Cometa 300

Arutelud ja küsimused-vastused õhkrelvadest.
Vasta
sada

Postitus Postitas sada »

Mingeid stoppereid peab kasutama, aga iga lasuga 1mm on midagi ikka mäda.Mis optikaga ja jalgadega muidu tegu on?
Pilt
Pilt
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/show.pl?group_id=12&cmd_accessories=1
kronja

Postitus Postitas kronja »

marduraator kirjutas:Sain ka cometa 300 omanikuks. Häda selles , et kui optika peale kruvisin ja laskma hakkasin siis ei püsinud see relva küljes kinni. Iga matsuga liikus umbes 1mm tagasi. Nii kaua kui optika sooned lõppesid ja muidugi ka täpsus. Pingutasin peale igat matsu kruve aga kolm võtit on juba läbi keeratud ( kandid maas ). Huvitav on see, et hiinakaga seda ei juhtunud kuigi neil eriti lasketugevuse vahet ei ole. Kehvad jalad, kehvad sooned, kuidas pidama saaks selle optikas? Raputa või soola vahele ja aja sooned rooste!!!

mul oli omal ajal sama mure :) toore jõuga kruvisin külge, siis jäi pidama... :)
marduraator

Postitus Postitas marduraator »

Kust ma neid stoppereid saan? Optika on mingi "Tiger" 4*32 , rohkem nagu markeeringut ei olegi. Ostetud juba ammu ja maksis natuke rohkem kui hiinlaste õhupüss. Eks need optika jalad ole juba väsinud kah, peaks vist uue komplekti jalgu ostma ja vanadest mingid stopperid juurde meisterdama. Kas keegi teab neid stoppereid Tartus leiduvat? Ja kas need stopperid käivad siis samasse soonde lisaks, et veel omakorda optika jalgu kinni hoida?
sada

Postitus Postitas sada »

marduraator kirjutas:Kust ma neid stoppereid saan? Optika on mingi "Tiger" 4*32 , rohkem nagu markeeringut ei olegi. Ostetud juba ammu ja maksis natuke rohkem kui hiinlaste õhupüss. Eks need optika jalad ole juba väsinud kah, peaks vist uue komplekti jalgu ostma ja vanadest mingid stopperid juurde meisterdama. Kas keegi teab neid stoppereid Tartus leiduvat? Ja kas need stopperid käivad siis samasse soonde lisaks, et veel omakorda optika jalgu kinni hoida?

Need Tigeri nimelised optikad on jah pigem ühekordseks kasutamiseks :D .Oli ka kunagi ammu selline 3-7*20 mudel, selle jalad küll normaalse optika jalgu ei meenutanud.Targem oleks vist jah alustada korralikest jalgadest.Stopper käib jah sama soone külge.
Carve

Re: Cometa 300

Postitus Postitas Carve »

Tere.
Mõtlen osta Cometa 400 ja optiliseks sihikuks võtta Walther 4x32 TriTac...
Aga küsimus kas see optika üldse istub cometa 400'le?(valik selle järgi, et jahipauna kodukal see odavaim optiline sihik)
kronja

Carve kirjutas:Tere.
Mõtlen osta Cometa 400 ja optiliseks sihikuks võtta Walther 4x32 TriTac...
Aga küsimus kas see optika üldse istub cometa 400'le?(valik selle järgi, et jahipauna kodukal see odavaim optiline sihik)

"istub" ja "püsib" on erinevad küsimused, ma isiklikult muretseksin rohkem selle "püsib" pärast. kui optika on selline a la co2 või pcp püssile mõeldud siis cometa võib ta vabalt ära lõhkuda mõnesaja lasuga.
cometa 400 on üsna võimas püss ja optika peab olema vastav. natuke sirvisin, ja midagi täpsemat selle sihiku kohta ei leidnud (samas, ega väga palju aega ei viitsinud otsida)...
Carve

tea kas tüübid jahipaunast teavad kas asi vastu peab? või on mingi sama hinnaline kindel alternatiiv olemas äkki?
kronja

Carve kirjutas:tea kas tüübid jahipaunast teavad kas asi vastu peab? või on mingi sama hinnaline kindel alternatiiv olemas äkki?

see mis nad minule omal ajal soovitasid pidas ilusti vastu (diana 4x32 mingi optika) - aga see oli ka paras kirves (~2500+eeq).. ilmselt on ka odavamat varianti, aga ei julgeks soovitada midagi.
rnkx

Postitus Postitas rnkx »

Oma Cometa 300 peale sai soetatud Nikko Stirling Gold Crown AirKing 3-9x42 Mil-Dot optika. Siiamaani on korralikult vastu pidanud. Peale mitutsada lasku pole midagi paigast nihkunud ega katki läinud. Hind ka suht soodne 1476.-.

Müüakse field targeti poes.

Minu püssi peal näeb välja selline:
Pilt
sada

Postitus Postitas sada »

Viimati mainitud optika on igal juhul parem kui see Walther 4x32 TriTac.
1. suurem suurendus (maitse asi muidugi)
2.suurem objektiiv (pilt selgem ja heledam)
3.parralaksi seadmine alates 5,5m (rist ei uju märklaual ringi, kui silmaga vähe erinevate nurkade all sisse vaatad) http://www.arld1.com/parallax.html
Juba viimase nimel tasub hinnavahe ära (y) ilma ei saagi sa kunagi aru kas õhupüss on võimeline ühte auku laskma, sest pikemal distansil ujuvad kuulid laiali ja lühemal 5-10m segab selle risti ujumine ära :D
Carve

nagu ma aru saan siis see field target pood asub kanali 1? aga ma uurisin et seal mingi õhkpüss Hayex K-101, sama võimsusega, mis cometa 400...kas on tegemist hea püssiga huvitav?(odav kuidagi)
Ja teiseks kas järelmaksu võimalust on seal poes?
Kasutaja avatar
Delta

Postitus Postitas Delta »

Ma ka soovitaks pigem seda Nikko Stirlingit. See Walther on häbematult kallis oma näitajate kohta. Reklaam vädab, et NS Air King seeria peaks olema just vedrukate tarvis konstrueeritud, seega vast peab vastu ka. Lisaks peaksid vist kinnitusjalad ka komplektis selle raha eest olema, kui mu mälu nüüd ei peta.
Viimati muutis Delta, N Mär 20, 2008 1:36 pm, muudetud 1 kord kokku.
Carve

küsiks veel seda kah igaksjuhuks: kas cometa 400 on hinnavahet väärt võrreldes cometa 300'ga?
maped

Postitus Postitas maped »

Sai ka Nikko Stirling Gold Crown AirKing 4-12x42 optika ostetud field targetist ja kaasas oli tõesti ka kinnitusjalg, mis teeb komplekti hinna täitsa heaks mu arust. Eestist tõenäoliselt sama raha eest võrdväärset asja ei saa. Kuna need optikad on spetsiaalselt õhupüssidele tehtud, siis peaks asi ka vedrukal vastu pidama. Endal sellist kogemust pole, kuna panin pcp peale.
Kasutaja avatar
Delta

Postitus Postitas Delta »

Carve kirjutas:küsiks veel seda kah igaksjuhuks: kas cometa 400 on hinnavahet väärt võrreldes cometa 300'ga?

Kui rahakott lubab, võta vast 400. Kui ei luba, siis odavama otsa pealt võid ka Slavia 631 Lux piiluda.
Springers are like Muscle-Cars - Classic, Heavy and Never out of style...
http://airgun.planet.ee
Vasta