vkx kirjutas: Mis on jahi eesmärk? Jahi eesmärk või vähemalt selle soovitud tulemus on tabada/lasta ehk siis surmata loom, jätame siinkohal hetkeks selle looduse nautimise, loomade jälgimise, jne. kõrvale. Surmata tuleks see loom võimalikult humaanselt kui nii sobib öelda antud juhul ehk siis soovitavalt üks täpne lask ja kõik. Minu jaoks tähendab see seda, et ma pean enda ja ka iga jahimehe moraalseks kohuseks teha kõik selleks, et kindlustada selle ühe ja ainsa lasu täpsus! Ning kui selleks on vaja mingeid abivahendeid, siis ma neid ka kasutan, olgu selleks võimas optika või püssi toetamiseks harkjalg ehk bipod või kui tarvis, siis toetan ka auto kapotile, kuigi seadus keelab jahi autost, autoga, autolt, jne.
Kuid minu jaoks on arusaamatu see, et miks ei või ma pidada varitsusjahti kuhugi põllunurka pargitud autost või auto kastist?
USA-s pakutakse jahimeestele auto järelhaagise baasil ehitatud teisaldatavaid kantsleid, kujutage ette maskeerimisvärvides presentkattega haagist ning seda platvormi saab veel ka mitu meetrit ülespoole tõsta.
Minu jaoks pole näiteks küll kõige tähtsam looduse nautimise kõrval liha varumine, vaid jahikire rahuldamine ja kõik muu mis selle juurde käib. See looma tabamine/laskmine kõlab nii nagu oleks tegu justkui rutiinse tükitööga (tuli meelde kohe raamat "Kolmekesi kõnnumaal", kus inimeste jaoks oli see kõigest töö nagu iga teinegi). Looma hummaanseks ärakutsumiseks jahimaadelt pole kohe kindlasti tarvis vintrelva võimsa optikaga ja kõike muud seesugust tehnikat. Saab seda kohe kindlasti teha ka sileraudsega, kui valida mõistlik vahekaugus ja muud tingimused (hea nähtavus ntx.) Kui omada väga võimast tehnikat, siis sellega on väga kerge viga sooritada, tehes juba väike valearvestus laskekauguse hindamisega. Mõnele lööb selline võimutunne nn. latva ja ta tunneb ennast kõikvõimsana, laseb kaasjahimehi ja vigastab ulukeid. Mul on nii mõnigi mõru mälestus selle aasta põdrajahist, kus kaaskodanikest vindimehed ei hinnanud kaugust reaalselt (esimesel juhul jäi raibe metsa maha ja teisel juhul saadi eelmisel päeval reide lastud kuuliga põder kätte).

Rääkisid veel USA´s on kantslid, mis autoga teisaldatavad. Ka Eestis pole need keelatud. Keelatud on tulistamine mootorsõidukist või seda kasutades mistahes viisil (va. pardijahil seisva mootoriga paadist) ja just Sinu enese ohutuse huvides. Kes ütleb, et ntx. laskmise hetkel Sinu sõber auto roolis mingit jama tegema ei hakka. Sellepärast, et igasugust jama vältida ongi lihtne kahtlane tegevus ära keelata. Kui pole ikka nii tasemel, et käe pealt lasta ja valid sellise vahekauguse, milleni muidu ei küüni. Nii, kui tunned ennast nõrgana jäta laskmata ja mine lasketiiru harjutama. Olen ise nii mõnelgi loomal minna lasknud ja vägiteod sooritamata jätnud (selle asemel olen rohkem tiirus käinud ja lähen sinna ka edaspidi). Mis, aga puutub oksal istumisse, siis mulle selline küttimise viis meeldib ja just sileraudsega, (ei jää metsa püsirajatisi maha ja istmik ei muutu pekiseks

Mul vanaisa on teinud järelveetava puki kergetest terastorudest, millele käivad alla mootorratta rattad. Villisega vead kohale ja üksinda lükkad püsti. Ise olen mõelnud millegi sellise valmistamisele, mida annaks iga suvalise puu külge kinnitada nagu antud kodukalgi müüakse.
Mis aga puutub metssigade jahti koeraga, siis väga paljudes kohtades on see piirkonna siseselt ära keelatud - loe jahilisti vanu kirju.
Pikale jutule veelgi pikem vastus ja vahemärkusena veel nii palju, et kui sellise jutuga oleks jahilistis keegi ülesse astunud oleks terve list tagajalgadele tõusnud