Ok nõus - jooksuaeg, pääseb lahti, tuiab mööda küla, tuleb tagasi ...
See, kui jahis läheb üle piiri ja kaduma, on nati teise mekiga asi - see lõhnab küll ''äri'' järele, kuid - jahis on ju koertel gps saatjad ja rakmed ja olen näinud koeri ka jahis, oranz koeravest seljas
Ehk sellest abi, et koer tuvastada jahihooajal ja ka see, et on jahis rohkem nähtav, et mõni kaaslane pauku ei pane muu looma pähe
Nood vast on jahikoerte tuvastamisel heaks abivahendiks, kuid lugu pole ju selles.

pooletoobiseid ja arulagedaid ning viha täis inimesi on kõikjal ja miskit pole välistatud, eriti, kui on omi õigusi ajava inimesehakatisega, kes on niiiiiiiiiiii suuuuuuuuuur omanik maadele ja ''mõisatele''
Selliste inimeste puhul pole midagi välistatud ja nendega pole midagi teha - tuleb vaid loota ja palvetada
Lugu on aga just neis pidevalt hulkuvates koertes, kes on niinimetatult ''vabapidamisel'' ehk siis teevad, mis ise tahavad, käivad, kus nina näitab ja nälg ajab.
Paljud ju jahiliste hulgast teavad, kus sellised penid on ja on ka ju peremeeste/naistega rääkida üritanud, kuid tulutult.
Selliste jaoks on seadust vaja.
Mu nooremas eas juhtus sääntne asi. Taat läks hundijahti ja laika jäeti koju ketti. Koer oli hull jahiline ja nägi, et taat meestega metsa põrutas. Rabeles keti otsas nii kaua, kui rihma külgest ketiaas lahti tuli ja kadund ta oligi, metsa taadile järgi...
Taat tuli õhtul koju karvatuust näpus, et mingi koer oli naabersektsiooni maadel maha tõmmatud - memm ütles, mine õue ja vaata, seal samasugused karvad.
Hiljem selgus, et naabersektsiooni omad olidki maha tõmmanud, kuna oli looma ajanud - ega nemad pidanud teadma.
Kobiseda polnud kellelgi midagi - hea, et taat trahvi ei saanud ja asja sirgeks seletatud sai.
Aga koer tuli ikka uus võtta - elu oli selline - vähemalt aus, mitte selline jura, mida liberaalselt ja vastutustundetult praegusel ajal paljud elavad.
Koerad lahti, s..t ja prügi salaja metsa alla ja pole kellegi asi

ja jääb veel õigust ülegi
Ärge nüüd peksa päris tehke selliste mõtete eest

Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.