Oi kurjam... seal kae loomi... või kui soovi, jookse naise eest pakku... või võta naabriga napsu Aga vaeva on kõvasti nähtud. kas sealt ka loomi lastud?
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Tekitab patuseid mõtteid .Mida arvab abikaasa?Ikka uhkemad hilbud ja hommikuni kestvad passimised.Minule meeldib rohkem avatud kantsel,talvel kuuvalgetel öödel poed kõrvuni paksu magamiskotti,iga krõps ja sahin on kuulda,oled osa loodusest.Ei jälgi loomi läbi klaasi nagu telekast.Ja oh kui hea on pärast poolkülmununa sooja teki alla pugeda ning naine kaissu võtta.Ka see on osake jahimõnust.
Pathfinder007 kirjutas:Minule meeldib rohkem avatud kantsel,talvel kuuvalgetel öödel poed kõrvuni paksu magamiskotti,iga krõps ja sahin on kuulda,oled osa loodusest.
need vähesed korrad, mis olen kantslis istunud, on ka olnud avatud kantslid. tore muidugi pakase käes tundide viisi istuda, aga ükskord jäi siga laskmata, sest näpud olid nii külmunud. hoidsin küll kindaid käes jne. aga kui lasta tahtsin, siis hakkasid just sead ringi sibama ja võttis natuke aega, kuni siga korralikult optikasse saada. selleks ajak olid aga näpud juba külmast kanged ja laskmisest ei tulnud midagi välja.
Eks selle lahtise redeli otsas istumisel ole omad võlud, aga talvisel ajal eelistan siiski jahti kantslist. See et looma läbi akna vaadatakse ei ole minu arvates patt. Ja kui läbi akna ei taha vaadata, siis istu lahtise aknaga Jahi edukuse seisukohalt on ka kindlasti jaht kantslist tunduvalt efektiivsem kui redelilt ja laskekvaliteet ka kindlasti kantslist parem.
Külm võib hakata nii kinnises kantslis kui ka redelil ja eks loomi jääb laskmata mõlematest, erinevatel põhjustel.
Kõik on maitse asi.
Olen päris palju Saksamaal jahisviibinud ja seal on sellised jahikantslid väga moes. Lisaks on neile tehtud veel rattad alla nii, et on võimalik teisaldada ühest põlluservast teise traktorijärel. Aknad on tehtud niiviisi avanevad , et saad seest akna nõõriga vaikselt alla lasta ja talvisel ajal on sisse pandud põlema väike gaasi põleti. Selline lai paneel kus õieti tuld näha polegi ja kinnitub otse balooni peale.
Igatahes on sees niiviisi väga mõnus istuda.
Igatahes on mees tõesti tänuväärse töö ära teinud.
Olen juhtunud nägema kantslit mis oli ehitatud 4 meetri kõrguselt maha saetud kuuse otsa.Sees oli tal mingi jalgrattavända mehhanistm.Kantsel oli puu külge kinnitatud mingi laagrisüsteemiga.istusid sees väntasid ja kantsel keeras ennast kuhu vaja Sel mehel pidi ikka eriline insenerimõtlemine olema.Pidi liikumine toimuma ju hääletult...
Nüüdseks on ta sinna ära mädanenud
marks kirjutas:talvisel ajal on sisse pandud põlema väike gaasi põleti. Selline lai paneel kus õieti tuld näha polegi ja kinnitub otse balooni peale. Igatahes on sees niiviisi väga mõnus istuda.
Kas keegi oskab öelda, kust oleks saada mingisugust soojusallikat, just eelkõige gaasipõletit ja mis klassis oleksid hinnad ?