Kobras 2009
Kobras 2009
Kuna tundub, et kevad lähenemas siis võiks hakata siia tasapisi hakata kribama kopra tegemistest/( käimas olevate jahtide käigus ikka keegi satub kraavide/ojade äärde)
Re: Kobras 2009
nädala päevad tagasi sai üks lastud kraavi pealt sigu piirates, liikumist oli päris palju, yhte nähti samas kohas pärast veel, see oli siis sula aeg.
looma tuleb otsida jälgede lõpust
Linnud laulavad kevadiselt ning vahepeal on sula ja isegi päikest, st kõik viitab sellele, et koprajaht hakkab peatselt peale (ui nüüd just uuesti väga külmaks ei lähe).
Võtaks selle teema all arutusele ka foorumlaste koprajahi
. Mõte sama mis möödunud aastal, sama koht (oli vist Kure turismitalu). Ma arvan, et meie jahimaadel saab kobrast jahtida (mõne koha leidsin viimasel aastal juurde), äkki saab kusagil naabrid ka nõusse, et nende juures kobrast kiusata.
Ettepanek aja kohta, aprilli algus 4.-5. nt. Kuud küll ei ole, aga sel ajal pole see nii oluline ka.
Meenutuseks, et mida selline asi endast kujutab, siis kusagil on foorumlaste koprajaht vol.2. Vaadake pilte ja juttu, ma loodan, et midagi sinnakanti peaks tulema.
Võtaks selle teema all arutusele ka foorumlaste koprajahi

Ettepanek aja kohta, aprilli algus 4.-5. nt. Kuud küll ei ole, aga sel ajal pole see nii oluline ka.
Meenutuseks, et mida selline asi endast kujutab, siis kusagil on foorumlaste koprajaht vol.2. Vaadake pilte ja juttu, ma loodan, et midagi sinnakanti peaks tulema.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
just Feen, väga kevadine tunne juba,siin paar päeva oli sooja ja linnud laulsid.
Kus vesi lahti seal liigub,sai ka esimene ujumine tehtud,ja kobras kotis. 

On keegi käinud ja saanud ka midagi, käisin täna, kobrast ei näinud aga vesirotti nägin(või äkki oli mügri), tuli teine nii suure lainetusega jää-ääre alt välja, et juba lootsin, aga ei. Muide mul oligi hämming kui nägin et ühte paju on näritud vaata et ladvani välja(ja puu all küllaltki suured laastud), mõtlesin ja mitte ei tulnud sellepeale et vesirott vms võiks olla, nii ma sis läksin õhtul ja passisin et mis ime-kobras seal on
Kas kobras ja vesirott saavad yhes väikses ojas koos eksisteerida, sügisest jäi sinna ojja kaks kobrast, nüüd on vesirott ka ilmunud 

Ennegi nähtud vesirotti ja kobrast ühes veekogus elamas. Pange aga julgelt juurde ka, et mis kell keegi kobrast nägi või lasi.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
aga on ka mingit liikumist üldse täheldatud?
käisin, ei liikunud. jälgi terve kallas täis, aga praegu ei juhtunud mitte peale 

Vegetarian is an old indian word for bad hunter.
kas liigub aktiivsemalt seal kus veed osaliselt lahti on juba?
Seal kus veed on kinni, ei liigu üldse. Sai täna istutud 4 pesaga kraavil. Kõige suurema kuhila juures kraav jääs-liikumist 0. Järgmise kahe väiksema pesa juures lahti. Eelmisel ööl väike liikumine olnud. Sõber vähemalt nägi vee all ujuvat. Välja ei tulnud. Ehk viga selles, et samas värsked hundi jäljed ja mitte esimest korda.
Grumpy old man
Käisin eile kobrast vaatamas. Ilm oli super, Päike paistis, lumi sulas ja soe oli ka.
Kraavi äärde jõudsin kell 14.30. Istumiseks valisin ühe kõvera paju oksa. kell 14.50 olid koprad juba platsis, 2tk. Tulemus
. Pärast lasku kõndisin eluala läbi, oligi ainult kaks väljakäimise kohta. Leidsin, et peale minu oli veel kobrastele jahipidaja seal käinud. Selleks polnud jahimees vaid ilves.
Kraavi äärde jõudsin kell 14.30. Istumiseks valisin ühe kõvera paju oksa. kell 14.50 olid koprad juba platsis, 2tk. Tulemus

Kas tuleb jaht???
Õige vara hakkavad siis toimetama kui peale lõunat juba rahulikult ringi toimetavad.
Ise lasin eelmisel nädalal ühe emase kopra kraavikaldalt, kell oli ca 18 paiku ja hakkas hämarduma. Saagiks sain suure emase kopra, kellel oli ka 5 loodet sees.
Paari nädala jooksul sai ka raudadega 3 kobrast välja püütud, need olid eranditult kõik eelmise aasta pojad.
Ise lasin eelmisel nädalal ühe emase kopra kraavikaldalt, kell oli ca 18 paiku ja hakkas hämarduma. Saagiks sain suure emase kopra, kellel oli ka 5 loodet sees.
Paari nädala jooksul sai ka raudadega 3 kobrast välja püütud, need olid eranditult kõik eelmise aasta pojad.
Meil siin kinni kõik. Lumi munadeni ja jää paks. Ka ojad ja kraavid veel kõik jää all. Paistab et jääb kevadine hooaeg lühikeseks kui ei viruta suuri plusskraade.
metsas on mõnus
Mis seal ikka lühikeseks, apprilli 2 nädalat saab käia nii, et veremaitse suus. Kobrast liigub ja jahti saab. Ma ise sattusin eile paarist koprakohast läbi, kus elu sees, siis ikka liigutud on. Ühes kohas päris asjalikult. Tegelilkult hakkas sama asi silma, kus vesi kinni seal ei liigu, aga kus elu sees, seal jää lihtsalt ära lõhutud 

Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...