Paluks koprast midagi lihtsat ja head..
-
- Postitusi: 576
- Liitunud: E Okt 27, 2008 7:02 pm
Paluks koprast midagi lihtsat ja head..
..et paluks midagi lihtsat ja head-veinis leotama raudselt ei hakka, tahaks ikka ahju, ja valmis.(soovitati enne ahju läbi keeta...siis ju mahlad-maitse läind, mis tast enam siis "piinata?", et mis maitseaine oleks nagu oluline, kas nagu ikka rohusöölatel,-jänestel, et ei midagi erilist. Endal nagu et nii plaanis proovida "rotti" pole, aga need gurmaanidest sõbrannad, kes nõus ka kuldimunadega....tahavad.
Re: Paluks koprast midagi lihtsat ja head..
lihtsat ja head ... koprakotlett, kopraguljašš jms. Naine eile tegi noored koprast midagi guljaši või böfstroganovi taolist, ilma mingi eritöötluseta nagu muust lihastki, väga hää



Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Re: Paluks koprast midagi lihtsat ja head..
Minu lemmik variant on see ja pole ka midagi rasket! viewtopic.php?f=11&t=3796
Re: Paluks koprast midagi lihtsat ja head..
Järgmises Eesti Jahimehes tuleb üks retsept mida ma mõtlesin juba ammu-ammu sinna sättida, kuid kuna see sarneneb metspahri kaber kamaga, siis ootasin mõne aja. Oma üllatuseks avastasin, et mul pole seda retsepti ei siin ega koduses andmebaasis kirjas, pilti oli ka vaja, tuletasin ja proovisin ning sai küll. Selle roti kohta ütleks, et antud retsepti korral on kobras maitsvam kui nt kits. Põdrast ehk ka nõksa parem.
1 kobras, 1 küüslauk, kimp peterselli, 500 g suitsupõske, soola, pipart.
Eraldada koprast liha, st, tagajalad (pealt puhastada rasvasem-kilesem osa), seljafileed (samuti eemadada kiled), esijalgadest saab ka natukene liha, aga soovitan need eraldi soolatult suitsu panna, samuti kopra tagumine ots, mis on suitsutatult väga hea kuid hakklihaks suurt ei kõlba. Kõhu "liha" võiks üldse rahule jätta ja nt koerale anda. Seega, kasutada tasuks ikka puhast liha.
Liha, suitsupõsk (eemalda kamar), petersell ja küüslauguküüned (terve küüslauk jätab üsna tugeva maitse, alla poole küüslaugu jääb lahjaks, maitseasi kuidas selles vahemikus kombineerida) ajada hakklihaks, maitsestada soola ja pipraga ning segada segamini.
Muud pole vaja, suitsuahi tuleb kuumaks ajada, lihast voolida pätsikud (ise teen piklikuid, peotäis liha ning sellest voolin).
Ma siin seda retsepti natukene jaganud ka, seega, põhiprobleemid mis on tekkinud:
* BBQ ahjus võib ära kuivada, tavaline suitsuahi, korralikult suitsu, aga piisavalt uuma ka, endal oli metallist ahjukeha, aega kulus 4,5 tundi, soojemal ajal ja kiviahjus olen saanud 3 tunniga hakkama.
* soolaga ei maksa liialdada (see on kõige sagedasem eksimus, teine asi on soola vähesus... alati pabistan selle soolakoguse pärast, aga tükk aega pole enam eksinud. Ise lähtun sellest, nagu maitsestaks kotleti, kui liha on piisavalt (st, ühest koprast ei saa eriti palju seda parimat liha), võib teha enne proovikotleti pannil valmis ning vajadusel maitseainet lisada.
* parima liha asja juba mainisin, aga kui igasugused kõõlused ja lied sisse saavad siis enamasti ei jää pätsiku välimus kõige kaubanduslikum. Seega, mingid tükid saab palju lihtsamini eraldi suitsutada, on need maitsvamad, näevad mõlemad eraldi paremad välja ka.
* suitsutamise juures on olnud veel igast jamasid, aga need juba suitsutamise nüansid, kui ikka on olemas ahi, mis normaalselt töötab, siis sellel rindel muresid ei ole (a la... liha aluseks olnud ning söestunud vahtratoikad viskasin tulle ja panin uued tokid... loomulikult tahmavad söestunud toikad meeletult seda liha. St, sellises stiilis möödalaskmisi pean silmas.
1 kobras, 1 küüslauk, kimp peterselli, 500 g suitsupõske, soola, pipart.
Eraldada koprast liha, st, tagajalad (pealt puhastada rasvasem-kilesem osa), seljafileed (samuti eemadada kiled), esijalgadest saab ka natukene liha, aga soovitan need eraldi soolatult suitsu panna, samuti kopra tagumine ots, mis on suitsutatult väga hea kuid hakklihaks suurt ei kõlba. Kõhu "liha" võiks üldse rahule jätta ja nt koerale anda. Seega, kasutada tasuks ikka puhast liha.
Liha, suitsupõsk (eemalda kamar), petersell ja küüslauguküüned (terve küüslauk jätab üsna tugeva maitse, alla poole küüslaugu jääb lahjaks, maitseasi kuidas selles vahemikus kombineerida) ajada hakklihaks, maitsestada soola ja pipraga ning segada segamini.
Muud pole vaja, suitsuahi tuleb kuumaks ajada, lihast voolida pätsikud (ise teen piklikuid, peotäis liha ning sellest voolin).
Ma siin seda retsepti natukene jaganud ka, seega, põhiprobleemid mis on tekkinud:
* BBQ ahjus võib ära kuivada, tavaline suitsuahi, korralikult suitsu, aga piisavalt uuma ka, endal oli metallist ahjukeha, aega kulus 4,5 tundi, soojemal ajal ja kiviahjus olen saanud 3 tunniga hakkama.
* soolaga ei maksa liialdada (see on kõige sagedasem eksimus, teine asi on soola vähesus... alati pabistan selle soolakoguse pärast, aga tükk aega pole enam eksinud. Ise lähtun sellest, nagu maitsestaks kotleti, kui liha on piisavalt (st, ühest koprast ei saa eriti palju seda parimat liha), võib teha enne proovikotleti pannil valmis ning vajadusel maitseainet lisada.
* parima liha asja juba mainisin, aga kui igasugused kõõlused ja lied sisse saavad siis enamasti ei jää pätsiku välimus kõige kaubanduslikum. Seega, mingid tükid saab palju lihtsamini eraldi suitsutada, on need maitsvamad, näevad mõlemad eraldi paremad välja ka.
* suitsutamise juures on olnud veel igast jamasid, aga need juba suitsutamise nüansid, kui ikka on olemas ahi, mis normaalselt töötab, siis sellel rindel muresid ei ole (a la... liha aluseks olnud ning söestunud vahtratoikad viskasin tulle ja panin uued tokid... loomulikult tahmavad söestunud toikad meeletult seda liha. St, sellises stiilis möödalaskmisi pean silmas.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: Paluks koprast midagi lihtsat ja head..
Sõe teemal mis liha peal, väike mõte. Osad kasutavad liha peal ja all marlit. Maitset ei muuda, aga liha jääb kena puhas.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Re: Paluks koprast midagi lihtsat ja head..
Kohe näha, et kakuke maamees
Vahepeal ei olnud marlit apteegis enam saada (ainult sidemena). Just kuu tagasi oli kohaliku apteekriga marli teemal jutt(liha suitsetamisest) ja mulle mainiti, et nüüd pidada jälle "endise suure kodumaa" avarustest mõistliku hinnaga marli müügis olema. Muidu sai külapealt kõikide varud ära kasutatud

Vahepeal ei olnud marlit apteegis enam saada (ainult sidemena). Just kuu tagasi oli kohaliku apteekriga marli teemal jutt(liha suitsetamisest) ja mulle mainiti, et nüüd pidada jälle "endise suure kodumaa" avarustest mõistliku hinnaga marli müügis olema. Muidu sai külapealt kõikide varud ära kasutatud

ikka lõbusalt
-
- Postitusi: 576
- Liitunud: E Okt 27, 2008 7:02 pm
Re: Paluks koprast midagi lihtsat ja head..
Tehtud siis need kopra tagakintsud-õhtul panin soja kastme-küüslaugu pipraga "kõmmelduma"(punast veini ei raatsinud "roti "peale raisata, pärast vala ülejääk minema, laket ei joo keski), siis teisel päeval sool, veel pipart peekonit, sibulit, küüslauku, porgandit, kiirelt pruunistada ja ahju ühes tükis. maru ruttu sai pehmeks, sõbrantsid sõid, kiitsid ja korjasid ülejäägi kaasa, , et mehi kodus üllatada"roti lihaga"Neil kahju, et ma rohkem liha inimeste tarbeks ei jätnud-koertele läks, jube hea isuga toorelt sõid!Ise ei maitsenud ja ei maitse, pole "friik" jääks traditsiooniliste lihade juurde!
Re: Paluks koprast midagi lihtsat ja head..
Kopra liha söömisel ikka väga pikk traditsioon. Vahepeal said nad otsa, aga sellegi poolest. Siga ilmus siiamaile palju hiljem ning seda hakati ikka palju-palju hiljem toiduks tarvitama kui kobrast. Seega, kui traditsioonidest rääkida, siis kobras annab seale ja kitsele pika puuga silmad ette.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...