Oot oot! Munad ei ole neerud, need ei filtreeri midagi kahjulikku organismist välja! Neerusid võib kupatada, leotada jne, munade puhul aitab väliskile mahavõtmisest ja praadimisest! Maitse hää!
Kui jätad munadele mitu kihti kilet peale tõmbuvad nad krousi ehk siis nagu veneaegne keeduvorst tõmbas servad ülesse! Kui täna lõikad ja ära ei puhasta siis homme pead leotama muidu tuleb köögis remont teha, (kui ei usu proovi järgi)! Kupatan selleks, et neid lahti lõigata ja jahutan selleks, et neid saada lahti lõigata, kuna soojastpärast ei ole ta lõikamiskindlus kuigi tugev! S:T: soojalt on nad liiga pehmed, et korralikult ja kaunilt tekstuur näha jääks! (peale lõikamist). Olen ka kohe pannile pannud pole miskit häda!? Pesed voolava külma vee all ära ja korras, samuti kiled maha. Selle leotamise võtsin ette kuna sõbrast restoranipidaja palus sünnipäevalauale miskit erilist! Üldiselt, eks ta rohkem poosetamise värk on!? Joon ka heameelega verd ja söön täiesti talutavalt toorest maksa, samuti kui satun Saaremaale tuttvate juurde söön värsket kilu, räime soola ,pipraga.
Ärge nüüd hakake pihta, et kas Saaremaal toore kilu-räime söömine on hea või mitte. Pole miskit paremat kui vrske räim tükkideks, soola.pipraga kokku, pool tundi seisma ja viinaga alla. Siia äkis on ka ekstraklass. Mõni muidugi ei söö soolaheeringat ja forelli ka, aga see juba samuti maitseasi.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Uhh mehed! Täitsa segaduses..kuidas neid siis lihtsamalt puhastada-Ozz retsepti küll, arvan ,pole asi väärt, et järgida...jääb vist ..toorelt..Kaupo teostus oli ka täitsa tehtav. Kilu-heeringat ei söö, forell-lõhe, õhtul soolan, hommikul kohe kõige parem...ilma viinata,ilma saiata, puhtalt ja palju. Ja neerud -seljanka sisse käib ikka neer, ainult ise enam ei söö ja koertele ei anna,mürgifilter.Feen sa noor ja tugev, võid riskida?
Munadega on sama, mis maksaga, valmistama peab värskelt. Külmutamine lõhub rakud ära ja munad jäävad konsistentsilt vedelaks. Isiklikult pean parimaks hirvepulli mune, eespool esitatud retseptid sobivad kõik, kuid ise eelistan riivsaiaga paneeritult.