Kitsed

2005. aasta teemad
Suletud
kakuke

Postitus Postitas kakuke »

trucker kirjutas:Ma arvan,et omanik lihtsalt ei tea ega oska oma koera tagaajamisest võõrutada.

Ise jälle kaldun arvama, et küsimus pole siin niivõrd oskustes või teadmistes vaid koeraomanimu pahatahtlikuses. Mõni räägib suisa ise, et tema koer otsib ise endale metsast süüa ja laseb ikka ja jälle koera öösel enesele kehakinnitust otsima ja sellisel juhul ei aita muu kui ....
Kahtlen ka selles, et kui koer on harjunud metsast murdma, siis kas teda üldse on võimalik võõrutada sellest (koerast on kahju, koeraomanikust aga :evil: ). :(
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik

Postitus Postitas Mart »

Mulle tuli üks juhtum meelde.Käis kah üks koer pahapeal ja samuti pidas mees ka lambaid vabakäigu peal.Ükskord ei tulnud koeral vist metsas jahist miskit välja ja siis murdis lambad järjest maha.Nii me sest koerast lahti siis saimegi. :D
Kasutaja avatar
Eik

Postitus Postitas Eik »

Olen ka kuulnud juhust kui mees sõitis talvel ja tegi sealuuret, ning äkki metsatukast kooberdas välja surmani väsinud kits, jooksis temast mööda nagu poleks inimest olnudki. Jäi siis vaatama, et milles point ja tulidki kolm suurt hundikoera mööda jälgi, ning täpse silmaga nagu mees oli, peatas ta ebaseadusliku jahipidamise. :)
Kasutaja avatar
kriss

Postitus Postitas kriss »

meil selline lugu- läksime põdrajahti ei saanud veel aju korralikult minema kui põdrad tulid ajusse koerad kannul suured segaverelised.
panid meilt minema naabrite juurde.sel päeval jäigi põder laskmata. järgmine nädal sama lugu panime kütiliini paika ja põdrad panid seljataguses metsas koertega traavi. selline tunne ,et nad ajasid põtru 24h. ja 7 päeva nädalas. aga kui hakkad neid ära koristama siis on kohe loomakaitse seadus kohal.
jaht eesti moodi
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik

Postitus Postitas Mart »

Olen näinud oma silmaga,kuidas koerakari kitsedele jahti pidas.Jaht oli professionaalne ja hästi organiseeritud,seega mitte esimene kord.Ühed ajasid kitsi taga ja teised lõikasid haake välja,nagu päris hundid kohe.Olen raudselt kindel,et nad ka saagi said.Vaatepilt võttis ikka hambaid kiristama ja igasugu mõtteid :evil: tuli pähe.
Kasutaja avatar
kriss

ja ükski seadus ei luba selliseid koeri hävitada. aga kui midagi on siis on jahimehed need kes loodust hävitavad, seda mis oma kallis lemmik teeb ei tea keegi ja kui teab siis laseb seda teadlikult teha. ja kui palju on selliseid maaomanike kes ei lase oma metsas jahti pidada aga endal suured koerad jooksevad metsas ringi.
jaht eesti moodi
Kasutaja avatar
Jahimees

Postitus Postitas Jahimees »

Pühapäeva hommikul läksin metsa ja leidsin metsa äärest murtud kitse. Koera jäligi oli igas suuruses. Kr...t tegi vihaseks küll. Ja endal pole teha midagi karju appi, aga see ka ei aita. Meil siin oli aasta tagasi jama, mees lasi koera maha, pärast pasundasid lehed ja raadio takkaotsa.
Kas tuleb jaht???
Kasutaja avatar
4x4 Urukoer

Postitus Postitas 4x4 Urukoer »

Eks olen isegi paar peni ära "kutsunud",hea oli lihtsalt teie arvamust teada.Käisin oma taksiga metsas patseerimas(sooja tegemas) ja ennäe imet kaks peletist oleks meid peaaegu jalust maha jooksnud(segaverelised jälle).Hakkab päris hirm oma väikse taksi pärast,et ei jõua urujahtigi kui juba koer lännu.Kuhu k..t see talv jääb,ei jõua ära oodata????
rajaleidja

Postitus Postitas rajaleidja »

Kaks nädalat tagasi hommikusel kogunemisel nägime, kuidas surmväsinud kits kooserdas metsast välja ja tegi põllupeal haake ja kadus siis künkataha. Natuke aega hiljem tuli koer, nina maas ja läks täpselt mööda kitse jälgi. Olime seda koera ka eelmisel nädalal näinud, siis oli tal ka kaks kaaslast. Igatahes see koer kustutati ära. Kahjuks ei osanud mõni mees suud pidada ja sellest tuli vähe probleeme, oli kohaliku talumehe koer olnud. Aga mehele tehti selgeks, mis hulkuvate koertega tehakse ja loodetavasti teisi kahte me enam ei näe
Kasutaja avatar
kriss

nüüd ongi selline asi ,et järgmine aasta talunik ei luba enda maal jahti pidada. see on ju nii tavaline kus talunikud ütlevad, et mina ei taha kui jahti peetakse,ilus vaadata kui loomad metsaserval söövad .aga seda ei mötle,et enda lemmikud teevad seda kogu aeg ja võibolla isegi soosivad seda :cry:
jaht eesti moodi
rajaleidja

Ja kui seal jahti enam ei pea, siis sead tuulavad kõik segi, põdrad kahjustavad metsa, kitsed ja jänesed panevad kapsapõllu nahka, koprad ujutavad metsad üle jne ning siis on jahimehed süüdi, et nad arvukust ei piira.
Ja eks neid koeraomanikke on ikka palju küll, kes saadavad oma loomad metsa ise süüa otsima. Olen näinud ka tõupuhtaid laikasid metsas ringi kollamas. Hiljem olen kuulnud, et peremees laseb iga päev koerad metsa. Ja üks mees kelgib pidevalt, kui hea koer tal on: toob jäneseid ja rebaseid koju. No mis sa teed, kui mõistust pole antud
kakuke

Postitus Postitas kakuke »

rajaleidja kirjutas:Ja kui seal jahti enam ei pea, siis sead tuulavad kõik segi, põdrad kahjustavad metsa, kitsed ja jänesed panevad kapsapõllu nahka, koprad ujutavad metsad üle jne ning siis on jahimehed süüdi, et nad arvukust ei piira.

Samas ei saa selline talunik ka mingit kompensatsiooni nõuda ja üleüldse pidagu oma suu kinni. Eks neid selliseid imelikke ole igal pool. Need on kõigile teada ja keegi sinna oma nina ka ei topi ja ise küll ei kavatse rahulikult pealt vaadata, kuidas nende pudulojused metsloomi taga ajavad. :(
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
rajaleidja

Tulles nüüd tagasi kitsede juurde, siis kas ka mujal kogunevad juba karja. Esimest väiksemat karja (16 looma) nägin juba umbes kuu aega tagasi, kui ilmad vahepeal külmaks läksid. Teist karja (9 looma) nägin nädalavahetusel. Üksikuid loomi olen üsna harva kohanud. Tartus ja poolel teel tartust viljandisse pidi paras lumi maas olema. Ehk jõuab ka siia. Siis on vist ka suuremad karjad koos ja saab vihad ja muud söödad välja viia. Aeg ka sealmaal.
Kas keegi ka päris suuri karju näinud on. Ise nägin viimati kolm aastat tagasi orase põllul. Siis oli koos üle kolmekümmne looma. Üritasin lugeda aga kogu aeg läks sassi. Vägev vaatepilt oli.
Kasutaja avatar
Jahimees

Postitus Postitas Jahimees »

Praegu on karjades seal kus on süüa. Üksikuid pole näinud paar nädalat juba. Meil oli pühapäeval kari kus oli 21 looma koos.
Kas tuleb jaht???
Kasutaja avatar
Ax1600

Postitus Postitas Ax1600 »

Meil koeri võimatu kätte saada. Päeval metsas ühtegi ei näe, kuid järgmisel hommikul jälgi kui murdu. Peavad jahti öösel ja kui autod kuulevad siis kohe tee pealt metsa. Hunt hakkab jahipidamises ja ettevaatlikkuseski maha jääma. "Heatahtlikud" omanikud kellega truu sõber terve päeva õues askeldab ei pruugi teadagi, et see sõber muutub öö tulekul kiskjaks, mistõttu teda lubatakse öösel väljagi (ega tal toas kuum las magab väljas). Noorena olen talvel näinud kuidas kaks suurt ja üks väike ajsid kitse jõkke. Kahel pool jää, keskelt vaba ning koerad kaldal. Kits kaldale ei suutnud tulla ja suri uppumissurma, ainult et suur rebitud haav külje peal aitas teda kaasagi. Pikka aega hiljem kui läksin metsa luuret põdrajahiks tegema kohtusin sama jahimehega kes olles pikast öisest jahist tulemas oli väsinudja valvsuse kaotanud. Edasi läks ainult üks jahimees.
Suletud