rajaleidja kirjutas:sergo kirjutas:rajaleidja kirjutas:Sama moodi nagu enkil hakkab seda isendit vaadates ila voolama. Mine ja võta või noorepere laenu

Kui enne kaalusin siin omale soetada beretta es 100 või marlini vibulukk, siis nüüd on nr üks valikuks muutunud benelli argo. Oi krt kui ilus isend see ikka on. Ise siis mõtlen metsas müttamiseks siis 9,3mm
kas mu mälu mind ei peta: ise paadunud poolautomaadi mehena julgesin vibuluku kohta arvamust avaldada ja saadeti mind kellegi mehe poolt soo peale soola lakkuma, tüübilise väljendusega et kui metsas ei konda ei tea tuhkagi. Ja kas üks põhilisi kriteeriume Marlini soetamise juures muidugi peale kaliibri ei olnud tema lühike raud ja võrreldes teiste analoogidega kergem kaal? Kuidas selle asjaga siis nüüd päev läbi võsas mütates oleks? Ei usu, et külm tulemata või lumi taeva jääb. Vaesed poolautomaadi omanikud, ikka vibulukuga koeraga koos metsa, siis on saak kindlalt käes! Ootaks huviga meelemuutust põhjustanud asjaolude analüüsi. Mul vanal mehel ka iga kena naisolevust vaadates kuskil midagi jõnksatab, neid ilusaid isendeid ju hektarite kaupa eestimaal ringi sebimas aga jõuad sa siis kõike....

)))
Sergo, joo vähem.
Ma ei saa aru, mis meelemuutusest sa räägid? loe see ajujahi teema korra uuesti läbi. minu valikuteks olid toona marlini vibulukk ja beretta poolautomaat. Ja need pole mu valikust veel ära kadunud ka. Antud benelli on samuti lühikese rauaga ja väga mõnus kompaktne relv. Ja mis puutub kaalu, siis beretta es 100 ja benelli argo on mõlemad 3,25kg. Sina "paadunud poolautomaadi mees" soovitasid kombit ja poolautomaadist polnud juttugi. Ja sinu arvates oli ju 12cal kõige jaoks sobilik. küsimus sulle. miks siis nüüd järsku ise uue ja kalli püssi soetasid, kui vana vene kaheraudne kõik ära teeks?
hõissaa, tere jälle!
Kulla rajaleidja, vähem juua ei tohi sest muidu läheb meite kõiksearmsamb Eesti vabariik oma majandusega täiest uppi. Kui Sa ei usu siis loe klassiku, hr. O.Lutsu aegumatut teost"Tootsi pulm". Sääl olli kirjutet, et eestimaal om 153 viinavabrikut ja tollest paistus mette jaguvat, mehed arvasivad pulma lõpuks täädvat mitu korstent viil igup.
See selleks, ju ma panin meeldejäänu kahest teemast ühte kokku. Seda joomise temaatikat oleks ehk soliidne rohkem mitte puutuda vähemasti avalikus foorumis kui Sa ei tea konkreetselt millest räägid. Lahmimine ei ole mitte soliidne. Muide, sel teemal varasematel aegadel ka mulle märkusi tehtud ja üritasin õppust võtta.(teab nüüd millest, kas lahmimisest või joomisest?)
Nüüd siis asjat:vastuseks Sinu viimasele küssale:ei ole veel soetanud, kui hoolega lugesid, siis kooselu algab peale politsei õnnistust. Ja kirjasin ka seda, et 90 millegagi % oli see asi kindel. Et Sa teaks, ma ei vaata relva kui eputrilla värki, et oh, mehed, vaadake mul siin paketis ca 60 tonni mis mõne mehe auto mitmekordselt üle käib. Viitsid lugeda siis saad aru sõnadest: Tahtsin teha endale pai. Lombakas, nagu ma olen, ilma ühe põlveta peaks ju arusaadav olema ka algkooliharidusega vennale, et ainumas rõõm jahil käimiseks on varitsusjaht ja seal ei tea kunagi kui kaugel loom on. Sitaks, mida ma siin.
Sulle tahan öelda poolautomaadist karabiini kohta ajus paar sõna, kuna ise kasutanud antud tüüpi relva 1993. aastast, usu, kogemusi jätkub.
Kui Sa arvad, et omades poolautomaati saad oluliselt rohkemale lihale pihta siis eksid suuresti. Tabavad on reeglina esimesed kaks lasku, seda ka siis kui valdad relva korralikult. Teiseks, vintrelvaga ajus koeramehena olles suvaliselt padriku alla tuld andes ei tea Sa kunagi kuhu kuul riksettides võib minna. Kolmandaks, talvel lumega peksab võsast läbi minnes esmalt luku, siis optika lund täis. Eks puhasta neid siis tarvilisel hetkel, aju-ja koeramees nagu Sa ütled end olevat. Ja viimane mõte-kaalutlus: kui Sa lähed ajusse, ei tohi Sul olla relv laetud padruniga rauas.Leiad seakarja, tõmbad padruni rauda.Ja kas ma peaks Sulle meenutama, et et magasinis poolautomaadil tohib olla kolm pauku? Ei ole ju erilist vahet laskude hulga suhtes, mina oma BM 16 kal olen alati saanud kahest kaks, see siis lausa kukkedega püss.
Nii lihtne see ongi, ila võib joosta ja püss on hea, tasub osta aga mitte ainumalt võsas müttamiseks. Muide, kui sellele aparaadile korraliku optika ja respektaabel jalad külge monteerid aga muidu pole ju asjal mõtet siis kaalub komplekt ca 10 tsaariaegset naela elik 4,5kg. Rõõmsat müttamist sähendse koorma ja probleemidega turjal. Hull lugu on ju see, et koerad ka ju justkui omad ja ei taha isegi kogemata kombel neile haiget teha . Siit minupoolne järeldus: Tahad olla seaajus-parim lahendus 12 või minu eelistus 16 kal toru ja seda kukkedega, max. kuuli variant Blondo. Kehtib täiest ka põdra puhul. Ainuke jama on selles, et kui keset aju maha lased, kes on need viitsijad kilomeetrit vmt. välja tassima. Aga nii või teisiti, ise tean seda , et jonn on see mis meesterahva õnnelikuks teeb, alati ei pea ju teiste kogemustest õppima. Et siis liharikast...

))))