rõhk autoklaavis?
rõhk autoklaavis?
Teen konserve, kiirelt oleks vaja teada, mitu atmosfääri rõhku tuleb autoklaavi pumbata?
Hm- ma purkidele 1,5 löönd, kütnud kuni 4-ni, tule alt- ise inertsiga tõuseb- vahest ka 6-ni, ommikuni seisab- siis ettevaatlikult- äste ettevaatlikult rõhk niplist välja- ple ükski purk puruläind ega konserv tooreks jäänd.
A kui kannatab ka 2- miks ka mitte? vahet pole- kaaned peavad ainlt korralikult kaanetatud olema.
A kui kannatab ka 2- miks ka mitte? vahet pole- kaaned peavad ainlt korralikult kaanetatud olema.
tsuks nigu ma olen...
tsuks kirjutas:Hm- ma purkidele 1,5 löönd, kütnud kuni 4-ni, tule alt- ise inertsiga tõuseb- vahest ka 6-ni, ommikuni seisab- siis ettevaatlikult- äste ettevaatlikult rõhk niplist välja- ple ükski purk puruläind ega konserv tooreks jäänd.
purkidele ikka nii, et 2 atti sisse, kuuumutad nii et tõuseb 4 atini ja siis hoiad ettevaatlikult 4-4,2 ati vahel, kui rohkem siis tükib ära kõrbema (hea on gaasil teha, saab kiiresti reguleerida) 1,5-2 tundi, siis maha ja talvine jahijope vms kasukas autoklaavile selga ja hommikuni või veel kauemaks seisma.
Aga kuidas ta sul inertsiga tõuseb, kütad liiga suure hooga või?, või paned autokllavi servani vett täis?

Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
trucker kirjutas:honkomees kirjutas: Mina panen põhja niipalju vett, et purkideni ei ulatu ja ainult aur tekiks, kergem pliidile tõsta ka
Krt nii ka saama või,mina ikka klaav vett täis ja ikka nii,et ülemine rida ka kergelt kaetud .
Ikka nii ja ainult nii, eluaeg nii teind

Sa mõtle palju energiat sa kulutad selle veekoguse kuumaks ajamiseks. Kuulsin alles mõned aastad tagasi, et mõni teeb vett täis autoklaavis.
Uuhh!Nüüd lõppenud need piinarikkad klaavitamised.Tolles kogu aeg see asi oligi,et katsu seda suurt tünni sellise temperatuuri juures hoida ja palju seda elektrit läks
.Krt see kes mulle selle klaavi müüs andis sellise õpetuse kaasa,et kuidas ja mis .Ja kõik tuttavad uhavad klaavi vett täis.Hea et see teema ülesse tuli,nüüd sügisel läheb konservi tegemine palju lõbusamalt
ja Eesti Energia hakkab näppu imema. 

see autuklaavivärk
Honkomees- mul ikka siukesed õllepunsumoodu suurekraega klaavid- ja suuremasse neid 0,5l purke ikka ulgim mahub. Ja kütan gaasiga ja järgi annan kasukaga- valetan- miski mantel tegelt on ümbermähkimiseks.
Kui lai klaav sul on? Mis mõtudes? Tehasevärk?
Püstisele klaavile alumisepurgiservaalla (ainult!) vettvalades ja pääle seda termomeetrit/rõhuandurit kõrvaltvaadates tekib küll... Et kuna see pomm teeb PÕMMM!!!
Püstisele klaavile alumisepurgiservaalla (ainult!) vettvalades ja pääle seda termomeetrit/rõhuandurit kõrvaltvaadates tekib küll... Et kuna see pomm teeb PÕMMM!!!
tsuks nigu ma olen...
Re: see autuklaavivärk
tsuks kirjutas:Honkomees- mul ikka siukesed õllepunsumoodu suurekraega klaavid- ja suuremasse neid 0,5l purke ikka ulgim mahub. Ja kütan gaasiga ja järgi annan kasukaga- valetan- miski mantel tegelt on ümbermähkimiseks.
Mul on ka sihuke roostevabast terasest umbes õlleankru mõõtu , no ca 30-35 cm põhja läbimõõt ja kuskil 70 cm kõrgust ja laia suuga. Kaane sees on termomeetri auk ja manomeeter. Termomeetrit pole enam aastaid kasutanud, vaid ainult manomeetrit. Pooleliitriseid purke läheb 4 kihti kokku vist 32 tk, liitriseid 3 kihti. kihtide vahel on sõelad ja alumisel sõelal 3-4 cm jalakesed all, sinna alla veetilga panengi, nii et purgi põhja ei puutuks

honkomees kirjutas:või paned autokllavi servani vett täis?Mina panen põhja niipalju vett, et purkideni ei ulatu ja ainult aur tekiks, kergem pliidile tõsta ka
Kuna omal nüüd klaavitamine plaanis, siis tekkis küsimus, et kas selline moodus ka temperatuuri õieti näitab, kraadiklaasi ots ju veeni ei ulatu või siis tähendab selle anuma ots kus sees kraadiklaas on !?