Vasemakäemehed
Vasemakäemehed
Tere kõigile jäägrifoorumi meestele.
Ma tahaks teada, kuidas on teised vasakukäelised jahimehed lahendanud oma probleemid (seda just vintidega)? Kas olete ümber õppinud parema õla pealt laskma, ostnud vasakukäeliste püssi, või toimetate osavalt paremakäepüssiga vasakul õlal? Siledaraudsega mul probleeme pole, kuna vanaisa pärandas mulle oma vasakukäelise Saueri.
Ma tahaks teada, kuidas on teised vasakukäelised jahimehed lahendanud oma probleemid (seda just vintidega)? Kas olete ümber õppinud parema õla pealt laskma, ostnud vasakukäeliste püssi, või toimetate osavalt paremakäepüssiga vasakul õlal? Siledaraudsega mul probleeme pole, kuna vanaisa pärandas mulle oma vasakukäelise Saueri.
-
-
Probleem tuttav. Tegelikult saab ju väga edukalt lasta tavalise vindiga vasakust õlast probleem tekib aga laadimisel, sest relv tuleb laadimise ajal õlast ära võtta , seega kannatab oluliselt laskekiirus näit ajujahis.
Ise lahendasin probleemi sellega, et ostsin endale vibulukuga Browningu.
(arvan, et Eestis ainulaadne).Eelnevalt valdasid mind muidugi kõhklused,kuna olin taolisi relvi näinud ainult kauboifilmides. See on ses mõttes universaalne relv , et sobib nii parema kui vasakukäelistele.Ja laadimiskiirus on muidugi kövasti kiirem kui poltlukuga relval.
Ise lahendasin probleemi sellega, et ostsin endale vibulukuga Browningu.
(arvan, et Eestis ainulaadne).Eelnevalt valdasid mind muidugi kõhklused,kuna olin taolisi relvi näinud ainult kauboifilmides. See on ses mõttes universaalne relv , et sobib nii parema kui vasakukäelistele.Ja laadimiskiirus on muidugi kövasti kiirem kui poltlukuga relval.
Egas elevant pole siga!
- sammal.habe
-
Tegelikult ega ei oska täpset eestikeelset vastet sulle õelda aga tegu on nii õelda ( lever action rifle) seega kang või hoobtüüpi vinnastus mehhanismiga.On olemas kaks süsteemi
1. Winchester tüüpi - laadimise ajal päästik jääb kohale . (Indiaani filmid)
2. Päästik liigub kaasa - minu Browning on seda tüüpi.
1. Winchester tüüpi - laadimise ajal päästik jääb kohale . (Indiaani filmid)
2. Päästik liigub kaasa - minu Browning on seda tüüpi.
Egas elevant pole siga!
vask
siiani olen hakkama saanud kõigi paremaõlgsete püssidega. Vahet ei ole vähemalt mulle, ainuke mis võib nati eba meeldiv olla on;osadel relvadel püstoli osa kabal on tehtud paremakäejaoks. Laadimise seisukohalt ei osaka täpselt öelda kuna suht harva on vaja kiiret ümber laadimist ning kui see toimub ei ole aega jälgida kuida täpselt käed liikuvad, aga kiirus ei jää oluliselt aeglasemaks kui paremakäelistel.
alustasin sileraudsega, millega ei olnud minul mingit probleemi vasakuga lasta. Aasta alguses sai soetatud enesele vintraudne. Nimelt oli tallinna Küti Äris olemas selline mudel nagu Tikka Master M695 LH 30-06. Uurisin asja natuke lähemalt, ja kuna ise olen lõuna eestist siis sai asi niimodi aetud et see relv toodi tartusse Trapperisse ja seal sai ka kaup maha tehtud. Olen proovinud ka parempoolse lukuga vintrelvaga lasta aga vasapoolne on ikka rohkem oma. Sihtimine ja objekti leidmine on juba tunduvalt kiirem, laadimisest rääkimata. Siiamaani on sellega lastud ainult märki ja tehtud laskekatsed ja samuti ka sokku lastud. Siiamaani olen väga rahul. 

eks ta raske ju ole, aga hädaga saab asja aetud. ma olen kutsikast saadik paremakäe püssiga vasakust õlast lasknud ja kuidagi on see selgeks saanud. ehkki, tuleb tõdeda, et laadimine on tõesti probleem. samas olen poes vasakukäe püssi proovinud ja see tundus jälle omamoodi imelik, nii et seni pole hakanud neid ka soetama
ja reeglina on tiirud vasakukäelisi diskrimineerivad - vinditiirudes on laud/lett tavaliselt valel pool ja haavlitiirudes kasvõi prügikastid laskekoha paremas servas
ja reeglina on tiirud vasakukäelisi diskrimineerivad - vinditiirudes on laud/lett tavaliselt valel pool ja haavlitiirudes kasvõi prügikastid laskekoha paremas servas

vint vasakukäelisele
Ostsin endale keskelt lahti murtava 1-lasulise Iz18 MH ja lasksin relvameistril laadi ümber teha . Kokku läks maksma 3000 eek-i
Mis puutub parema lukuga püsside laadi ümber tegemisse , siis sellel pole mõtet kuna ümber laadimisel lõhud vasaku käe ära.
Mis puutub parema lukuga püsside laadi ümber tegemisse , siis sellel pole mõtet kuna ümber laadimisel lõhud vasaku käe ära.