Metsaloomalihakõrvane
nii, minu valik sellise liha kõrvale on see tuneeslaste odav kvaliteetvein Mandagon, poolmagus aga mitte nii nagu nt ungari poolmagusad, vaid kuidagi liha kõrvale parem. Ungari omad meeldivad niisama eraldi juua, aga seda eraldi nagu ei taha, samas liharoogade kõrvale ok. Odav peab see jook olema, sest liha läheb ju palju ja kõrvast ka, ikka kilojagu ja putlit korraga näkku ...Feen kirjutas:Põdra, kopra ja taolite teiste kõrvale soovitan Rioja (Baja) veine. Tempranillo siis võiks viinamari, mingi 10-20% muud võib ka sekka olla. Igatahes hea valik.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Toivo kirjutas:Siga ja singid lähevad palju paremini valge veiniga, ideaalne on vaevuaimatava magusustega riesling ning itaalia vahuvein Prosecco di Valdobiadene (100-130 krooni). No ei lähe punane kui seal mingilgi määral tuntavat pargisust on (mida enamustel punastel on).
Vinn punni.
väga,väga asjalik kommentaar!
veidi vaidleks vastu vaid viimasele siin uuesti tsiteeritud seisukohale....kuna fännan just tugevaid ja jõulisi punaseid veine siis ei ole patt (ka ametliku etiketi mõttes) sea ja singi (eriti metsea) kõrvale juua kergeid noori punased veine....sest maitse üle ei vaielda...

kärbes kirbule!
http://www.elkschnaps.com/de/index.html
http://www.elkschnaps.com/de/sortiment.html
Eesti poodides näinud pole ,aga laevadel täks-frii poest saab.Maitse Jäägri sarnane.07 hind 260eek. 37%
http://www.elkschnaps.com/de/sortiment.html
Eesti poodides näinud pole ,aga laevadel täks-frii poest saab.Maitse Jäägri sarnane.07 hind 260eek. 37%
Seda viimast pakkumist lugedes tuleb vana nõuka aeg meelde- kaks sõpra läksid restorani - tellisid 1 roaks hapukapsa supi. Vaja midagi ka kõrvale võtta- üks pakkus võtame valget viina- teine vastu-liiga odav. Lõpuks võtsid konjakit. Muidugi maitse üle ei vaielda aga konjak ja hapukapsasupp on minu arvates sama lollus kui ürdiliköör ja suvaline praad. Seda likööri naudiks ikka peale prae söömist...
ikka lõbusalt
Aperatiiviks on likööridel täiesti oma koht. Enne praadi siis pisuke likööriamps ergutab kenasti seedimist ja pole meilegi võõras ütlemine, et sea moodi sööma ei asu.
Punaste veinide kohta sea kõrvale, notsust annab selliseid toite teha, mille juurde saab ka päris tammist veini juua. Samas, teada asi, Toivo ei pea idamaisetest toitudest eriti lugu. Seega, selliste toitude juurde nagu toivo eelistus on, ei kujutaks minagi pargisemat ja tugevamat punast. Vist isegi kergemat punast mitte
Punaste veinide kohta sea kõrvale, notsust annab selliseid toite teha, mille juurde saab ka päris tammist veini juua. Samas, teada asi, Toivo ei pea idamaisetest toitudest eriti lugu. Seega, selliste toitude juurde nagu toivo eelistus on, ei kujutaks minagi pargisemat ja tugevamat punast. Vist isegi kergemat punast mitte

Viimati muutis Feen, R Mär 14, 2008 10:42 am, muudetud 1 kord kokku.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
ja-jah, ma jälle aastaid ülikooliaegu kirgiiside jt sellekandi rahvastega koos ühes toas elanud ja nende söökidest väga lugu pean, ikka nõuan korralikku maitsestamist, lihale kiht kodust adžikat peale jms ja loomulikult korralikku veini kõrvale, nüüd on jälle ka ehtsaid gruusia ja moldaavia veine saada, aga sindrid kallid, ei anna õndsa vene ajaga võrreldagiFeen kirjutas:...Toivo ei pea idamaisetest toitudest eriti lugu...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
-
- Postitusi: 1059
- Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am
Re: Metsaloomalihakõrvane
Tegin juba mitu korda erineva sisuga šampinjonikübaraid, nüüd panin sinihallitusjuustu ja hakitud küüslauku ning hakitud seenejalgu. Kuumutasin ahju 180 C ja küpsetasin täidetud seenekübaraid 10 min, pärast veel nõrgema kuumusega 5 min. Tulemus oli enam-vähem aga veidi vesine.
Kes pakub seente koha pealt lisa?
Kes pakub seente koha pealt lisa?
Re: Metsaloomalihakõrvane
Minu arvates on šampinjonid üldse väga õrna maitsega ja lisandid tapavad sellegi ära. Ise proovinud eriti suvel grillil šampinjoni kübaraid erinevat sorti sulatatud juustuga täita. Et maitse mahedam jääks (loe seene maitse ka tunda jääks) olen lisanud sulatatud juustule tavalist riivitud nn. mahejuustu (ka toorjuustu). Siis on väga mõnus õrn maitse olnud liha kõrvale.
Kuna endal aias kasvavad metsikult tindikud, siis olen neid noortena ka liha kõrvale grillinud. On samuti maheda ja õrna maitsega nagu šampinjonidki. Ka suvikõrvits ehk kabatšokk viiludena õliga kokku (grillilt maha tõstes kaussi nn. torni ladudes igale viilule suts soola ja purustatud küüslaauku peale), siis ca 4-5 minutit maitsestuda ja edasi juba jälle lihale garneeringuks (ka paljalt valgele peale näm näm). Kuramus küll ei saa rohkem kirjutada ila juba hakkab tilkuma
Kuna endal aias kasvavad metsikult tindikud, siis olen neid noortena ka liha kõrvale grillinud. On samuti maheda ja õrna maitsega nagu šampinjonidki. Ka suvikõrvits ehk kabatšokk viiludena õliga kokku (grillilt maha tõstes kaussi nn. torni ladudes igale viilule suts soola ja purustatud küüslaauku peale), siis ca 4-5 minutit maitsestuda ja edasi juba jälle lihale garneeringuks (ka paljalt valgele peale näm näm). Kuramus küll ei saa rohkem kirjutada ila juba hakkab tilkuma

ikka lõbusalt
Re: Metsaloomalihakõrvane
Shampinjonid on alguses tõesti nõrga maitsega, a mullegi tunduvad natuke vesised, seetõttu sellised kergelt grillituna pole mulle endale meelepärased. Ise armastan seente tugevat praadimist (va mõni erand), see toob seene maitse tugevamalt (ja natuke teisiti) esile. Sa sinna läheb sinihallitusjuust ideaalselt, pole seda seene maitset vajagi, peaasi, et juustu ohtralt oleks
. Ise teeks pigem nii, et praeks seened korralikult ära, siis sulataks juustu sisse ning selle seguga täidaks midagi (nt selliseid shampinjone, mis va vesised jäävad, aga ongi selline tugevam, mille juures tunda mahedamat ja vesisemat ümbrist.
Lugedes muidugi alguses seda osa, et 10+5 minutit, käis kohe läbi kõlks, et kas vähe ei saa. Võiks proovida eelküpsetamist, või grillimist, või ühelt poolt praadimist (pruunikaks) ja siis juust sisse ning ahju (natuke kauemaks kui võimalik). See peaks seda vesisust vähemaks võtma.

Lugedes muidugi alguses seda osa, et 10+5 minutit, käis kohe läbi kõlks, et kas vähe ei saa. Võiks proovida eelküpsetamist, või grillimist, või ühelt poolt praadimist (pruunikaks) ja siis juust sisse ning ahju (natuke kauemaks kui võimalik). See peaks seda vesisust vähemaks võtma.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: Metsaloomalihakõrvane
Ise valinud väiksed sampinjonid, jalad alt lõiganud ja kübarasse mahedamat hallitusjuustu pannud ning ahju. Lasen küpseda seni kui vett välja ei tule.
Pole looma, pole probleemi!
Re: Metsaloomalihakõrvane
Proovige portabello (šampinjone) seeni ( vahel poes ikka on, sellised keskmise võiseene suurused). Seenemaitset rohkemgi kui meie metsasšampinjonil.
Grumpy old man
Re: Metsaloomalihakõrvane
Ise eelistan maitse teemal enam näiteks austerservikuid, kui šampinjone.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!