Plaan soetada endale vene-euroopa laika kutsikas (kas see kevad või järgmine). Nüüd siis küsimus, et kes on foorumlaste meelest usaldusväärne ja hea kasvataja. Äärmiselt sobilik oleks Lõuna Eestis paiknev kasvataja, siis saaks kutsikaid rohkem jälgimas uurimas käia. samuti teha tutvust kutsikate ema-isaga.
Teeks nii, et räägiks ainult vene-eurooplasest, sest see koer kõige südamelähedasem
Mina soovitan sulle "vilivalla" kennelit..tõin sealt endale lääne-siberlase,aga tal on ka vene-euroopa laikasid...kahjuks ei asu see kennel Lõuna-Eestis...
Metslane,olen Rein.See mamma kelle kutsikate kohta sa minult küsisid on Kaja käest toodud.Tööle hakkas hästi,välimik korras,näitusel tuli tõu parimaks.Siiani pole kuulnud,et tema järglastest keegi tööle pole hakanud.Lõuna-Eestis on tema järglasi mitmeid.
Mina usun, et see kutsikate nö tööle hakkamine ei ole 100% seotud põlvnemisega. Pärilikkus annab muidugi teatud eelised, aga kui sa ikka kutsikat metsa ei vii, siis temast ka asja ei saa. Kutsikaga tuleb tegeleda ja veelkord tegeleda ja hakkavad ka kehva pärilikkusega koerad tööle.
Laikad üldiselt sõbralikud ja rahulikud koerad ja töötavad metsas mitmekesi paremini kui üksi.Aga jah,kutsikat võttes ei saa aint vanemate tööle ja medalitele loota.Pole mina veel näinud ühes pesakonnas kõiki kutsikaid ühesuguse iseloomuga aga iseloomust sõltub just koeraga tegelemise vajadus ja töö metsas.Mõni hakkab juba kutsikana ajama aga teisega tuleb vaeva näha,kuigi asja temast ikka saab kui tegelemist kutsikaga ise ei karda.Muidugi peab arvestama seda,et koerakutsikas(jahikoera) on võted tööloomaks mitte lastele mängukanniks ja tihti nii ka läheb,et vanemad jahil medalikoerad aga meie murka rohkem perekoer ja laste lemmik.
Kaja praegused vene-eurooplased on vist peamiselt minu isaste verd, ehkki ta vist tõi hiljuti midagi endale juurde ka. Julgen soovitada küll, tragid ja visad loomad