1 kitse kints
1 kg kartuleid
3 porgandit
2 tervet küüslauku
Marinaad:
2 dl sojakastet
2 dl sidruni mahl
2 sl balsamiveiniäädikat
1 sl kuivatatud rosmariini
1 sl kuivatatud majoraani
1 tl sinepit
2 sl mustsõstramoosi
soola
pipart
Valmistusviis
1. Valmista marinaad: sega omavahel sojakaste, päevalilleõli sidrunimahl ja palsamiveiniäädikas. Lisa purustatud küüslauguküüned, sinep, moos, kuivatatud maitsetaimed ja veidi soola ning pipart.
2. Jäta kints terveks või poolita soovi korral. Kata marinaadiga ja pane külmkappi 1-2 tunniks.
3. Koori ja lõika kartulid sektoriteks, porgandid kangideks.
Küüslaugud eralda kooritud küünteks.
3. Soojenda ahi 200 C-ni.
4. Määri ahjupann võiga, lao sinna soola ja vähekese pipraga maitsestatud kartulid, porgandid ja küüslauguküüned. Keskele aseta marinaadist välja tõstetud liha. Liha peale tõsta marinaadist mõned mustad sõstrad.
5. Küpseta 175-200 C juures 1 tund.
Portsjone
4
Valmistusaeg
Ettevalmistus + marineerimine 3h, küpsetamine 1h
kitsekints juurikatega
Ma siin lugesin ja deshifreerisin... aga mõningate täpitähdedega antud sõnast kast saanud (või näitab mulle nii). Eks ma varsti vaatan seda mujalt arvutist ka... aga kui see kastiteema ongi siin, siis äkki saad puuduvas osas muudatusi teha. Aga retsept tundus hea... sel aastal hakkasime meiegi sokujahti juunis pidama (siiani pole veel õnneks läinud), ja siis ei teagi kohe, et millist retsepti ma katsetan. Aga tõsise pilguga vaatan neid kõiki. Eks lõppvalik sõltub ikka olukorrast kus liha tarbimisele läheb. See retsept on küll hea vaheldus saslikutele (tüüpiline kevad/suvi... muudkui grilli ja grilli 

Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
-
- Postitusi: 11
- Liitunud: P Veebr 20, 2005 8:24 pm
Rosvopaisti e röövlipraad. (alternatiiv saslikule ja grillimisele) Selleks vaja tubli kints, mul oli lammas käepärast. Järgmiseks on vaja liivast pinnast, labidat ja mitu tubli seljatäit häid lõkkepuid. Nendele lisaks rull fooliumi, märguvat ajalehepaberit (kuldne b näit), takunööri ja sidumistraati. Aega läheb ka vaja nii 7-8tundi kogu kometile. Kintsu olemasolu korral toimi järgnevalt: Kaeva paras auk ja süüta sinna lõke. lase põleda u 1,5 tundi, et tekiks piisav kogus kuumi süsi. Sel ajal kõrvalda kintsust kont, lõika liha parajalt lahti nii, et kogu käntsak jääks ühte tükki. Kondi poolt tee sügavad sisselõiked, et känts meenutaks paksu lehtedega raamatut. Lõigetesse topi (lamba puhul) tublisti küüslauguseibe, soola, magusat paprikat ja viiepipra segu. Rulli kogu känts kokku ja keera 3x fooliumisse. Leota ajaleht ja keera saadud paki ümber, vajadusel seo nööriga. nüüd veel 3x fooliumi ja sidumistraat. Seo hoolikaltja jäta peale pisavalt pikk aas. Mata pakk sütesse, kata tuha ja kuuma liivaga, peale süüta uus lõke u1,5 tunniks, siis kata seegi liivaga. Nüüd varu kannatust veel vähemalt 4 tunniks. Kui aeg täis sikuta käntsak(ad) aasapidi välja ja asu hõrgutist lahti pakkima. Võimalik kõrbelõhn ei anna paanikaks põhjust, sest praeleem on valgunud väilmiste fooliumikihtide vahele. Sees on tunduvalt parem lõhn. Saadus on parim naudituna koos valge viina ja sõpradega
.

rebasenahk