Optalens'i punatäpp
Optalens'i punatäpp
Mulle tundub, et tiba ebaõnnestunud sellel muidu üsna tuntud tootjal see punatäpi asi. Pimestama kipub justkui, ka kõige nõrgemas astmes... Aga võibolla on asi minus ja vajab harjumist see punatäpp. Siit ka küsimus - kas täppi sisse lülitades on loomulik, et esimesel vaatamisel hästi optikast läbi ei näe ja alles silma harjudes saad nö pildi ette ja laskma hakata? Ja kas punatäpi heledust sel juhul saaks ka korrigeerida nats väiksema pingega akut kasutades, või tuleb koge opikat vahetama hakata, mis arvate?
Metsas on loomi - jahimees. Metsas on liha - salakütt.
Jutu põhjal, mida järgnevalt lingilt lugeda võib, (http://www.browningint.com/intro.html) on sel optikal olemas spets ereduse reguleerimise süsteem, hoidmaks ära pimestamist. Huvitav-huvitav, kas selle all mõeldakse seda nupust heledamaks-tuhmimaks keeramise võimalust, või midagi veel?
Üks asi veel turgatas praegu meelde... Vaata kust otsast tahad, aga ikkagi on nii, et optikate tootjad üritavad järjest uute tehniliste täienduste abil pakkuda jahimehele võimalust pidada jahti siis, kui "silm ei seleta" - halbades ilmastiku ja valgusoludes. Miks siis on keelatud lihtlabane ööoptika, binokkel, aru ma ei saa?!
Üks asi veel turgatas praegu meelde... Vaata kust otsast tahad, aga ikkagi on nii, et optikate tootjad üritavad järjest uute tehniliste täienduste abil pakkuda jahimehele võimalust pidada jahti siis, kui "silm ei seleta" - halbades ilmastiku ja valgusoludes. Miks siis on keelatud lihtlabane ööoptika, binokkel, aru ma ei saa?!
To Tom: seda olen kaalunud isegi, aga pole veel teostamiseni jõudnud. Aga kui ütled, et tulemus saab hea, siis õhtul võtan asja ette kohe... Ikkagi, tegel't eelistaks väiksema pingega akut; praegu jääb ilmselt mahtuvust väheks ja arvata on et üsna kähku see üks aku otsad annab 

-