Jahinduse arengukava 2007-2013
-
gunnar kirjutas:rajaleidja kirjutas:2. Seadusandluses sätestatakse jahipiirkonnas vähemalt 10 hektari suurust kinnistut omava jahimehe õigus saada kohaliku jahindusorganisatsiooni liikmeks
Selle punkti täitmisel võib olukord absurdini minna. Tekivad jahiseltsis kus on sadu liikmeidon nad siis jahimehed või ei.
Minu meelest jällegi küllaltki mõistlik. Miks ma peaksin jahipiirkonnas, kus oman vastava suurusega kinnistut kohaliku jahipealiku ja teiste jahimeeste jalgade ees roomama, et saada jahtkonda liikmeks? Pealegi, ressusrsimaksu maksavad ka need 100 siis, peavad nad jahti või ei.

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Mida kuradit ? Riik suunab EJS-ile raha ? Mille alusel eelistatakse üht organisatsiooni nendele, kes ei ole EJS-i liikmed ja ei tahagi sinna liikmeks saada ? Ühtede jahipiirkondade majandamine hakkab siis olema eelistatum teistest. St arendustegevus eelkõige - vaevalt, et EJS hakkaks nt Jõgevamaa jahiseltside tegevusega end vaevama, kui need liikmeks ei astu. Sundkollektiviseerimine minumeelest.
BM
BM
-
80 meest kütiliinis ja 20 meest ajus
See võib ikka parajaks tsirkuseks ära minna. Samas ma ei usu, et meie seltsile see mingit erilist muutust tähendab. Hetkel ei tea mehi, kes oleks tahtnud meie seltsi tulla, aga ei ole vastu võetud. Aga kindlasti on seltse, kus see võib tingida liikmete kahekordistumise.
Ise tean meest, kellel on üle maakonna metsakinnistuid ostetud. Tegemist paadunud salakütiga, keda keegi oma seltsi mingi hinna eest ei taha. Aga nüüd tekib mehel seaduslik õigus liikmeks võtmist nõuda ja rahulikult püss seljas ringi kõndida.

See võib ikka parajaks tsirkuseks ära minna. Samas ma ei usu, et meie seltsile see mingit erilist muutust tähendab. Hetkel ei tea mehi, kes oleks tahtnud meie seltsi tulla, aga ei ole vastu võetud. Aga kindlasti on seltse, kus see võib tingida liikmete kahekordistumise.
Ise tean meest, kellel on üle maakonna metsakinnistuid ostetud. Tegemist paadunud salakütiga, keda keegi oma seltsi mingi hinna eest ei taha. Aga nüüd tekib mehel seaduslik õigus liikmeks võtmist nõuda ja rahulikult püss seljas ringi kõndida.
-
baddmann kirjutas:Mida kuradit ? Riik suunab EJS-ile raha ? Mille alusel eelistatakse üht organisatsiooni nendele, kes ei ole EJS-i liikmed ja ei tahagi sinna liikmeks saada ? Ühtede jahipiirkondade majandamine hakkab siis olema eelistatum teistest. St arendustegevus eelkõige - vaevalt, et EJS hakkaks nt Jõgevamaa jahiseltside tegevusega end vaevama, kui need liikmeks ei astu. Sundkollektiviseerimine minumeelest.
BM
Ma arvan, et see plaan ongi neil tingitud sellest, et seltsid astuvad järgemööda välja. Ja nüüd on vaja võtta kasutusele meetmeid, et neid rohkem ei lahkuks või siis juba lahkunud uuesti liituksid. Plaanisin ka oma seltsi aktivistid kokku ajada, et arutada seltsist välja astumist. Sest mis kasu on mul seal seltsis olla, kui ma selle eest midagi ei saa. Loe ainult järjekordseid Lillemäe lollusi. Nüüd peaks vist aga ära ootama, mis sellest uuest arengukavast siis saab.
Viimati muutis rajaleidja, R Jaan 11, 2008 11:44 am, muudetud 1 kord kokku.
rajaleidja kirjutas:Nüüd peaks vist aga ära ootama, mis sellest uuest arengukavast siis saab.
NB: Viimase info kohaselt olla Sootna ameti maha pannud
Tegelikult ei tohiks ära oodata, vaid peaks aktiivselt hakkama omi seisukohti kujundama, seltside tasemel. Sest kui vaid ära oodata, siis otsustavad teised meie eest.
Sootna vist läinud jah, uue mehe nimetähed peaksid olema M.P.
BM
kakuke kirjutas:Lähebki mõnel pool jahimeeste (loe kolhoosiesimeeste) käest maaomanike kätte.
Sa oled siis kolhoosiesimehest maaomanik või ? Maru tore on muidugi ühe pika puuga asju võtta. Samas on jahiseltse kus polegi mingeid probleeme maaomanikega, need kes on tahtnud on liikmed. Maaomanikel on tihti miskipärast raske aru saada et jahimeheks ei saa seltsi astudes. Enne kui kahjureid hävitama pääsed on vaja pisut riigi poolt nähtud nõudeid täita.
Tahtsin enne öelda, et nende, kes täna maaomanikke p..se saadavad, nende saatus kirjutatakse täna arengukavasse. Eks igaüks pea ise enda sisse vaatama.
Viimati muutis kakuke, N Jaan 10, 2008 7:04 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
-
jahe kirjutas:Ah et igast maaomanikust kel 10ha saab jahimees,see on küll kõige ajuvabam asi mida kuulnud olen,tea,mis jahti seal 10ha peal peetakse....hiirtele või,üks on kindel kord läheb siis päris käest.
See 10ha omanik tuleb koos sinuga suuruluki jahti, kas see sulle meeldib või mitte. Hiirtega nad ei piirdu. Väike ulukite jaoks piisab ju 5 hektarist
-
baddmann kirjutas:rajaleidja kirjutas:Nüüd peaks vist aga ära ootama, mis sellest uuest arengukavast siis saab.
NB: Viimase info kohaselt olla Sootna ameti maha pannud
Tegelikult ei tohiks ära oodata, vaid peaks aktiivselt hakkama omi seisukohti kujundama, seltside tasemel. Sest kui vaid ära oodata, siis otsustavad teised meie eest.
Sootna vist läinud jah, uue mehe nimetähed peaksid olema M.P.
BM
Ära ootamist mõtlesin rohkem selles suhtes, et kui RMK laiali läheb ja peaks juhtuma, et nende maid antakse näpu otsaga praegustele naabritele, siis eks eelis seisus on ikkagi need, kes EJS liikmed.
Mis puutub Sootna järeltulijasse, siis inimene justkui juba olemas, aga konkurss ametikohale kuulutatakse alles välja