Barnauliga mina küll metsa ei julgeks minna. Liiga palju esineb tõrkeid ning torust väljuv leek on aukartust avaldav (põua ajal metsas kindlasti mitte kasutada).
Omal on ainult tiiru kogemus (ligineb 200 barnauli paugule), mis ei ole kõikse parem. Mõnikord olen isegi märki küsinud hüüdes "TÕRGE" - üsna tavapärane hüüe selle moona juures, harjub kuidagi ära.
Treeningu mõttes ei saa kurta. Kunagi ei tea millal tuleb pauk ja millal mitte. Kogenumad tiirumehed väidavad, et hea harjutus paugu kartuse vastu

, kuid mitte tulemusele laskmiseks.
Barnauli kasutaja õpib kindlasti oma püssi hoolsamini puhastama kui teiste moonade kasutajaid. Torus on rohkem tahma ja muud soga. Lukule kitib punast pläga, millega on tong kesta liimitud või hermeetiliseks muudetud. Seda punast laki taolis ollust on üpris tülikas eemaldada. Kuid läbi raskuste tuleb parim teadmine ja vilumus.
Kokkuvõtteks: lasta saab, aga ei ole mugav; harjutades lasketäpsust treenid lisaks veel erinevaid osaoskusi nagu näiteks hirm paugu ees, laskerütmi kindlust, võistlusnärvi, kohtunike kannatlikkust, võistluskaaslaste heasoovlikust ja empaatiat, jne.
Tulevikus ma seda moona kindlasti endale ei muretse ega soovita ka teistele.