baikal kirjutas:Carve kirjutas:mündist lasksin läbi vahetult kauguselt, max pool meetrit mündist toru ots, münt ei olnud spets kinnitatud kuhugi, lihtsalt metsas maha pandud. Kuuliks oli vist JSB heavy ehk siis tinakuul. Üldiselt ma täheldanud, et minul olevatest kuulidest on JSB Heavy kõige parema läbivusega (ülejäänud, mis mul on: Airmagnum 850, JSB exact, RWS supermag)
Aga, esimest korda kuulen raudsüdamikuga kuulidest, kus neid saab ja on ka korralikud?
Krt, nii hakkas piinama, et võtsin kohe kaks 1-kroonist münti (ja igaks juhuks õngitsesin rahakotist ka 50-sendise kaasa) ja läksin aeda asja uuesti proovima. Et mida minu "venelane" siis ka teeb, peale manseti vahetust. Mitte halligi. Kroonisele jäi vaevumärgatav lohuke ja 50-sendide lõi tõepoolest korralikult lömmi. Kuulideks Crosman Hunter (kõige suurema läbistavusega, mida seni oma püssiga proovinud olen). Okei. Vaatasin siis, kas leian midagi maailmast analoogset - sinu relvale võrdväärset, mis kroonist kui sulatatult läbi laseb

. Youtubest leidsin küll. Ühe tigeda riistapuu (suudmekiirus ca' 400-450 m/s). Mündilaskmise resultaati näete siit:
http://youtube.com/watch?v=23CR7S97oH0. Kokkuvõtteks - Carve- momendi seisuga on sul igatahes üks maailma tugevaimatest õhukatest

No kui sa pole oma 512m vedrut ka ära vahetanud, siis (ilmselt alla 10 jouli ) muidugi üks "Venelane" 1.kroonisest jagu ei saa, see ikkagi kõva valuuta
Ma ei oska täpselt ütelda, aga Gamo Shadow 1000 minu mäletamist mõõda ei suutnud isegi diisli abil (ca:335- 340 m/s 0,51g pro magnum kuuliga 29jouli ) sellesse auku puurida
Siin on vaja ikka energiat üle 30 jouli

ja vähe "diiselmootori" abi kui tahad ikka Eesti kroonile ära teha

.Mida suuremaks läheb vedruka algvõimsus ,seda rohkem annab energiat juurde "diisliefekt". Lahjematel 7,5- 10 joulistel püssidel ei anna kuuli seelikusse õli panemine praktiliselt midagi juurde, võimsamatel nn:305m/s püssidel(gamo Shadow 1000) annab energiat ca. 30% juurde ja ülivõimastel (Gamo Hunter 1250, Diana 350) 100% .Näiteks Gamo hunter 1250 annab diisliga 55-60 jouli, ehk teisisõnu kerge 0,5g kuuliga 470-490m/s ja raskega 0,67g 400-420m/s
Kuna Cometa fenix 400 on Gamost nõks võimsam, siis usun ,et diisliga on Eesti kroon kindlasti läbistatav. Kui koju jõuan, siis omal ka plaan selliseda katsed läbi viia

.Siis saate teada kui suurt kiirust on vaja et "kõva"raha läbistada

Juhul muidugi kui 5,5mm puhul 55 jouli seda suudab ja 4,5mm toru on mul ka olemas, aga pole seda veel katsetanud.Fx Typhoonist saab max. just sellise võimsuse välja pigistada ilma olulisi ümberehitusi tegemata. Cal 4,5mm loodan sealt vähemalt 35 jouli välja pigistada, täpsemalt kirjutan kunagi ülevaates, mida ma juba mitu kuud olen plaaninud kirjutada, aga erinevatel põhjustel olen ikka edasi lükanud.
Kuna ilmselt loed ka vene foorumit, siis panen lõppu lingi foorumist kus juba mitu aastat on esilehel teema "diisliga või ilma" koos lõputu vaidlusega sellel teemal ja erinevate katsete tulemustega , aga kuidagi ei taha see teema allapoole vajuda:)
http://talks.guns.ru/forummessage/24/1156.html