Hautatud kobras
Hautatud kobras
allpool siis üks eile proovitud retsept (kasutasin Feeni näpunäited ja lisasin mõned enda ideed), lihta tuli imehea, hämmastavalt kiiresti läks pehmeks sellise piraka vanema kopra kohta (20-25kg loom oli). Selle kogusega sai ära toidetud 8 inimest ja jäi ülegi.
--
~pool keskmise kopra liha (antud juhul 2 taga- ja 1 esikints)
3 liitrist letsho purki
rohelist (petersell, basiilik, oregano)
3-4 porgandit
3 teelusikat korianderit
3 teellusikat purustatud kardemoni
3 teeluslikat purustatud köömneid
3 teelusikat turmerikut või karrit
2-3 värsket chillikauna (hakitud)
1 küüslaauk (hakitud)
3-4 sibulat (hakitud)
3 teelusikat liha üldmaitseainet
pann
~5L pott
kondista liha, tükelda ja pruunista pannil koos küüslaauguga, lisa chilli ja sibul, lase lihal minna tumedaks, lisa maitseained ja pane potti lethso sisse hauduma, ~30 min pärast lisa tükeldatud porgand ja hakitud roheline (tore peotäis), hauta kuni liha pehme, kõrvale keeda riisi
kõrvale sobis imehästi paar pudelit punast
--
~pool keskmise kopra liha (antud juhul 2 taga- ja 1 esikints)
3 liitrist letsho purki
rohelist (petersell, basiilik, oregano)
3-4 porgandit
3 teelusikat korianderit
3 teellusikat purustatud kardemoni
3 teeluslikat purustatud köömneid
3 teelusikat turmerikut või karrit
2-3 värsket chillikauna (hakitud)
1 küüslaauk (hakitud)
3-4 sibulat (hakitud)
3 teelusikat liha üldmaitseainet
pann
~5L pott
kondista liha, tükelda ja pruunista pannil koos küüslaauguga, lisa chilli ja sibul, lase lihal minna tumedaks, lisa maitseained ja pane potti lethso sisse hauduma, ~30 min pärast lisa tükeldatud porgand ja hakitud roheline (tore peotäis), hauta kuni liha pehme, kõrvale keeda riisi
kõrvale sobis imehästi paar pudelit punast
Njaa, tundub ahvatlev. Eelmisel talvel sai tehtud ahjus põtra. Mis asjast asja tegi, oli küpsetusaeg. Õhtul ahi köetud, sai nii kaua oodatud et enam punast näha polnud. Siis põder potis kaane all ahju, lisatud sai vett ja alles hommikul välja. Sellist asja pole varem süüa saanud. Viimase peal. Endal kah 1 kobras külmas. Tuleb kütmisperioodil ära teha.
skog kirjutas:...Mis asjast asja tegi, oli küpsetusaeg. Õhtul ahi köetud, sai nii kaua oodatud et enam punast näha polnud. Siis põder potis kaane all ahju, lisatud sai vett ja alles hommikul välja....
ise teen alati nii, et pärast kütmist ootan 0,5-1 tund ja siis pott (ääreni vett) lihaga/kontidega ahju ning hommikuni. Liha kukub kontidelt ja maitse.... Tee sama pikalt mingil el. või gaasipliidil - pehmeks saab aga maitset pole.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Täpselt Honkomees, see ju vana nipp,et põder potiga ahju ja mina lisan sibula ja terapipra ka,ning hommikul aint anna minna.Eriti hea saab malmpotis,on pehme ja lõhn-oi,oi.Kobrast pole ööseks jätnud,ehk saab palju kuuma,aint ahju jahutab selline tegevus rohkem maha kui tavaliset küttes,kuigi siiber ikka kinni on.
noorus on ilus aeg
Kas sa siis prae alla "kondisoojendit" ei tarvita, et nahavahe soojaks läheks Ise tavaliselt sülti niimoodi keetnud- hommikul pott tulele- riisud vahu ära ja viskad maitseined sisse ning siis tööle. Koju tulles lisad ainult soola ja tõstad kondid potist välja (liha nende küljes enam püsida ei taha). Kedad veel tohlut juurde ning soe sült ja keedutohlu ning võimalusel surakas " kondisooja" kah juure - kuram polegi terve suve sülti teinud...
ikka lõbusalt
Re: Hautatud kobras
No ma tahaks näha seda ahjupotti, kuhu üks suur loom sisse mahtuma peaks.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Re: Hautatud kobras
Meeriklastel neid suuri potte ikka leidub. Aga imelik on see, et sellist valmistamist röstimiseks nimetatakse. 1) keeda kobrast -> 2) hauta kobrast... = röstitud kobras???
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...