trofee alused
- sammal.habe
baddmann kirjutas:Mida rohkem koljut, seda rohkem massi ja seda rohkem punkte. Tehakse muidugi mahaarvestus, aga 90 grammi mahaarvamine jätab täiskoljuga trofee ikka plussi, kuna "lisandunud" luuosa kaalub Eesti sokkudel reeglina rohkem kui 90 grammi.
BM
Kui ma ei eksi ,siis praegusel hetkel seda 90gr maha arvestust enam ei tehta ,küll aga targemate sõnul kaotad nii öelda klassikalise lõike puhul 110gr sarvede kaalust
243win
Ee.....90 grammi võetakse maha siis, kui kolju küljes on kaasas ka ülalõualuu koos hammastega. Kui on sealt midagi maha võetud (jooniste järgi oleks parem kirjeldada), aga mitte palju võetud, siis ei arvestata 90 grammi maha. Ja kui võtad rohkem, s.o see klassikaline lõige, siis samuti ei võeta maha, aga juurde kah ei panda. Kaalu poolest on koos ülalõualuuga kõige kasulikum, sest isegi 90 g mahaarvestust arvesse võttes võidad ikka 20-30 grammi jagu punkte.
BM
BM
-
On juttu olnud jah ja ma ise olen ka ekslikku infot varasemalt levitanud. K. Rohu raamatu "Jahitrofeede hindamine" ((Tallinn 2006) järgi: "Lühikese ninaluu ja korrektselt tehtud lõike (lõige poolitab silmakoopa, jättes ninaluud tervikuna sarvede koos koljuga oleva koljuosa külge) puhul maha- ega juurde arvestusi ei tehta. Mahaarvestus tehakse 65-90 g piires. Kui sarved on prepareeritud koos koljuga, kuid ilma alumise lõualuuta, tehakse mahaarvestus 90 g. Ilma üalõualuu hammasteta tehtud lõike puhul arvatakse maha 65 grammi. Kui lõige on tehtud väga lühike (ilma ninaluudeta), juurdearvamist ei tehta." (lk 13 ja joonised sealsamas).
BM
BM
Ise oled loll kui kolju ära saed ja seetõttu väärtuslikest punktidest ilma jääd.
Ei saa nüüd kohe aru miks inimene loll on kui ta kellegi teise väljamõeldud trikki järele ei tee. Pole veel ise siiani aru saanud mis "väärtust" ma nendest punktidest ja medalitest saan? See on ju samasugune asi nagu spordivõistlus. Kui see mõnele nartsistile rahuldust pakub, et tal on suurem kui mõnel teisel siis lasku aga käia. Kindlasti ei tohiks aga teisi kelle mingile skaalale mittemahtumine ja mittetrügimine ei ole elu lõpp lolliks nimetada.

enki kirjutas:Ise oled loll kui kolju ära saed ja seetõttu väärtuslikest punktidest ilma jääd.
Ei saa nüüd kohe aru miks inimene loll on kui ta kellegi teise väljamõeldud trikki järele ei tee. Pole veel ise siiani aru saanud mis "väärtust" ma nendest punktidest ja medalitest saan? See on ju samasugune asi nagu spordivõistlus. Kui see mõnele nartsistile rahuldust pakub, et tal on suurem kui mõnel teisel siis lasku aga käia. Kindlasti ei tohiks aga teisi kelle mingile skaalale mittemahtumine ja mittetrügimine ei ole elu lõpp lolliks nimetada.
Vaata enki, keegi polegi öelnud, et konkreetselt Sina pead medaleid koguma. See siin on foorum ja seda ei loe ainult Sina, kindlasti on enamik siinsetest lugejatest ikka huvitatud, et väärtuslik trofee ka väärtuslikult hinnatud saab.
...kohe metsa...
Põdrasarvi võib lõigata nii nagu endale meeeldib neid ju hindamisel ei kaaluta,Jackil täitsa õigus, need sokusarved millel medalilõhna,neid nagu ei tasuks küll lõigata,hindamine ju puht trofee väärtustamine,ega see medal polegi tähtis,hambakohad saab alusele sisse freesida,järvamaal A.Pehk teeb nii ja tulemus vägagi ok,Antsul üldse head tööd,Sagadis oli kohe hea vaadata,need mis medalit ei anna,klassikaline lõige ja valmis.
243win
Rõba, võrdlus on kohatu! Ma pidasin lihtsalt silmas, et neid kes ise mitte s...gi ei tee ja netis anonüümselt vaid tatti pritsivad on rohkem kui neid, kes teevad ja ei häbene oma nime alla kirjutada.
Kus viga näed laita seal mine ja aita, ehk näita mida ise paremat valmis teinud oled, on minu jutu mõte.
Ps. Tegemist on ennekõike jahifoorumiga ja seksuaalelu hälbed on mõne teise foorumi teema (selle jutuga palun sinna kolida)!
Kus viga näed laita seal mine ja aita, ehk näita mida ise paremat valmis teinud oled, on minu jutu mõte.

Ps. Tegemist on ennekõike jahifoorumiga ja seksuaalelu hälbed on mõne teise foorumi teema (selle jutuga palun sinna kolida)!
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Viskasin kiire pilgu internetti ning midagi erilist kiirelt ei leidnud - kopisin 3 pilti siia ->Üks piltidest. Palju parem viis kui riputada kõik seinad sarvesid täis, või hoida koljusid kastiga kuuris, uluki austamiseks ja jahi mälestuseks. Selline kasutusviis on minu meelest igati austusväärne ja lisaks näeb paremini välja. Ja sellises asjas sarvi vaadates tuleb kohe hulga jahilugusid ette. On tavainimesele ka ilusam vaadata, endalegi see kolju osa ei meeldi eriti ja on siis vahet, kas lõigata mingi osa koljust ära või terve kolju.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...