Kolisin siis relva teemast siia!
Metsavana! Vaata ma pole ikka su väitega päri ,selle keelamise kohta! Ütleme tavaline situatsioon ,koerad hauguvad hiilid ligi,tavaliselt loom paksus rätsikus,kehakeelega pole midagi teha ja kui häält teed on ka loom läinud ja mis edasi? Muidugi kui murravad /kinni hoiavad,siis võid ju kurjustada,aga kui sedasi mõned korrad teed ja koerad tõesti sõna kuulavad siis ilmselt varsti enam üldse ei aja -ei tohi ju! Teiseks on see jama ,et ega nad siis ju ei saa haukuda ka ,kui sea kõrv hambus,kuidas sa nad üless leiad ,-kui just on sea kisa kuulda!?
Murdmise ja otsimiskauguse vahele kindlasti võrdust ei saa panna Minu omad otsivad ikka vägagi kaugelt ,pole midagi imestada kui võtavad kuskil 500 m kauguselt! Seega on ringpiir ...! Tuulise ilmaga ja lumega on jamagi ,lihtsalt ei kuule! See aga on küll õige et koer peab metsas peremeest otsima ,kui lõpetab ,mitte aga vastupidi ja vot seda peab kutsikast peast hakkama harjutama! Koer peaks su enamvähem sealt leidma ,kus ta sind viimati nägi,kui kogub juba julgust ja tarkust siis oskab sind ka metsas mujalt ülesse otsida ja käib sind otsimise käigus ainult vahetevahel vaatamas! Seda ,et neid otsimise ajal aina enda juurde kutsud küll ei tohiks teha ,see vähendab kindlasti otsimis kaugust!Minul küll vahel sellega probleeme

,kui poeg ajusse läheb siis kipuvad koerad ikka mind ülesse otsima ja siis peab vanamees ikka ajusse ronima

Minu omad igaljuhul murdma ei kipu ,pigem minu lähenemise fikseerinud meelitavad sea paksust enda järel välja ja muidugi minu juurde
Üks viimane jahilugu siia juurde! Laupäeval oli veel pisut lund,piire ,mehed ette ja poiss läks koertega ajama,mina loll jäin muidugi koertele peale tuult ja varsti nad minu juures olidki! Sealt läks siis jaht edasi ja teine koer võttis hoopis kõrval kvartali teises otsas.Tõttasime vägesi ümber paigutama ja mina läksin peale! Kui kohale jõudsin selgus ,et üks koer oli teispool jõge ja haukus tuulemurru risus midagi.Jõgi lahti teine koer oli jões ja ei saanud kuidagi langenud jää tõttu teisele appi,ujus siis tagasi aga ei saanud ka minupoolsele kaldale.Lõppuks ikka märkas mind ja ujus minu juurde,sain kaelarihmast kinni ja tõmbasin välja! Teine koer tajus ilmselt ka mind käis korra vaatas mu üle ja niikaua sebis seal rätsikus kui meelitas põrssa enda järel kaldale välja,sain ära lasta! Muidugi pani teine koer ka jälle selle tralli peale vette ja kuskilt sai ka üle! lõpuks olid koerad mõlemad minu pool tagasi ,aga minu ja sea vahel paari meetri sügavune ja 5-6 m laiune jõgi! Ringi minna vast oma 10 kilti ja teiselt poolt kohta ka täpselt ei tea! Kuna ei kellegil ei kirvest ei saagi,aga jõekaldal 20-25 cm jämedune kaldus lepp ,mis üle ulataks.Asi siis päädis laske harjutusega,lepa langetamisel

Pakkuge mitu vindi pauku kulus? -15-ist!