Lisandunud hundilimiit

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Lisandunud hundilimiit

Postitus Postitas andrus »

Mis sa arvad,et kui need keda te kutsute telefonijahimeesteks tuleksid kah varavalges kohale,et sinu jutujärgi täit mõnu kätte saada.Ja lähevad luuret tegema, tuleks sellest luurest midagi välja?????????? Pigem on tegemist totaalse kaosega ja hundid lähevad ikkagi välja selle suure sagina peale, isegi kui nad peaksid seal sees olema.Seega on see luure tegemine siiski kogend meeste rida ja igaühel sinna asja ei ole.Kui palju on olnud juhuseid kus oskamatud teevad pool päeva luuret, lõunaks aetakse kolme jahtkonnna mehed kokku ja pärast selgub,et piiramis rõngast jalutab välja naabri Salme Muki.Seega jäägu hommikune jaht ikkagi oskajate ja õppijate privileegiks.Mitte,et iga tropp läheb jalutama.Ja üldiselt vähesed üldse viitsivadki seda luuret teha,vajab see ikka piisavat füüsilist pingutust.Paljudele miskipärast ei meeldi higistada.
jahismurf
robi1
Postitusi: 299
Liitunud: K Nov 30, 2005 12:46 pm

Re: Lisandunud hundilimiit

Postitus Postitas robi1 »

GC kirjutas:
robi1 kirjutas:Raplamaal vist käib hundijaht.Kui kuskil suuremat sorti hundijahti hakatakse pidama,siis oleks ka huvitatud osalema.Tundub huvitav jaht,millest kahjuks kunagi pole õnnestunud osa võtta.Kui mehi vaja siis võiks teada anda,ja sobivuse korral oleks platsis.

Hundijaht on tõesti väga huvitav jaht... aga minumeelest ainult siis kui saad algusest lõpuni ka kõike ise teha... luure, lippude kerimine, ajamine, jne.
Meil kutsuti neid telefonijahimeesteks, kes ainult laskmise ajaks kohale tulid.
Kõige suuremas hundijahis, mida mäletan (olin siis veel suht poisike), osales 300!!! jahimeest. Tabati küll kõik kuus hunti, aga see oli üks suur nõmedus!
Kui tahad hunte lihtsalt hävitada, piisab kui lähed laskmise ajaks kohale, kui tahad nautida hundijahi kogu võlu, pead varavalges kohal olema!
Kes siin väitnud on et tahaks ainult laskmise ajaks kohal olla.Minu jaoks on luure tegemine alati old jahi huvitavam osa. (y)Hr Andrus kas sa nimetad mind tropiks?Julge avaldus igatahes,arvestades seda et me ei tunne teineteist....
metsas käi tasa tasa.....
Kasutaja avatar
raindrenkhan
Postitusi: 219
Liitunud: K Mär 26, 2008 10:26 pm

Re: Lisandunud hundilimiit

Postitus Postitas raindrenkhan »

Arvan, et Andrus päris nii ei mõelnud. Aga luure tegemine on minu jaoks kõige huvitavam. Kui pärast veel ise lasta ka saaks, oleks päris hea :M Tavaliselt ta muidugi nii ei lähe :cry:
Jaht ilma koerata on justkui saun ilma õluta
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Lisandunud hundilimiit

Postitus Postitas andrus »

andrus kirjutas:Seega jäägu hommikune jaht ikkagi oskajate ja õppijate privileegiks.


Väga vabandan kui lugesite seda välja minu postitusest,ei maksaks näha tonti seal kus teda ei ole.Pidasin silmas siiski seda ,et luuret teevad väga kogend mehed ja seda loomulikult koos õpihimulistega.Aga mitte,et lähevad luuret tegema mehed kes ei suuda hundi ja koera jäljel vahet teha.Veel hullem kui aetakse sassi kohevas lumes ilvesega.Vajab hundi luure ikka väga suurt tähelepanelikkust.
jahismurf
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Lisandunud hundilimiit

Postitus Postitas sooviku »

Kuskil keegi küsis,et kas Pärnumaal hundijaht läbi.Ei pidavat olema aga jahtida saavad need seltsid,kes veel hunti küttida põle saand.Ilvesega sama värk.Võimalik,et nendel maadel selliseid elukaid ei ela ka :wink: .Kuidagi imelik tundub see suurkiskjate küttimise korraldus.Algul oli nii,et kes ees see mees,nüüd lasevad need,kes olid laisemad või kellel hunti-ilvest pole.
Naine võib olla,koer peab olema!
SUURKOER
Postitusi: 139
Liitunud: R Juun 22, 2007 6:37 pm

Re: Lisandunud hundilimiit

Postitus Postitas SUURKOER »

Jah nii ta on täna seltsi esimehega suheldes ütles, et meie piirkonnas Saarde vald ja ranna äärsesse kanti lube juurde ei anta.Ilvese lube olevat viis tükki juurde antud ja kes ees see mees. :(
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Lisandunud hundilimiit

Postitus Postitas jorr »

Et siis uus nimi,telefonijahimehed.Aga praegu on ju igal jahimehel see mobla kaasas ja siis kõik telemehed ikka ja raadiojaamad ka pea kõigil,et krt neid võtaks,jaamu muidugi.
Pole küll ise mingi hundijahipets aga see luurelugu torkab väga valesti silma.Tehakse luuret nagu metsseale,tiir ümber arvatava asukoha ja siis alles mehed kokku ja lipud jne. ning tulebki välja,et hundikari vahepeal jalga lasknud.
Hunt pole siga ega põder ja kui juba luurele minna,siis ikka selle arvestusega,et iga kahtlase koha(ehk külje) peale jääb kohe luuret tehes laskja mees paigale.Isegi kui mast tühi ja sealt aint naabri Muri välja hiilib,on jahilistel vähemalt pilt selge,et kes oli?Edasi ju aega mehi otsida ja lippe vedada,ka saab paigalejäänud mehi vajaduse korral koheselt ära kutsuda.Ega see hundijälje tundmine koheva lumega veel jahi tulemust ei määra ja eksida võib sellega ka kogenud mees.Arvan,et siin polegi tähtis see varahommikune aeg luure jaoks,keskhommik ehk paremgi,sest hundikari on keskhommikuks juba päevasele puhkepaigale pidama jäänud aga kui kuuleb liikumist vaikse hommikuga ümber oma asukoha,siis püüab kiiresti lahkuda.Ja ega see hommikune jahiliste telefoniga kokkuajamine nädala sees lihtne olegi,töö ka teha,kuid peale lõuna saab juba mõni mees kohale tulla.
noorus on ilus aeg
mustlesk
Postitusi: 635
Liitunud: N Dets 02, 2004 1:48 pm

Re: Lisandunud hundilimiit

Postitus Postitas mustlesk »

Ei Jorr, nii ei tule sellest asjast küll midagi välja. Meil olid hundid sees tükis mille külje pikkuseks oli ca 5 km, kui sinna oleks jätnud mehe, või paar, mis sellest siis kasu oleks olnud. Tavaliselt nädala sees ainult paar meest vaba, kes hommikul metsa lähevad, see tähendab polegi kedagi maha jätta. Jahiks ajasime kokku 75 meest ja jäi ka veel pisut väheks, oleks muidugi lipud ka too kord olnud, oleks lihtsam olnud. Nädala sees hommikul kohe ikka sellest bandet mehi kokku ei aja ja ei ole ju mõtet ka. Tihti lähebki hundiluure selle pärast luhta, et keegi kusagil jäljed maha maganud, või tükki väiksemaks lõigata üritades, satutakse huntidele liiga lähedale. Tehakse tiir peale, jälge välja ei lähe, aga hunt juba üleval ja kui mehed kokku aetakse ongi hundid juba välja liikunud. Jälgi maha magada on ka üsna lihtne, hunt läheb meelsasti mööda teiste loomade jälgi, näiteks mööda seakarja jälgi ja kui sa seal hoolas ei ole, magadki maha.
SUURKOER
Postitusi: 139
Liitunud: R Juun 22, 2007 6:37 pm

Re: Lisandunud hundilimiit

Postitus Postitas SUURKOER »

Tänases Pärnu Postimehes kirjutab härra Liivson, et Pärnumaale veel seitse hundi luba juurde antud.Nädalavahetusel jälgi vaatates oli pilt selline, et hundid olid kõvasti ringi liikunud mööda teid ja metsasihte, ning oma hunnikuid igale poole jätnud.Ja tundub, et metsad on sigadest puhtaks löödud jälgi oli väga vähe, ainult mõned kuldi jäljed.Öösel ringi sõites pole sigu mitte üldse liikumas näha.
Vasta