Saaremaal hukkus jahiõnnetuses mees
Re: Saaremaal hukkus jahiõnnetuses mees
Tegelt võib reiearteri vigastus olla selline,mis eluga kohe mitte kokku ei sobi,nagu antud juhul.Kui reiearteri kohal kubemes rusikasuurune auk, on ikka päris võimatu käepäraste vahenditega meest elus hoida.Seda enam kui süda seskunud.Ka kiirabi saabumine võtab üksjagu aega,niipalju pihkub ikka arterist välja,et süsteem selle ajaga võib tühjaks voolata.Südame seiskumisel vaja veel masseerida ja kunstlikku hingamist teha.Uskuge,kõik see kokku pole nii lihtne.
Ja veel.Kõikjal ajakirjanduskommentaarides sajatatakse jahimehi maapõhja.Oleks ju ulmeline loota,et jahil midagi ei juhtu kui igalpool mujal juhtub.Jahimehi on Eestimaal ju ikkagi päris arvestatav vägi.Jahil juhtuvate õnnetuste hulg pole sugugi nii suur arvestades meie liikluses toimuvaga.Samamoodi kui jahimehed on kursused läbinud,et olla jahimees, on ka autojuhid seda kõik tegema pidanud.Aga ikka juhtub.Püüame siis veelgi rohkem,et juhtuks vähem.
Ja veel.Kõikjal ajakirjanduskommentaarides sajatatakse jahimehi maapõhja.Oleks ju ulmeline loota,et jahil midagi ei juhtu kui igalpool mujal juhtub.Jahimehi on Eestimaal ju ikkagi päris arvestatav vägi.Jahil juhtuvate õnnetuste hulg pole sugugi nii suur arvestades meie liikluses toimuvaga.Samamoodi kui jahimehed on kursused läbinud,et olla jahimees, on ka autojuhid seda kõik tegema pidanud.Aga ikka juhtub.Püüame siis veelgi rohkem,et juhtuks vähem.
Jaht on tore üritus...kuni käib lask
Kristi kirjutas:Žguti võite omal ümber kaela tõmmata...
Teate, preili või proua, minge sellise tekstiga õige....ei taha siin halvasti kirjutada!

Minu teada on see täiesti seal programmis olemas, ehk vähemalt mina pidin läbima enne jahitunnistuse kättesaamist lisaks muu teooriale ja laskekatsele, ka veel kohustuslikud esmaabi koolitustunnid (ei mäleta enam palju neid oli) + eksami moodi asi pärast...ja koolitas meid keegi kiiraabi arst suisa
On olemas küll ja ka mina "läbisin" selle. Aga paraku ei ole paarist tunnist teooriast mitte kui midagi kasu.
Jõulutroll kirjutas:Kristi kirjutas:Žguti võite omal ümber kaela tõmmata...
Teate, preili või proua, minge sellise tekstiga õige....ei taha siin halvasti kirjutada!Žgutt on aastasadu inimelusid päästnud liigesevigastuste või -haavade korral, läbi inimkonna kõikide sõdade. Ega see, et kiirabil on olemas moodsamad vahendid rõhksidemete jms näol, ei tähenda veel seda, et vanemad vahendid täiesti kõlbmatud oleksid. Soovitage žguti kaela ümber tõmbamist oma perele ja teistele oma lähedastele, siin jätke selline jama kirjutamata.
Eks võtan teadmiseks siis.
Kristi kirjutas:Jõulutroll kirjutas:Kristi kirjutas:Žguti võite omal ümber kaela tõmmata...
Teate, preili või proua, minge sellise tekstiga õige....ei taha siin halvasti kirjutada!Žgutt on aastasadu inimelusid päästnud liigesevigastuste või -haavade korral, läbi inimkonna kõikide sõdade. Ega see, et kiirabil on olemas moodsamad vahendid rõhksidemete jms näol, ei tähenda veel seda, et vanemad vahendid täiesti kõlbmatud oleksid. Soovitage žguti kaela ümber tõmbamist oma perele ja teistele oma lähedastele, siin jätke selline jama kirjutamata.
Eks võtan teadmiseks siis.
Aga teatud peavigastuste korral tõmmataksegi žgutt ümber kaela, vähemalt mingil esmaabikoolitusel näidati ette, muidugi läbiv teema oli et lapsed ärge seda kodus järgi tehke

Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
Jõulutroll kirjutas:Kristi kirjutas:Žguti võite omal ümber kaela tõmmata...
Otsi mõni päästetöötaja või helista 112-te ja kuula mida nemad žkuti kohta ütlevad!
meile jahikoolitusel öeldi, et äärmisel juhul vöib kasutada zgutti 

Vegetarian is an old indian word for bad hunter.
Oluline on peatada verejooks ja kes igamees või naine teeb seda nii kuidas oskab. Oluline on säilitada elu..... Seda tuleb teha nii,l et inimest ära ei tapa aga kõik võtted opn lubatud.
See, kes tapab, pole veel jahimees
hurmas kirjutas:Tegelt võib reiearteri vigastus olla selline,mis eluga kohe mitte kokku ei sobi,nagu antud juhul.Kui reiearteri kohal kubemes rusikasuurune auk, on ikka päris võimatu käepäraste vahenditega meest elus hoida.Seda enam kui süda seskunud.Ka kiirabi saabumine võtab üksjagu aega,niipalju pihkub ikka arterist välja,et süsteem selle ajaga võib tühjaks voolata.Südame seiskumisel vaja veel masseerida ja kunstlikku hingamist teha.Uskuge,kõik see kokku pole nii lihtne.
Võib surra tõesti ka kõigist jõupingutustest hoolimata. Käepärane vahend on näiteks rulli keeratud jahijope. Kui inimene jookseb verest tühjaks, siis pole nagu enam mõtet ka elustada. Seetõttu verejooks kõigepealt kinni. Kõige kurvem, kui üldse midagi ei tehta.
Ma olen seda mõelnud ikka ühtepidi ja teistpidi, aga aru ma ei saa ikka, mis moodi saab inimene ise endale jahipüssiga reiearterisse lasta.
Äkki mõni targem valgustab mind rumalat.

mustlesk kirjutas:Ma olen seda mõelnud ikka ühtepidi ja teistpidi, aga aru ma ei saa ikka, mis moodi saab inimene ise endale jahipüssiga reiearterisse lasta.Äkki mõni targem valgustab mind rumalat.
Ma kujutan vaimusilmas ette, kui relv võtta torupidi kätte, et asetada see näiteks autosse kaba ees ja samal ajal näppu päästikul hoides, võib sellist Agatha Chritie`t juhtuda küll

Siis sul peavad ikka väga pikad käed olema
.Sinul nad kindlasti nii pikad pole.

mustlesk kirjutas:Siis sul peavad ikka väga pikad käed olema.Sinul nad kindlasti nii pikad pole.
No nii püsse kui ka käsi on ju igasuguseid...aga rõhk oli minu postituse puhul sõnal "Agatha...."

nagu eespool kirjeldatud, hakkas püssi autosse panema, aga kaitseriiv oli maha jäänud ja läks autos kuskil mingi asi pihta ja... rohkem polegi vaja ju...
Vegetarian is an old indian word for bad hunter.
Nii palju kui mina näinud ja ka ise püssi autosse pannud ei võeta kunagi torust kinni vaid ikka kabast ja püss läheb toru ees autosse.