Veebruaris saab teada kuidas lihtsalt sülti valmistada

Tegelikult on süldirretsepte igal pool saada, pasteedi omasid ka, aga enne oli vaja hulka jantimist, katsetamist ning tarkade meeste nõuandeid kuulata, kui selline meelepärane kraam välja tuli. Süldi retsept vast ka abiks, eriti nendele, kes pole veel sülti teinud, aga juhtuvad siga laskma (tegelikult jagatakse jahis seapäid päris lahkelt, vahepeal hea mõni potti panna).
Sült süldiks, märts tulemas. Nüüd mõningane mõttekriis... peaks tegema kobrast, aga vaevalt, et ma märtsiks miskit kätte saan (pilti ju vaja), seega 1 päris abiks kopraretsept tuleb aprillis (vast siia saab enne kui vihasem hooaeg pihta hakkab

), aga märtsi vaja ka midagi. Kas jänesega oleks hilja (nii mõnegi jaoks eksootiline) toimetada? Kitse ei hakka ka sellisel ajal külmikust otsima. Neppi ka mitte

Siga oleks nagu kõikse lihtsam sättida, aga sel teemal ntuke nagu ei viitsiks ka. Kui siis, sellised ahjulihapallidest tehtud supp tundub omale ahvatlev (aga esiteks ei viitsi paljud lihapalle niisamagi teha, mis siis siin veel supist rääkida, ma isegi vaatan siin järjest enam kala poole, ka supi sisse). Krt, kalaretseptid ei ole ka teema, keegi on neid ka kirjutama hakanud (hoolimata sellest, et mingid retseptid on ilma nimeta ilmunud, ja need kalaretseptid ka, pole viimastel minuga miskit pistmist).
Kui kellelgi viitsimist ja huvi, hõigaku, kas selle jänese retsepti vastu huvi olemas. Jänes tuleks õli-vürtsi marinaadis. Maitseainesegu tuleks ka komponentidena ning see tuleks ise kokku segada (Parik segas mulle ühe portsu kokku ja lubas lahkelt retseptides seda kasutada), edasi on juba jänese küpsetamine ahus. Üsna vürtsine saab (mitte piprane, aga maitset omajagu), sobib peenikeste viiludena igasuguste näkside valmistamiseks. Muidugi, ise panin enamuse jänest niisama pintslisse, aga mingi hetk hakkas tunduma (u siis kui peaaegu üksi kogu jänes söödud oli), et niisama enam ei jaksa, aga mõningase lisandiga kõlbas näksimiseks küll... maitse püsib terve päeva suus

Seda sama retsepti on muidugi seaga ka tehtud, marineeritud uluki edasiseks töötluseks on ka rohkem võimalusi kui lihtsalt ahju ja pärast parimal juhul juustu ja paprikaga saia vahele. Sellise moega retsept on hetkel olemas, aga pole kindel, et see sel korral loosi läheb. Äkki kellelgi mingist ulukist mingeid mõtteid, mida võiks hoopis teha, või mingi meelepärane idee, et kas mõnda suppi, praadi, magustoitu, vms

Andke teada, muidu hakkan siin hoopis konservi tegema pildi jaoks (konservist ja vorstist pole mina veel kokaraamatutest ühtegi asist retsepti leidnud, mida jahimees hästi kasutada saaks, seega, kunagi tulevad vast need ka ära).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...