Kivi kotti!
kraavik kirjutas:[...]Olgem ausad - vanematel meestel on selle katse sooritamine niigi keeruline ja kui karmimate nõuete tõttu tuleb neil suuruluki jahiks püss nurka visata, siis lööb see ikka kõvasti nende hinge pihta! Aga just nemad on ju need kes oma teadmisi ja kogemusi noorematele edasi annavad. Nemad on ju selle jahikultuuri ja -vaimu edasikandjad ja neid jahist eemale tõrjuda on minule vastuvõetamatu.[...]
baddmann kirjutas:Et kogemusi nagu kartetš ja täismantelkuul + liigväike kaliiber suurulukijahil, jahile hilinemine, viinavõtmine jahipäeva alguses, kestel ja lõpus ning kõikide teiste autoriteedi uuristamine peale iseenda oma ?
Maitse üle muidugi ei vaielda...
BM
lendorav kirjutas:Ja laskekatse, kui mees laseb 6-6 või 6-5, mis seal lõppude lõpuks vahet on?
reimakas kirjutas:Jaht on hobi, jaht on nauding ja eluviis. Ärme ajame asja profesionaalseks. Asi on pigem selles, et mõtle enne kui lased ja selline tegevus väldib paljud eksimused.
reimakas kirjutas:Jaht on hobi ja seda ei saa teha sunduslikuks. See on ja ma loodan, et jääb vabatahtlikuks.
jorr kirjutas:Ja hakata nüüd vägisi kõiki jahimehi tiiru vedama,et siis on kõik täpsuskütid,iga lask tapab,ei usu mina seda.Olen oma silmaga näinud(ja mitte ainult üks kord) kui hea tiirupoiss metsas mööda laseb.Samas tean ka andekat laskjat(julgeoleku ohver),kes,ah ma parem ei ütle mida lasi,mõni poisike proovib veel järgi.Mehel oli anne veres ja lasi liikuvat objekti peaaegu sihtimata ja tavaliselt alati ka tabas.
Aga jahimehi,nagu inimesi ikka, on ka meil igasuguseid ja mõni ei saa tõesti küüniseinale pihta ja karta on,et ei saagi peale tiiru külastamist ka.
Antke nüüd tiirupoisid tuld minu joru kohta,elan üle.
pri:t kirjutas: Ja kes ei saa isegi küüniseinale pihta......selline inimene on ju ohtlik teistele!
lendorav kirjutas:pri:t kirjutas: Ja kes ei saa isegi küüniseinale pihta......selline inimene on ju ohtlik teistele!
Ma ei saa aru, mis küüni seinteist te räägite?Kas ma olen vähe informeeritud ja kuskil tehakse laskekatseid jooksvale küüniseinale?
Minu arvamist mööda, kui mees laseb 6-5 siis pole seda mõtet võrrelda küüniseinale pihta saamisega.Ei väida üldse, et ei tahaks, et mehed laseks paremini, teinekord ajab ikka päris vihale kui haavatud looma tagaajamine terve toreda jahipäeva ära rikub.Tehakse palju mõtetuid laske nt. tagant järele või läbi tihedate okste mõttega, et ehk ikka vere kuidagi järgi saab -ühesõnaga lauslollust, aga tiirus laseb mees 6-6 ja on väga tehtud mees.
Ma ei kujuta, ette kas on vaja asju nii keeruliseks teha, et lisaks kuulile veel ka haavlit lasta, pigem siis võiks juba olla nii, et kes laseb haavlit 25-15 oleks sileraudsega katse sooritatud, sest tavliselt sellisel mehel ei ole ka probleemiks jooksvat siga tabada.
Ma arvan, et kui katse igal aastal oleks annaks see kindlasti mingisuguse efekti, sest praegu tiirus vaadata on küll kole, meestel püssid lahti murdmata, lukud kinni, rihmad peal, laskmisel riiv peal jne.
Sellise asja, et osad mehed saavad oma laskekatse ilma laskmata peab küll ära likvideerima, sest see on tõesti tõsine probleem.
Selles küll sama meelt, et kvaliteetne laskmine juhendaja näpunäidete järgi anna väga palju.Oleks ainult selliseid õpetajaid rohkem.