[quote="gimbutas"]ostsin endale Crosman Quest 1000.algkiirusega 305m/s.maksis 2650 krooni. ostsin ka mingi optika maksis 400krooni.
aga probleemid.
1.pole kunagi sellise algkiirusega relvaga lasnud,aga ei tundu et se laseb 305m/s(ok.võibolla tundub)
2.sain oma 200 kuuli lasta kui ühest kohast mingi väike puu tükk ära murdus(ei midagi olulist).
3.kaks kruvi logisevad koguaeg lahti.saan mingi 10 lasku teha kui jälle keera neid kinni.
4.lasen mingi 15m pealt märki ja kuulid lendavad nii kuis juhtub.panen optika enamvähem paika ja lasen kuulid enamvähem ühte auku,saan mõningad lasud teha kui järsku hakkavad kuulid laiali lendama ja päris palju,ning siis jälle lendava enamvähem.....
mis viga võib olla et kuulid nii lendavad.kas optika või püssi viga.
mida teha :?
rääkige üldse muljeid sellest relvast[/quote]
gimbutas - sa pole üksi oma murega ! :) Sai lisaks kahele Baikalile (MP-512 Magnum) soetatud pisut tagasihoidlikuma algkiirusega GAMO Shadow 640. Pole midagi öelda, korralik viimistlus, kerge (tänu sünteetilisele kabale, vist) jne. Ainult.... mittegamolikult sirge jooksuga. Läksin koju, puhastasin Baikali puhastusvarrast kasutades (GAMO-l ju põhivarustuses AINULT püss, karp ja manuaal) toru korralikult tehasemäärdest ära, läksin märklauast 12 sammu eemale ja põrutasin esimese GAMO Match 0,5g tina märklaua tsentri suunas....Krt, alla!!! Ja veel 15 cm alla!!! Okei. Reguleerisin tagumist sihikut. Tuld! ALLA. 13 cm seekord. Keerasin sihiku sõna otseses mõttes viimasele vindile. TULD! Pihtas. Seekord 8 plussis. Loen 25 sammu ja tuld. Pihta. Mustas. Veel tuld. Jälle mustas aga vasakul. Kolmandat, neljandat korda tuld. Ülesse, alla, vasakule, paremale. Kuhu iganes. Kusjuures õllepurk oli veel avamata. Lähen uurin aukusid märklauas - imelik....GAMO Match peaks ju puhta servaga augu lõikama aga märklauas ebamäärased rebitud servadega piklikud vaod. Leidsin mõned lastud kuulid ja asi selge - kõik lastud kuulid olid tabanud märklauda asfaldist rikošetina...Seega p....-s see GAMO. Poodi tagasi. Pisteti stendi (loe: toele) ja 10m kaugusele märklauast. Edasi loe minu kirjeldust 4 esimese lastud kuuli kohta. Kõik sama. Härra arvas, et nii peabki olema. Seda püssi vaid 10m kauguselt kõmmutataksegi ja selles kauguses oli sihik VEEL seatav. Ok. Relv vahetati siiski välja. Uus on tiba etem. Laseb 25m -lt ainult 5 cm alla :roll: , sihik ülemises võimalikus asendis.
Mida tegin. Jahitarvete poest ostsin fiiberoptilise "kirbu". Kollase muideks. On küll suurema läbimõõduga, kui originaal GAMO punane aga mahub ilusasti tagumise sihiku vaatevälja ära. Viilisin originaalsihiku jala 4mm madalamaks ja tekkinud siledale plaadile liimisin "kirbu". Prooviks tuld. 25 m kauguselt. 9. Veel tuld. 8. Tuld. 8. jne. Ma OLEN oma GAMOGA rahul. Baikalitega olin ilma stressi tekkimata juba otsast peale rahul. Ärge arvake, et ma ülistan vene uuemaid õhupüsse aga..... logige näiteks
http://www.youtube.com ja pange videoklippides otsingusõnaks näiteks "drozd" või MP-153. Vaadake ja lugege. Tervisi kõigile.