jahijuhataja kursused
jahijuhataja kursused
selline teema et meie kandis ei anta osadele meestele suuruluki luba tuues ettekäändeks jahijuhataja paberite puuduse. mina pole veel suutnud leida seadusest sellist kohata mis keelaks üksi jahipidamise suurulukile kui on läbimata kursus. mullegi hakati algul sellist juttu ajama
ytlesin et näidaku sellist seadust siis öeldi et peab uurima ja järgmine kord oli luba juba kaasas
ytlesin et näidaku sellist seadust siis öeldi et peab uurima ja järgmine kord oli luba juba kaasas
-
Ma ei viitsi seadust otsima hakata, aga tean, et suuruluki jahti ei tohi pidada ilma jahijuhatajata. see tähendab ka minuteada siis seda, et suuruluki loale kirjutatakse peale inimese nimi, kellel on läbitud jahijuhataja kursus ja on saanud vastava tunnistuse. ühel loal võib olla kolme inimese nimi. Jahiloa saab maha kanda ainult inimene, kelle nimi on kantud jahiloale. Ühisjahi puhul tehakse nimekiri, jahijuhataja kinnitab selle allkirjaga. kui loom tabatakse, kannab loa maha jahijuhataja, kelle nimi on loal.
kui sina käisid suuruluki jahil üksinda ja jahijuhataja sa ei ole, siis kelle loaga sa jahti pidasid? Luba ei tohi ka kolmandatele inimestele üle anda. Kui inspektor tuleb kontrollima ja sa oled metsas loaga, millel ei ole sinu nime ja puudub jahti pidavate inimeste nimekiri, oled justkui salakütt.
Pole ammu seadusi lehitsenud, loodetavasti ei pannud ma puusse oma targutamisega
kui sina käisid suuruluki jahil üksinda ja jahijuhataja sa ei ole, siis kelle loaga sa jahti pidasid? Luba ei tohi ka kolmandatele inimestele üle anda. Kui inspektor tuleb kontrollima ja sa oled metsas loaga, millel ei ole sinu nime ja puudub jahti pidavate inimeste nimekiri, oled justkui salakütt.
Pole ammu seadusi lehitsenud, loodetavasti ei pannud ma puusse oma targutamisega
Suurulukile võib ju jahti pidada ka üksinda, milleks või kellele seda jahijuhataja tunnistust siis vaja on?! Kui minnakse aga kahekesi või enamakesi jahile, siis peab grupis olema üks paberitega jahijuhataja ja seda nii suur- kui ka väikeulukijahil.
edit: ehk siis lihtsamalt öeldes on jahijuhataja olemasolu nõutav ainult ühisjahiks.
edit: ehk siis lihtsamalt öeldes on jahijuhataja olemasolu nõutav ainult ühisjahiks.
-
Minu ausaamist möödaei ole suuruluki loa väljakirjutamine seoses jahijuhataja tunnistusega, kuna üksikjaht on täiesti lubatud jahiviis.
Suuruluki jahti saab pidada ka siis, kui jahijuhataja nime ei ole loale märgitud, kuid jahis osaleb isik kelle nimi on loale märgitud. Siis avab loa jahijuhata ja ja selle tõestuseks et temal on õigus jahiluba avada ongi jahinimekiri.
Suuruluki jahti saab pidada ka siis, kui jahijuhataja nime ei ole loale märgitud, kuid jahis osaleb isik kelle nimi on loale märgitud. Siis avab loa jahijuhata ja ja selle tõestuseks et temal on õigus jahiluba avada ongi jahinimekiri.
jahimees kirjutas:Jahijuhataja peab olema minu teada alles siis kui oled kolmekesi jahis.
Ka kahekesi jahis olles peab üks, vahemalt, olema jahijuhataja

Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
-
-
-
Toome siis sellise näite:
Loale on märgitud 3 nime, jahil on 2 neist, eri kohtades. Tuleb keskkonnainspektor kontrollima, 1 mees näitab ette jahiloa kus on peal tema nimi ja tema on ka jahiloa avaja (nimi tagaküljel koos kuupäeva ja allkirjaga). Sõidab inspektor edasi, leiab teise mehe, mida teine mees näitab??? Või ütleb et mina olen sama loaga jahil millega sõber Jüri 5 kilomeetrit eemal? Sellepeale olen 99% kindel kirjutab keskkonnainspektor oma käega välja sellise jahiloa mille hind on määratud trahviühikutes.
Loale on märgitud 3 nime, jahil on 2 neist, eri kohtades. Tuleb keskkonnainspektor kontrollima, 1 mees näitab ette jahiloa kus on peal tema nimi ja tema on ka jahiloa avaja (nimi tagaküljel koos kuupäeva ja allkirjaga). Sõidab inspektor edasi, leiab teise mehe, mida teine mees näitab??? Või ütleb et mina olen sama loaga jahil millega sõber Jüri 5 kilomeetrit eemal? Sellepeale olen 99% kindel kirjutab keskkonnainspektor oma käega välja sellise jahiloa mille hind on määratud trahviühikutes.
Nivaomanik kirjutas:Toome siis sellise näite:
No sellisel juhul kutsub ju jahijuhataja mehed kokku, nagu ka põdrajahi ajal ja tehakse loendus. Põdrajahil ju ka osa mehi võibolla 5 km kaugusel.