Iga mees teab ise kuidas asi käib, siin pole teemat enam, juba ammu arutatud...
Seega, endiselt ikkagi teema MARUTAUD õigekirjas või mitte...
Kaja kirjutas: Endiselt olen aga sel seisukohal, et jahimeeste-metsameeste osa marutaudi tõrjeprogrammi paika panemisel peab suurem olema, kui lipsustatud tegelaste oma.... Lennukitega võib lastele lõbusõitu teha.
kakuke kirjutas:Jahimehekoolitusel soovitati meile viia antud loom, või selle pea veterinaarjärelevalveasutusse. Muidugi peab jälgima et ise nakkust ei saaks. Paljaste kätega mitte näppida.
Jahiseaduses ka see kenasti kirjas
§ 23. Jahiulukikahjustuste ärahoidmine
(5) Ilmsete marutõvetunnustega jahiuluki võib surmata loata. Hukatud jahiulukist tuleb kohe ja ühe ööpäeva jooksul ka kirjalikult teatada veterinaarjärelevalve asutusele.
See pidi kohe välimusest arusaadav olema (karvkate kehv, loom kehvas toitumuses, ila jookseb). Ise õnneks ühtegi sellist kohanud pole. Kas keegi teist marutaudi vastu vaktsineeritud ka on?
aivar00 kirjutas:Viimane jahimees oli küll kivi panija, kuid selle külmas hoidmise kohapealt on minul küll asi segane. Kas siis enne "pakikese " maha viskamist on elukatele helistatud, et nüüd see kell lennukilt tuleb ja olge valmis kohe nahka pistma enne kui halvaks läheb? Muidugi meie vabariigis on kõik võimalik, enne teeme, siis arutame üle kuidas odavam oleks olnud. Minuarust on see lennukijutt õigustatud ainult suurtel metsamassiividel ja rabades, kus tänavu vett palju ja ligipääs raskendatud. Palju Eestis neid kohti üldse enam alles on? Minu jahipiirkonnas seda probleemi aga ei ole. Sügisel on iga põõsa taga seeneline või marjuline. Eks saa need ka oma osa. Kunagi nägin vene aegas jõhvikaraba väetamist lennukilt. Sai isegi ennast ja oma õue väetatud olgugi, elamine rabast 600 meetri kaugusel.
kakuke kirjutas:kriss kirjutas:kas keegi teab,et kui lasta selline loom mida ei tea marutaudis olevat: kas hiljem kui nahk on võetud enam seda ohtu ei ole,et kokkupuutes nahaga endale selle haiguse külge saad.
Mulle hakkas see teema kohe huvi pakkuma ja ma uurisin välja järgmist. Loomakliinikust vastati mulle nii
"Marutaudi viirus on suure vastupanuvõimega ebasoodsate välistingimuste
suhtes.+4 C juures püsib ta mitmeid nädalaid ja teda on võimalik isoleerida looma
ajust veel -10 päeva pärast surma."
nii et tegu on tõsise asjaga
Jahimees kirjutas:Marutaudi vaktsineerimisest siis nii palju, et kui tervet ei jõua siis teeme pool aga "korralikult".
http://www.postimees.ee/131005/tartu_po ... 179884.php