püssifänn kirjutas:ma lasin oma esimese sea 12 aastaselt vindiga puksit aga esimes põdra (5/5) 13 aastaselt vindiga langist
ja nüüd oled 14 ?
Ma ei saa aru,siin nii aatelistest meestest kes kogu aeg kõigis salakütti näevad.Ma arvan et 99% soku jahtijast laseks sea ka kui võimalus tekib.Loa võib peale pauku ka avada kui see taskus on(ma tean et nii pole lubatud,ärge hakake jälle loengut pidama.)jahilane kirjutas:Mind on alati võlunud kiired ja täpsed laskjad. Ka need soku jahtijad kes kiiruga avavad suurulukiluba metsea küttimiseks...
Teisalt tekkis eetiline küsimus sellel pinnal, et kas jahimeestest papadel oma võsukestele jahipisiku süstimiseks on ikka vaja lubada oma lapsel ulukit lasta? Õigem oleks ehk kõike muud jahindusega seonduvat õpetada ja küllap tuleb aeg kui lapsest täieõiguslik jahimees saab. Muidu asendub suur uhkusetunne häbiga nii kehtivaid seadusi rikkudes kui jahimeeste mainet kahjustades.
jahilane kirjutas:Mind on alati võlunud kiired ja täpsed laskjad. Ka need soku jahtijad kes kiiruga avavad suurulukiluba metsea küttimiseks...
Teisalt tekkis eetiline küsimus sellel pinnal, et kas jahimeestest papadel oma võsukestele jahipisiku süstimiseks on ikka vaja lubada oma lapsel ulukit lasta? Õigem oleks ehk kõike muud jahindusega seonduvat õpetada ja küllap tuleb aeg kui lapsest täieõiguslik jahimees saab. Muidu asendub suur uhkusetunne häbiga nii kehtivaid seadusi rikkudes kui jahimeeste mainet kahjustades.
kaarelj kirjutas:esimese sea sain eile, koer oli juba kaua aega põrsast taga ajanud ja ei jätnud järgi, koerapmanik kaugel, vanemad jahimehed kaasas aga ytlesid et ei jõua nemad seale metsas järgi, võtsin sis noa kaasa ja minek, püssi mul polnd, relvaloa saan homme
:D....kui nyyd keegi hakkab seletama et miks noaga jne, siis sellepärast, et ei olnud aega oodata kuni koer koos seaga tuhatnelja ajama paneb, eks põrsal ka viskab see haukumine yle ja siis proovib ikka põgeneda, aga koer nii vintske et ei jäta, enne seda oli juba ca 10 km eelmisest mastist koos seaga liikunud, ja kuna kellegist minejat polnd siis ajasin asja ära.