Mida arvad viimasest numbrist?

Väikesed arutelud ajakirja "Eesti Jahimees" artiklite teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Winnetou
Postitusi: 47
Liitunud: K Veebr 21, 2007 8:55 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Winnetou »

Sori. Ma ei mõtelnud seda täpselt nii nagu jälle välja tuli. VSS on tähtis meile jahimeestele, jahipraktilise harjutusena. Mina pean neid mehi kes 100m VSSis üle 190 silma lasevad väga kõvadeks laskuriteks. Selliste meeste kõrval võib seista ka kütiliinis. Ise suudan 190 silma lasta õhupüssiga. Aga samas me ei saa võrrelda sportlaste 10m lehti ja õhupüssi VSSi lehti. Laskmise põhitõed kehivad aga igasuguse laskmise juures. Jõudu Arlesele ,et ta jaksaks neid artikleid edasi kirjutada.
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Mart »

Minu poolest kirjutagu Arles mis stiilis tahab. Ise peab oidu peas olema, et aru saada, mis kirjutamisel silmas peeti, natuke teksti süvenema. Nii pealiskaudselt, kui tänapäeval elame, ei saa ehk loetust mõhkugi aru, natuke peab ikka süvenema ka. Mäletan hästi seda Teesoo laskmispäeva ja eriti jäi meelde, kui ei leidnud õiget asendit ja kõrvalt Arles ütles, et nihuta natuke jalga vot nii ja volaa! Tahan öelda seda, et Arles ei panegi ju oma kirjutistega kõiki mehi kümmnesse laskma, vaid tekitab asja vastu huvi. Palju on jahimeeste seas valehäbi ja kui mees saab läbi Arlese kirjutiste natuke juurde, tekib ka suurem huvi tiiru järele ja tullakse loetut tiiru proovima.
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Beretta »

Et olin eelmisel reedel Võitla Kalevi juures väikesel faasanijahil, kus Kalev vana spanjeliomanikuna sai mu 1,5 aastast vene spanjelit proovida ( emaliini pidi Kalevi koertest), siis ootasin suure huviga uut Eesti Jahimehe numbrit, kus faasanist juttu. Kalevi artikkel oli ootuspärane. Kalevi mure, et kas tema ettepanekud röövloomade etc piiramise kohta ikka kirja said, on murtud. Kalevi artiklile sekundeerib Leho Männiksoo otšerk "Kas faasanikasvatusel on tulevikku?" rubriigis praktika. Jutt teisest tuntud faasanikasvatajast Raivo Riisist. Jõudes viimase veeruni on Raivost järsku saanud Tarmo. Hämmingus palun artikli ülelugeda bibliograafist abikaasal- kas olen mina loll või ei ole ajakirjal toimetajat. "Ma juba lugesin sinu Kroonikast seda artiklit- sa ei ole loll".
Tuletab meelde ühte suurriigi kunagist juhti: " Dorohoi tovarištš Hustav Husak i drugie Vietnamskie tovarištši."
Grumpy old man
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas baddmann »

Muideks, mulle hakkas Leho Männiksoo artikkel Raivo Riisist oma teostuse poolest ikka tõsiselt vastu (seda Tarmoks muutumist panin ka ise tähele).

Nimelt - papi läheb oma magnetofoniga kohale, lindistab kogu jutu üles ja siis teeb sellest - pange tähele! - artikli algusesse täpse stenogrammi! Öelge palun, kes meist räägiks pidevalt perfektse lauseehitusega, isegi kui meid intervjueeritakse. Mina küll ei suuda, võibolla üritan liiga vähe, ei tea. Kuid kirjapandud sõna võiks ikka olla ära toimetatud, muidu jäetakse intervjueeritavast kohe eriti tobe pilt. Arusaadav, ju tahtis ajakirjanik näidata, et kui "prosta" ja "oma" mees R. Riis on, aga milleks seda vaja oli ?

Järgmine mõte veidi teemast kõrvale, ent kui arutleda ajakirja kvaliteedi üle, siis võib kergesti tõusetuda ka mõte või teema, et kas me omaenese raha eest seda endale telliksime. Kuna praeguste riigieelarve kärbetega ei saa enam olla kindel, et Keskkonnainvesteeringute Keskus EJ väljaandmist tulevikus toetab - või samas või piisavas ulatuses toetab - siis ei tasuks imestada, kui varsti tuleb hakata ajakirja eest jälle oma raha välja käima. Paradoksaalsel kombel siis juba tegelikkuses topelt, kuna praegune EJ makstakse kinni ju vahepeal tõstetud jahipiirkonna kasutusõiguse tasu arvelt, mis KIK-i eelarvesse jõuab (vähemalt seni). Selge on, et langetama ei hakka jahipiirkonna kasutusõiguse tasusid praegu küll keegi. Kuna väga sageli on perekonnas rohkem kui 1 jahimees, siis tulevad koju ka rohkem kui 1 eksemplari ajakirja. Oma raha eest nii ei teeks. Elame - näeme.

BM
Kristi
Postitusi: 256
Liitunud: E Dets 29, 2003 11:51 am

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Kristi »

baddmann kirjutas:Järgmine mõte veidi teemast kõrvale, ent kui arutleda ajakirja kvaliteedi üle, siis võib kergesti tõusetuda ka mõte või teema, et kas me omaenese raha eest seda endale telliksime. Kuna praeguste riigieelarve kärbetega ei saa enam olla kindel, et Keskkonnainvesteeringute Keskus EJ väljaandmist tulevikus toetab - või samas või piisavas ulatuses toetab - siis ei tasuks imestada, kui varsti tuleb hakata ajakirja eest jälle oma raha välja käima. Paradoksaalsel kombel siis juba tegelikkuses topelt, kuna praegune EJ makstakse kinni ju vahepeal tõstetud jahipiirkonna kasutusõiguse tasu arvelt, mis KIK-i eelarvesse jõuab (vähemalt seni). Selge on, et langetama ei hakka jahipiirkonna kasutusõiguse tasusid praegu küll keegi. Kuna väga sageli on perekonnas rohkem kui 1 jahimees, siis tulevad koju ka rohkem kui 1 eksemplari ajakirja. Oma raha eest nii ei teeks. Elame - näeme.

BM


Raskel ajal tuleks väga kriitiliselt kõik väljaminekud üle vaadata, seda teab igaüks. Ajakirja sundsaatmine samamoodi. See oleks koht, kus kokku hoida ning piisava kvaliteedi korral poleks seda mõtet sundkorras kodudesse saata vaid lugejad leiaksid ise ajakirja üles. Nagu ütles õpetaja Laur: "tee pool aga tee korralikult"
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas baddmann »

Kristi kirjutas:Raskel ajal tuleks väga kriitiliselt kõik väljaminekud üle vaadata, seda teab igaüks. Ajakirja sundsaatmine samamoodi. See oleks koht, kus kokku hoida ning piisava kvaliteedi korral poleks seda mõtet sundkorras kodudesse saata vaid lugejad leiaksid ise ajakirja üles.


Väga mõistlik idee. Pealegi, kui ajakirja sisu kvaliteedi tegeliku parandamise asendamiseks tuleb toimetuse veergu sellest, kuidas kõik paremuse poole läheb, lihtsalt paar lõiku kirjutada, siis ...

BM
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas kakuke »

No ma ei tea, üle hulga aja ajakiri, mis mulle peale läheb just sisu poolest. Arles ka tublisti edasi arenenud. Küsimus Arlesele, et mis mõtleb päästiku teema all lõigu juures (tean sportlaskureid, kellel nael selle külge pandud)?
Jahimees Agu kirjad muutusid minu jaoks väga huvitavaks, eriti hästi ja tabavalt on ta kirjutanud jahimehe ja maaomanike vahelistest suhetest.
Allak ei üllatanud ka üldse, ikka selle asemel, et rääkida faktidest ja otse asjast, pajatab EPA koolist, isast, vanaisast jne. :)
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Arles »

Nael päästikus - päästikusse puuritud auk ja sinna paigaldatud nael, teravikuga sõrme poole. Efekt selles, et ei taha ikka väga rabada küll, ikka väga ilusti püüad tõmmata. Ahjaa, sellistel püssidel annab seada päästiku seisma jääma kohe peale päästmist - st rohkem tagasi tõmmata eip saa.
Reklaamiks - kõrvalartiklina valmimas jahimehe-sportlase-jahilaskja võrdlus. Noh, et siitki loetud laudaukse teema selgeks saaks.
Allak - ärge kodus palun tehke (kui just pürotehnilist haridust pole). Materjalid pärinevad ajast, kui mina siia ilma sündisin ja Kaupo juba esimesi pikki lauseid pildus :).
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Feen »

Mul lihtsalttekkis selline küsimus (pole kusagil seaduses sellist asja trehvanud), mis asi on loa realiseerimine möödalasuga? Agu Taksis kasutab seda terminit 2 korda ja nii kindlalt nagu oleks see seaduse järgi kohustuslik tegevus. Päris kindlasti on läinud laske loomadest mööda, võimalik, et mõni loom on läinud ka tabamusega minema ja omale teadmata jäänud, aga ikkagi, kuidas selle loa realiseerimisega siis lood mujal on (no, arvatavasti see seltsi kodukord)?
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas rajaleidja »

Feen kirjutas:Mul lihtsalttekkis selline küsimus (pole kusagil seaduses sellist asja trehvanud), mis asi on loa realiseerimine möödalasuga?

Kirjutadki loale peale: LASIN MÖÖDA :lol:

Aga ise lugesin ka seda ja imestasin, et mis asi see veel on. Ja kuidas seda luba mööda laskmise korral siis maha kanda saab :roll:
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Pauli »

Aga äkki on konks selles, et osa inimesi nimetab möödalasuks mistahes olukorda, kus loom ära läheb (milline suhtumine on muidugi :VS ). Pole jõudnud veel seda artiklit lugeda, seega ei oska konteksti järgi pakkuda.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas honkomees »

Oli vene aegu kord, et luba märgiti peale pauku maha sõltumata tabamisest! Selle ärahoidmiseks tuli jääger või metsavaht enne jahi alguses korralikult täis joota, et ta paugu ajal juba kõvasti magaks, siis sai jahti edasi pidada. Ja vajadusel ka mitu ulukit ühe loaga lasta ...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Pikk
Postitusi: 375
Liitunud: K Mai 26, 2004 4:35 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Pikk »

honkomees kirjutas:Oli vene aegu kord, et luba märgiti peale pauku maha sõltumata tabamisest! Selle ärahoidmiseks tuli jääger või metsavaht enne jahi alguses korralikult täis joota, et ta paugu ajal juba kõvasti magaks, siis sai jahti edasi pidada. Ja vajadusel ka mitu ulukit ühe loaga lasta ...



ja kui metsvahil oli vaja hoopis kodus midagi asjalikku teha või oli lihtsalt niisama juba kopp ees ( noo kõik nädalavahetused pkuss veel nädala sees ka siis tuleb see kopp kähku) andis ise jahi alguses paugu õhku ja teatas siis et nüüd on siis jaht läbi.


kuuldud ühe endise metsavahi käest
Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Beretta »

Kulla Feen. Agu Takise artikli paljude lõikude osas tekkis mul terve rida küsimusi. Kus ta jahti peab ,et mehel nii palju negatiivset öelda on?
Grumpy old man
Kellapoiss
Postitusi: 149
Liitunud: K Nov 01, 2006 5:05 pm

Re: Mida arvad viimasest numbrist?

Postitus Postitas Kellapoiss »

Hiiumaal
Vasta