Iz-58
Jõudu!
Mul on ees praegast 1995 a. välja antud raamat "Ohotnik", vene keeles muidugi kuid soovitaksin kõigile asjasthuvitatuile. Välja antud siis kirjastus"Leila" poolt Sankt-Peterburgis ehk siis Piiteris, sarjas "Kniga v podarok"(Raamat kingituseks). Lehekülg 141 algab enamlevinud vene relvade kleimide tabel ja seal esimesena mudel IZ-5 koos kõigi järgnevate täpsustustega. Sinu variandi puhul siis peaks olema loetelu järjekorras vasakult paremale:
1. antud mudeli esimese väljalaske aasta
2.tehase kleim või tähistus vmt.( zavodskaja marka)
3.valmistamise aasta
4.relva nr. ja nii edasi, kokku viisteist alajaotust.
Need aastanumbrid peaksid olema eelmise sajandi kahekohalised lõpud.
Rohkemaga ei oska aidata. Peaks kehtima kõigi IZ-5 ga algavate mudelite puhul.
Mul on ees praegast 1995 a. välja antud raamat "Ohotnik", vene keeles muidugi kuid soovitaksin kõigile asjasthuvitatuile. Välja antud siis kirjastus"Leila" poolt Sankt-Peterburgis ehk siis Piiteris, sarjas "Kniga v podarok"(Raamat kingituseks). Lehekülg 141 algab enamlevinud vene relvade kleimide tabel ja seal esimesena mudel IZ-5 koos kõigi järgnevate täpsustustega. Sinu variandi puhul siis peaks olema loetelu järjekorras vasakult paremale:
1. antud mudeli esimese väljalaske aasta
2.tehase kleim või tähistus vmt.( zavodskaja marka)
3.valmistamise aasta
4.relva nr. ja nii edasi, kokku viisteist alajaotust.
Need aastanumbrid peaksid olema eelmise sajandi kahekohalised lõpud.
Rohkemaga ei oska aidata. Peaks kehtima kõigi IZ-5 ga algavate mudelite puhul.
Viimati muutis sergo, E Mai 14, 2007 9:39 pm, muudetud 1 kord kokku.
kui ma nüüd ka tekstist lugesin siis täpsustuseks panen Sulle slaavi jutu ladina tähtedega: god izgotovlenija ukazõvaetsa na kazjonnoi tsasti stvola sverhu, pod zavodskoi markoi.
Et siis tehasetähise all aga sõna sverhu peaks tähendama ülal?
Ma saaksin aru nõnda sellest jutust, et raudade pärapoolses otsas kohe nähtavalt peaks olema tehasetähis ja selle all kahekohaline nr. mis näitab väljalaskeaastat. Ise antud relvadega kokkupuudet pole omanud, puhtalt kirjandusest tarkus.
Et siis tehasetähise all aga sõna sverhu peaks tähendama ülal?
Ma saaksin aru nõnda sellest jutust, et raudade pärapoolses otsas kohe nähtavalt peaks olema tehasetähis ja selle all kahekohaline nr. mis näitab väljalaskeaastat. Ise antud relvadega kokkupuudet pole omanud, puhtalt kirjandusest tarkus.
-