Püss koeraga ajajale.
Püss koeraga ajajale.
Millise relva peaks soetama koeraga ajaja? Milline peaks olema kaliiber, et oksad lasu täpsust ei mõjutaks, ise arvan et peaks olema poolautomaat ja võimalikult kerge. Bennelli Argot juba uurisin, kuid kas midagi odavamat ka leidub?
Lähme metsa...
Re: Püss koeraga ajajale.
kas siit ei leidnud vastust?
viewtopic.php?f=1&t=3398&hilit=relv+ajujahiks
viewtopic.php?f=1&t=3398&hilit=relv+ajujahiks
duo on parem
ära sa benellit võssa taha lihtsam kas tavaline kaheraudne või kombi 

Ja mis sel benellil siis võsas viga on? Kas omad seda relva või hoopis kombit, et väidad kombi parema olevat. Sooviks põhjendusi.
ikka lõbusalt
Cal. 9,3 X 62 sobib metsas müttamiseks küll, lähed keset metsa teed paar tümakat ja metsaelukad jooksevad hirmuga laiali, pole koera vajagi 
Kel vaja laadimise abi sellele mõõdule siis saan aidata.

Kel vaja laadimise abi sellele mõõdule siis saan aidata.
Ma nagu tean ühte õnnelikku omanikku, kes selle püssi omale juba sai. Seega, kui neid paar tk pidi tulema, siis peaks 1 veel alles olema
On mis on, aga lumises, võsases metsas on optika suht paha leiutis. Odavamalt läbi saamiseks tuleks osta püss (nt Los 7 oli ilma optikata täiesti ok metsas kolistamiseks), kuhu optikat peale ei panegi, kallimalt läbi saamiseks on kiirjalad väga abiks.
Aga nagu mainitud, antud teema olemas ning seal asja lahatud (mul on ka järjest enam tunne, et vaja oleks miskit sellist nö koermehepüssi, ning mõned asjad selgeks saanud, mida metsas tahan ja mida metsas ei taha, ühelt püssilt, millega metsas olen).

On mis on, aga lumises, võsases metsas on optika suht paha leiutis. Odavamalt läbi saamiseks tuleks osta püss (nt Los 7 oli ilma optikata täiesti ok metsas kolistamiseks), kuhu optikat peale ei panegi, kallimalt läbi saamiseks on kiirjalad väga abiks.
Aga nagu mainitud, antud teema olemas ning seal asja lahatud (mul on ka järjest enam tunne, et vaja oleks miskit sellist nö koermehepüssi, ning mõned asjad selgeks saanud, mida metsas tahan ja mida metsas ei taha, ühelt püssilt, millega metsas olen).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Hekler kirjutas:Millise relva peaks soetama koeraga ajaja? Milline peaks olema kaliiber, et oksad lasu täpsust ei mõjutaks, ise arvan et peaks olema poolautomaat ja võimalikult kerge. Bennelli Argot juba uurisin, kuid kas midagi odavamat ka leidub?
Lahtimurtav, võimalikult suure kaliibriga ja rohkem kui ühe rauaga. Lahtimurtava sisemist lumisust saad lihtsamalt kontrollida, suur kaliiber ei karda niiväga võsa ja rohkem kui üks raud lihtsalt rohkemate laskude huvides.
BM
Aamen... ja kui ikkagi juhtub, et vahepeal metsa ei pääse, siis optika jaoks on kiirjalg ka abiks.
-
Ise valiks koeraga metsas müttamiseks sellise nunnu tuletoru http://www.benelli.it/articoli/armi.asp?ID=797 Vaadake või püssi kaalu
Kui kasutada veel head teravat kuulipadrunit, näiteks siit midagi http://www.sauvestre.com/index_us.htm võib tulemus olla päris hää. Kahjuks eelarve ei kannata kõiki häid torusid koju tassida, võib-olla kunagi tulevikus

Kui kasutada veel head teravat kuulipadrunit, näiteks siit midagi http://www.sauvestre.com/index_us.htm võib tulemus olla päris hää. Kahjuks eelarve ei kannata kõiki häid torusid koju tassida, võib-olla kunagi tulevikus

Minul on ajus ühes Yildiz poolautomaat cal.12...kaal oli vist ca. 2,9kg.
Edit: mäletasin valesti, hoopis 3,1 kg. on kaal.
Edit: mäletasin valesti, hoopis 3,1 kg. on kaal.
Feen kirjutas:Ma nagu tean ühte õnnelikku omanikku, kes selle püssi omale juba sai. Seega, kui neid paar tk pidi tulema, siis peaks 1 veel alles olema![]()
Kuna see post, millele Feen viitas, on kaduma läinud, siis proovin uuesti. Jutt oli siis koeramehele eriti sobivast kaliibrist nagu seda on 9,3x62 ning konkreetselt on kerget kogemust nii sako synthetic stainlessist kui ka t3-st. 1 sõber on aastaid oma 30-06 sakoga edukalt sigu lasknud, viimati mainis, et oli läinud 14,3g hammerheadi peale. Tema püssil avasihikuid ei ole. Teine sõber saab metsas käima hakata ka sako synth. stainlessiga - see on tuunitud sutsu. Lisatud on avasihikud ning suudmekomp, kaliiber 9,3x62. Püssi käes hoides tundsin, et tahaks võssa koera haukumisele järgi minna..

-
Üllar Tamm kirjutas:Ise valiks koeraga metsas müttamiseks sellise nunnu tuletoru http://www.benelli.it/articoli/armi.asp?ID=797 Vaadake või püssi kaalu![]()
Ise olen see aasta koeraga metsas olles kasutanud valdavalt 20 kal. püssi. Mitte küll Benellit. Aga väga rahul igatahes.
Omalegi sai valitud benelli 9,3x62Algul olid teistel näod vingus et milleks see kahur.Kuna müttan koeraga metsas ,kuul kergelt rikošetti ei lähe oksalt ja ega see pauk ka ni kõva ole. Kaalult võiks vähe kergem olla aga mina väga rahul .Vaja ainult õige moon leida
Võtan ajusse vana IZ-26 e. Hea kerge relv. Kui unistada, siis oleks eelistus kombi. Oma lemmikpüssi jätan ikka pardi ja hanejahiks.
Grumpy old man
ma käiks muidu siledaga ka, aga mul on päris vahva kukkedega püss ning kui sigadele vaja juurde hiilida, kuked vinna... ja läbi tihniku. Saab, aga pole hea.