Kaotatud ja jälle leitud

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas sooviku »

Kolm juhust:1.Vend läheb jahile.Päästab metsas koera lahti ja rohkem oma peni sel päeval ei näegi.Koera saab järgmine päev kätte ühe kohaliku muti kuuri alt.Kellaaegasid võrreldes tuleb välja,et mammi leidis koera pool tundi peale jahi algust.
2.Radariga jälgitakse koera seaajamist.Peni läheb-läheb kaugemale ja ühelt maalt hakkab tagasi tulema aga kohale ei jõua.Peremees muudkui sõidab ja kuulab ja otsib.Kord on koer päris lähedal,kord jälle kaugemal.Mehed kogunevad kõik kokku ja koeraomanik võtab veelkord radari välja.Pagan,koer peab olema siin samas.Ongi...ühe jahilise autos ja juba päris ammu.
3.Foksterjer tuulab metsas ajada.Vahepeal käib vaatamas kaugel peremees on ja jälle ajama.Ühelt maalt enam kontrollima ei tule ja sel päeval omanik teda enam ei näegi.Kunagi kaduma pole jäänud,nüüd jäi.Igasugused mõtted ronivad pähe(äkki hunt,äkki jäi auku kinni).Järgmine päev saadakse foks kätte ühe jahikaaslase juurest.Oli teine õnnetult ja märjalt tee peal jooksnud.Jah,aga peremees oli koerast kõigest saja meetri kaugusel.
Moraal: Alati pole kohe mõtet jahikoera(metsas) kinni püüdma ja päästma hakata.Tavaliselt otsib ta peremehe ikka ise üles.
Naine võib olla,koer peab olema!
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas andrus »

Moraal on see,et kui sa oled idioot siis sa selleks jäädki,enne kui sa ronid kellegi koera käppima küsi ikka peremehelt luba.Mis teil seal jahilistel pole üldse sinna kupli alla midagi antud??Krt koos peate jahti ja siis topid koera autosse ilma peremehele ütlematta?Telefonid on, raadiod on ja kui juhtub,et saab jaht läbi ja omanik koertest kaugel siis esimese asjana ütled omanikule,et võtad koerad peale.Ja kui juhtubki,et koer jääb jahis kadunuks siis teavad sellest kõik kes jahis olid ja oma sektsiooni koeri teab igaüks või leiadki võõra koera siis helistad ikka naabrid läbi ja uurid kas on kellelgi kadunud koer,ja seda juba samal hetkel kui koera leiad mitte ei jää homset ootama.Jumala õnn,et meil selliseid lambapäid pundis ei ole muidu oleks äkki ammu vastu kõrvu antud.
jahismurf
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas jorr »

Olen ka seda lugu kuulnud,et jahikoer(hagijas) kaob juba esimese aju ajal.Meil pundis üks kohalik elektrimees rääkis.Oli jahti teinud ja korraga koer kadunud.Noore koeraga ikka juhtub,et ei leia koduteed aga temal juba paar nädalat koer kadunud ja otsib igalt poolt aga kuskil pole,keegi ei tea.Siis keegi külamutike kutsub elekrimehe kohale,et temal mingi elektririke ja remondimeest vaja.Esimene asi mis eletrimehele silma jäi,kui mutikese koduhoovi sõitis,oli tema hagijas,mis hoovil ketis.Küsib siis muti käest,et kust tema koer siia ketti sai?Mutikene räägib,et see juba kaua olnud,nii paar nädalat kindlasti.Tuli ise sellise näljase olekuga siia ja ma andsin süüa ja panin ketti,et muidu läheb metsa tagasi ja kaob ära.Koera peremees ei osanud sellise jutu peale ei nutta ega naerda aga mutile tundus teguviis väga õige,hea veel,et hodmise eest raha ei küsinud.
noorus on ilus aeg
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas andrus »

Mutt mutiks,vanaduses ehk muutume isegi seniilseks aga no omad mehed topivad koera autosse ja sõnagi ei ütle.
jahismurf
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas sooviku »

:shock: Andrus,vabanda,et ma sind tolvaniks ja sinu jahiseltsilisi lambapeadeks ei hakka kutsuma.Need juhused ei olnud mitte minu seltsist,vaid meeste käest kuuldud.Kindlasti on sarnaseid juhuseid veelgi ja alati ei pruugi tegemist olla lollpeadega,nagu härra arvab :? .Muuseas mõnes seltsis polegi veel jaamasid ja on ka mehi,kes telefoni nimelt jahile kaasa ei võta.Aga jutt on tegelikult sellest,kuidas keegi oma koera kaotanud ja kust hiljem leidnud on.
Naine võib olla,koer peab olema!
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas Feen »

No, vabalt võib juhtuda, et koer ise hüppab kellegi autosse ja arvab, et seal hea ja soe olla. Autojuht ei pane tähelegi, kui koer kusagil taga vaikselt põõnab.

Teiseks, mul pni taks kitsega minema, ei leidnudki üles. Järgmine päev helistas naabersektsiooni mees, et korjas koera teepealt üles, kas on kadunud. hea, et telefoninumber rihmal kirjas (peangi üle maalima selle, on maha kulunud). Palju halvem oleks olnud olnukord, kus naaberjahimees oleks vaadanud, et ju siis keegi peab jahti ja koer niisama õnnetu ja märg. Hea oleks, kui omas seltsis oleks meeste koerad teada, siis saab helistada ja uurida, et kas sa jahis või koer kadunud.

Mul oli just selline lugu, kus koer läks pisikesse metsatukka rebast otsima... ja ei tule välja. Mingi aeg hiljem (kui juba püssi paugutasin... 1 rebane jõlkus ringi) oli kosta haukumist, tegime tiirud metsale peale, hõikusime metsa ääres, ei midagi (kell oli 12 öösel). Läksin koerale järgi. Selgus, et koer oli pugenud kährikule urgu järgi, aga välja enam ei mahtunud (ju oli sisse pääsemiseks tahtmine suurem). Raiusime Kakukesega kella 3ni külmunud pinnast, enne kui labidaga alt augu piisavalt laiaks saime koukida, et koer välja pääseks. Kährik jäi kenasti urgu edas, nii palju polnud enam jaksu ja trossid olid ka kodus.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
mõtus
Postitusi: 79
Liitunud: L Nov 12, 2005 5:38 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas mõtus »

Endal oli selline juhus ,kus sai truu sõbraga põtru piiratud,koer haukus ühte kaheharulist pulli,kuna luba puudus jäi laskmata ,koer pani põdraga minema ja ei kippu ega kõppu :( ,sai siis tunnike oodatud teist ,ikka ei midagi,lõpuks hakates auto juurde tagasi jõudma kuulen sõbra nukrat ulgumist,tuli välja ,et koer istus ammu juba autos ja ootas,et ei tea ,kuhu see peremees küll eksis :D Ime ,et signaali veel ei andnud, olin suure kiiruga auto ukse lahti unustanud! :lol: :lol:
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas honkomees »

See hooaeg oli juhus, et tuli minu omaga sarnane laika ja käis kogu meie kütiliini mehed läbi ning nuusutas üle, tükk aega istus minu Niva kõrval, oma laika autos. Eks siis kutsusin juurde, vaatasin, et rihmal numbrit pole aga siis meenus, et naabrid rääkisid neil samasugune laika kaduma jäänud. Õnneks mõnel mehel oli naaberpundi meeste telefoninumbreid ja sai helistatud. Kuna eelmine kord oli koera nähtud üle 10 km eemal, siis sidusin koera kindlaksmääratud puu külge ja pärast järgmist aju oli koer koos sea väljavedamise nööriga läind. Happy End!
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas honkomees »

mõtus kirjutas:...tuli välja ,et koer istus ammu juba autos ja ootas,et ei tea ,kuhu see peremees küll eksis...

Kord põdrajus tuli koer teise külge välja, kui ise. Mehed autosse ei võtnud, koer jooksis natu ringi ja siis kadus. Sõitsin siis ise sinna, pole, tiirutasin ümber aju kõik teed läbi, koera ei kuskil. Pärast pikka otsimist otsustasin kontrollida kindlat kohta - sõitsin koju ja seal ta trepil istuski! Hiljem on ühekorra veel seda trikki teind, aga siis olin ma juba targem, pärast esimest tiiru ümber aju võtsin kohe suuna kodu poole...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kasutaja avatar
saa
Postitusi: 134
Liitunud: T Juun 15, 2004 2:48 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas saa »

Paar aastat tagasi talvel oli minul analoogne juhus. Läksin terjeri ja isa laikaga metsa . Kõik kena, ilm ilus, koerad nuusivad ja tuuritavad, vahepeal kadunud ja siis jälle minu juures.
Korraga laika kadunud mis kadunud. Ootasin ja ootasin, lõpuks hakkas juba kahtlane, ei haugu ega midagi . Kohati lahtine jõgi oli ka lähedal , et viimati kukkus sinna ....
Kiskus juba videvikuks ja hambad hakkasid meil terjeriga mõlemal vaikselt plagisema, kui helises telefon . Kodust helistati, et laika pistab kodus putru süüa . Koer kurivaim vaatas, et peremeest ei tulegi jahile ja otsustas 10 km. koju tagasi minna, sel ajal kui mina teda metsas ootasin ja ootasin. :roll:
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas sooviku »

Nüüd siis on kuu aega möödas päevast,millal viimati oma noort sakslast nägin :( .Vaikselt hakkab lootus juba kaduma.Kahju,hea koera oleks temast saanud.Seoses koera otsimisega olen teinud päris mitu hirmutavat avastust.Esiteks kiip:Olen seda ennegi maal elavale koerale mõttetuks pidanud.Nüüd tuli välja,et kliinik,kus ma Nakiga kutsikast peale käinud olen ja kus ta ka kiibistati ei teagi kiibi numbrit :shock: .Samuti ei ole nad kandnud koera Lemmiklooma Registrisse.Ühesõnaga kiibi järgi peremeest üles ei leiagi.Teiseks tätoveering:Vanemal koeral on number kõrvas.Tohter kiitis,et ega selle järgi nagu nii koera ei leia.Seda registrit ei pidavat enam eksisteerima :shock: Tatooga koerad ju veel elavad ja seni võiks ikka olla võimalik neid ka selle järgi leida.Kolmandaks EKL´i tõuregister:Kui ma tahtsin oma koera pesakonda registreerida avastati,et koer pole üldse minu nimel.Sõitsin siis teise Eesti otsa ja sain koeraomanikuks.Nüüd,vaadates tõuregistrit,tuleb välja,et ikkagi pole nad seal midagi muutnud ja koer pole minu.Arvata on,et järgmise pesakonnaga hakkab sama trall.
Tundub,et kõige kindlam on ikkagi telefoninumbriga kaelarihm.Auku ronivale koerale seda kaela panna aga ei saa.
Naine võib olla,koer peab olema!
maris
Postitusi: 220
Liitunud: P Jaan 27, 2008 7:09 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas maris »

sooviku kirjutas:Nüüd,vaadates tõuregistrit,tuleb välja,et ikkagi pole nad seal midagi muutnud ja koer pole minu.

EKLi internetis näha olevas registris ei ole omaniku andmed nähtavad.

Tätoveeringuga leiab EKL registrist aga küll õige koera üles. Mingit muud registrit tätoveeringute jaoks pole minu teada aga eksisteerinudki.
www.sakste.com - Sakste eesti hagijad
epood.smartdog.ee - palju kasulikku (jahi)koertele
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas sammal.habe »

mis kliinikuga Sul see trall oli?

sooviku kirjutas:Nüüd tuli välja,et kliinik,kus ma Nakiga kutsikast peale käinud olen ja kus ta ka kiibistati ei teagi kiibi numbrit :shock: .Samuti ei ole nad kandnud koera Lemmiklooma Registrisse.Ühesõnaga kiibi järgi peremeest üles ei leiagi.
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas sooviku »

Ma ei taha seda loomakliinikut nüüd nii väga ka mustata.Eks seal ole muidu minusse ja minu koertesse ikka hästi suhtutud.See lihtsalt üks möödapanek,mida pidasin vajalikuks teistele teadmiseks tuua.Kontrollige ISE oma looma kiibi olemasolu Lemmiklooma Registris.
Lemmiklooma Registrist tätoveeringuga looma ei leia.Kunagi(ca 5 aastat tagasi) sai 25 krooni eest kanda koera ka mingisse andmebaasi,mis vist,kui rahaportsu :wink: kätte sai,tegevuse lõpetas.
Naine võib olla,koer peab olema!
vollifedja
Postitusi: 574
Liitunud: E Okt 27, 2008 7:02 pm

Re: Kaotatud ja jälle leitud

Postitus Postitas vollifedja »

Mu urgu ronivatel koertel on rihm telef. nr. kaelas, aga nii lõdvalt, et igal kinnijäämisel tuleb üle pea ära..parem ikka number kaasas, kui mitte midagi. Kahjuks jah neid mutikesi on just üksikutes metsataludes veel küllaga, kes korjavad "vaese"koerakese endale ja kellelegi ei teata. Soovitaks ennem, kui üldse koeraga jahti lähete õpetada koerale kuulekus selgeks.Koer peab märguande peale (ka jäljelt,mida on vaja,kui aju lõppeb)) ära tulema. hea, kui märguanne on kaugele kostev vile, pauk jm. Enne kuulekust pole koeral metsa asja, kui sulle oma "töövahend" vähegi kallis ja abiks on..Oma koerte pealt võin kinnitada, et jahiga pole kunagi liiga hilja alustada, kui juba mõistus peas, läheb ka jahiks õpetamine, oskuste omandamine tunduvalt kiiremini ja valutumalt.Kutsika-juuniori eas ikka põhitõed selgeks-omaniku juurde tulek ja seda õpetada pole raske, kui vähegi viitsimist.(mingi maius alati taskus, kutsud kutsikat enda juurde, kui tuleb, saab kiita ja raasukese-uskuge, maru ruttu saab kutsikale selgeks )
Vasta