
Äkki siis mõni salapärase OÜ Redonia kontakt, piirkond Raplamaa-Harjumaa.
Olavi Kool
Postitusi: 663
Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am

Postitus Postitas Olavi Kool »

asja taga on meie kallid kollase rassi esindajad kes solkisid ära algul angerja kokkuostu hinna sellega, et hakkasid seda massiliselt kasvatama ja turustama, nüüd kasvatavad kährikuid ja söövad. Mis üle jääb müüakse odavalt neile kes ostsid varem mõistliku hinnaga meilt aga üle jääb ju nahk! ei ole küll ise juures olnud aga nii moodi põhjendas meie endine naha ostja
naised saunas rääkisid
Kasutaja avatar
Sinikael
Postitusi: 9
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:42 pm

Postitus Postitas Sinikael »

Herr Vetevana oleks nagu vee alla kadunud, ei taha mitte infot jagada.
Narr nagu koerte püütud kährikut metsa ka jätta.. Samas pole selle nahaga suurt miskit peale hakata, lisaks nahastamise-kuivatamise vaev
:roll:
Suletud