saksa jahiterjer haige
saksa jahiterjer haige
tere!
mul oleks väike mure koeraga ja ehk oskab keegi ka aidata.
oman kahte saksa jahiterjerit, kuid üks jäi ootamatul väga haigeks, koera kael on meeletult
paistes ning arst vaatab nõutult pealt ega oska midagi arvata. ehk on kellegil siit foorumist olnud selletaolist kogemust koeraga ja oskaks arvata milles asi olla võib?
Ette tänades!
mul oleks väike mure koeraga ja ehk oskab keegi ka aidata.
oman kahte saksa jahiterjerit, kuid üks jäi ootamatul väga haigeks, koera kael on meeletult
paistes ning arst vaatab nõutult pealt ega oska midagi arvata. ehk on kellegil siit foorumist olnud selletaolist kogemust koeraga ja oskaks arvata milles asi olla võib?
Ette tänades!
Re: saksa jahiterjer haige
Ehk tuleks siis mõne targema arsti poole pöörduda. Minu omal läks kael paiste nn kuuma täpi eel, natukese aja pärast hakkas koer kratsima ning hakkas tulema karva. Antud olukorras vist paistab, et koer on jõuetu, seega pole sama haigusega tegemist.
Kui arst pead vangutab, siis mine kindlasti mujale. Tartus on nt EPMÜ Loomkliinik. On neid kliinikuid kus kohast saad ussirohtu ning vaktsiini, vahepeal ka koera kiibistada ning on kliinikuid kuhu koera saab viia ka siis kui midagi koeral viga on. Otsi mõni selline üles, ja üsna kiiresti.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
-
Ütle, kus kandis sa ise asud. Kindlasti osatakse sulle siin vastavalt su asukohale mõni hea tohter soovitda.
Mul on olnud selline kogemus, kus koera kael paistetas äkki kole jämedaks ja tollel korral oli tegemist rästiku hammustusega. Aga loomatohter suutis siiski kohe nagu ise ka selle peale tulla ja saatis meid kuhugi Pärnusse, kus koerale süstiti minu mäletamist mööda lihtsalt kofeiini. Paari-kolme päeva pärast koer paranes. Aga tegemist oli märksa kogukama koeraga kui saksa jahiterjer. Ja see kõik toimus veel kolhoosiajal.
Jahil juhtub nii mõndagi... ja kõigil pole vaja kõike teada!
Tsenaarium on selline, et 3 nädalat tagasi läks äkitselt koera kael paiste, mõni aeg hiljem paistetus taandus kuid nüüd läks uuesti ja ikka väga hullult.Ka arst arvas algul et ussi hammustus, kuid kuna peale mitmeid süste ja ravimeid paistetus ei taandunud, siis oli ka arsti mõistus otsas. Eile tõusis ka koera temperatuur ning koer oli kohe kohe minemas, kuid sai õigeaegselt arstile viidud, kus talle uinutav süst anti ja tilgutite alla pandi. Hetkel koera keha temp. ok ja valusid justkui koeral ei tundu olevat - lihtsalt loid, kuid paistetus ei anna kuskilt otsast järgi. Ise asun saares ja arste ei ole siin jah just jalaga segada (2 arsti), nii et pean ikka Linna minema,kuid tänud vastanutele eks uurin asja.
Soovitan isegi sul Feeni poolt pakutud Tartu EPMÜ Loomakliinikut.Seal on nii arstid kui tehnika tasemel.Paaril tuttaval seal koerad kokku lapitud kui mujal laiutati käsi.
jahismurf
Rainrand,ega ta sul äkki kähriku või rebasega kakelnud pole.Mul oli oma noorem sakslane paar nädalat tagasi 10 tundi kährikuga koos aukus.Kui koera välja kaevasin,siis läks tal ka kael ja nägu ikka nii paiste,et rohkem tundus tegu olevat bullterjeri kui saksa jahiterjeriga.Paar päeva oli koer loid ka.Nüüd on hammustuse koha pealt karv maas ka veel.Samas poiss ise triksis-traksis ja kihutab õues tihast taga ajada
.
Muuseas,tohtrile räägi kindlasti,et tegu jahikoeraga ja paku ise haiguse võimalikke põhjuseid välja.Näiteks seal kliinikus,kus mina oma koertega arvel olen ei teadnud arst metsloomade kärntõvest midagi
.Ja see ei ole mitte vilets loomakliinik.

Muuseas,tohtrile räägi kindlasti,et tegu jahikoeraga ja paku ise haiguse võimalikke põhjuseid välja.Näiteks seal kliinikus,kus mina oma koertega arvel olen ei teadnud arst metsloomade kärntõvest midagi

Naine võib olla,koer peab olema!
Nii kurb kui seda tõdeda ei ole on Feenil õigus. Kui Tallinna satud, siis soovitan Tiina Toometi kliinikut. Minu "elajas" sai seal oma kõrvalestadest vabaks. Aga tegutsema peab kiiresti kui loomast hoolid.
ikka lõbusalt
-
Millises saares? Ma julgeks kommenteerida, et Saaremaal nüüd küll asi kahe arstiga ei piirdu. Koertega tegelejaid ikka suts rohkem, ja nii mõnigi vet. ka ise koertega (s.h. saksa jahiterjeriga) jahimees.
Kui palju neist vajadusel tolku on, see on iseasi.
Kui palju neist vajadusel tolku on, see on iseasi.
Rainrand,kas koer on terveks saanud ja haiguse põhjus selgunud?
Naine võib olla,koer peab olema!