las kints olla soolvees umbes kolm ööpäeva madalal temperatuuril
keera kintsu külge vees
pane ahi 100 kraadi peale ja lase kintsul umbes 4 tundi kuivada
igaks juhuks kasuta lihatermomeetrit, kui see näitab 75 kraadi on asi valmis ja säilivus on hea
aga jah, kui keegi rootsi keeles end koduselt tunneb, siis parandagu.
See Torkad rådjursbog-i peaks 4 tunniga 100 kraadi juures olema küps mis küps, mitte kuivanud. Aga mine neid Svensonid tea.
tegin koprapoegi suitsuahjus 3 tundi 90 kraadi juures, viimased 20 minti andsin suitu kah ja väga küps, mahlane ja õrn sai.
Soolsus pikendab säilivuse, muidu peaks idee poolest tõesti küpsetatud saama, mitte klassikaliselt kuivatatud. Aga kui mingit vedelikku andvat juurde ei pane, siis peale peaks paras soolakoorik tekkima küll, või niisama koorik.
Mul on alternatiiviks välja pakkuda selline asi, et kilo soola, kas tagajalad või kõik jalad, 24 h-d soolvees (natuke suhkrut võib ka lisada). Siis kuum-kuumsuitsu (selline kuumsuitsuahjus grillimise moodi pigem). Uskuge mind, jahti minnes pole kohvi kõrvale seda kintsu enam hammustada (kui just joonelt jahti ei lähe), süüakse väga kiirsti ära.
Ps. rootsi keele oskaja vaatas asja üle ja ütles, et Sammal on asja nii ära tõlkinud nagu vaja.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...