Leisin mõned vanad teemad küll selle kohta, kuid objektiivset vastust ei saanud. Kuna endal seisab vintraudse ost ees, oleks tahtnud ennem uurida, kuidas sellise kaliibriga relv end õigustab. Lootes saada värskemaid ja kogenenumaid vastuseid, sai see teema minu poolt tehtud.
Relva mida tahaksin soetada, peaks saama kasutada hanest põdrani. Kuna sai näpitud ja hakkas meeldima vibulukuga Marlin, siis seda nimelt ongi 30-30 kaliibris ja laskemoona valik, raskuse järele tudus kah normaalne olevat. Eelmistes teemades oli juttu , et 200m on sellega juba mõtetu lasta, kas see ikka vastab tõele? Poolmantilt on pakkuda sellele kaliibrile 11g, see ju ometi peaks korralikku tööd tegema juba ja ka suuruluki peaks ja maha saama sellega?
Parimat Veiko
Marlin cal.30-30
Re: Marlin cal.30-30
Võtab küll põdra maha . Pole probleemi. eelmine aasta 3 põtra lastud Marlin-ga. Pikim minek peale pauku oli 20 meetrit. Püss hästi tasakaalus ja lasta väga mugav.
metsas on mõnus
Kui pika maa pealt sa neid põtru lasid?
kärss kirjutas:Võtab küll põdra maha . Pole probleemi. eelmine aasta 3 põtra lastud Marlin-ga. Pikim minek peale pauku oli 20 meetrit. Püss hästi tasakaalus ja lasta väga mugav.
See jutt, et võtab põdra maha küll- isegi 5,6 võtab kui õigesse kohta tabada. Enne kui sa otsuse teed, siis vaata ballistilisi tabeleid- kui palju kuul langeb, löögijõud kasvõi 200 m peal ja võrdle siis teiste kaliibritega. Selline universaalne on minu arvates kas 6,5 või 308. Aga enda kogemuse järgi-mida universaalsem riistapuu, seda sitem
Olgu tegu relva või tööriistaga. Mingi aja pärast hakkad ikka eraldi kaliibreid kiibitsema
ja sead sammud poe poole...
Igastahes minu seltsis kaks meest loobusid selliste isenditega jahil käimisest peale 1-e hooaega.
Kolmas mees aga veel kasutab- tal lihtsalt ei ole teisi relvi.

Igastahes minu seltsis kaks meest loobusid selliste isenditega jahil käimisest peale 1-e hooaega.
Kolmas mees aga veel kasutab- tal lihtsalt ei ole teisi relvi.
ikka lõbusalt
Kaks põtra olid küll jah lähedama maa peal aga kolmas ca. 130 meetrit. Kuna pole huvi optikat peale panna siis ega kaugemale eriti kirbu pealt ei lase ka. Aga leian et distantsini kus see kuul tapab saab iga jahimees ikkagi ise kohale hiilitud. Pole ju vaja lasta mitmete sadade meetrite kauguselt.
metsas on mõnus
No tänud
, arvan, et sain mingisuguse kiire ülevaate ja minust vist see relv ostmata jääb, sest ei taha hiljem kahetseda ostu ja hakata uut relva otsima.
Kuna aga vibulukk huvi pakub ja atraktiivne on mu jaoks, siis oli Raplas ka SAVAGE 99C cal . 308 Win, mis on küll kasutatud, kuid välimuselt täitsa hea välja näeb. Mis sellisest relvast arvatakse, on kogemusi kellelgi?

Kuna aga vibulukk huvi pakub ja atraktiivne on mu jaoks, siis oli Raplas ka SAVAGE 99C cal . 308 Win, mis on küll kasutatud, kuid välimuselt täitsa hea välja näeb. Mis sellisest relvast arvatakse, on kogemusi kellelgi?
Veix kirjutas:No tänud, arvan, et sain mingisuguse kiire ülevaate ja minust vist see relv ostmata jääb, sest ei taha hiljem kahetseda ostu ja hakata uut relva otsima.
Kui koera või ajumees oled ja vibulukk sümpaatne on võid 45-70 Gov poole kah kiigata ju. Ja see, et üks mees teeb mingi kaliibri maha ei anna sulle asjast ülevaadet, proovi katseta vaata kuidas tundub, siis tee ise otsus ! On palju inimesi kes teevad ka .30-06 puhtalt maha aga see ei tähenda ju, et see halb kaliiber oleks ja keegi seda ei ostaks! Inimesed on erinevad ja soovitusi tasub küll vaadata aga omad kogemused on kõige paremad! Edu valikul ja leia endale õige isend!
Jah, peab tunnistama et olen kah 45-70 Gov-i piilunud ja uurinud selle kohta, kuid laskemoona hind on päris krõbe sellele kaliibrile ja väikeulukit sellise relvaga laskma ei kipu, kuna sealt vist suurt järele ei jää.