Viktoriini küsimusi
Re: Viktoriini küsimusi
[quote="mustlesk"]Esimese käpa laiuse järgi jah, aga see on alles pool vastust. Mis edasi tuleb teha, kui käpa laius mõõdetud.[/quote]
korrutada kahega?
korrutada kahega?
vahel tuleb ka mööda lasta
Vist väga ei tööta, kui loogiliselt võtta! Sest kui 14–17 cm ontuska kirjutas:mustlesk kirjutas:Esimese käpa laiuse järgi jah, aga see on alles pool vastust. Mis edasi tuleb teha, kui käpa laius mõõdetud.
korrutada kahega?
täiskasvanud isaskaru esikäpa laius ja suurema kolli käpa laius on 20cm ja natuke peale, siis see kahega korrutada ei tule üle saja kilogi kokku.

-
Küsisin koolitatud karude tundjalt järgi ja tema kinnitas, et sellist valemit pole. Tuttav lasi aastaid tagasi isakaru kellel nahk sõna otseses mõttes rippus seljas, kolju andis minu mäletamist järgi hõbemedali aga kaalu oli sinna 150kg juurde, käpp ligi 18cm. Karv on ilus hästi tume, no praktiliselt musta värvi ja heleda kaelusega ning katab kaminaruumis ühe seina praktiliselt ära, kindel medali trofee. Selle isendi puhul küll ükski käpavalem ei toimi aga eks erandeid on alati olnud. Teine sõber lasi isakaru kellel kaalu 366kg ja käpp 17cm. Ehk reedad oma saladuse meile ka?
naised saunas rääkisid
Hea küll mis me siin ikka vaidleme, ei ole mina seda ise välja mõelnud, vaid vanemate jahimeeste käest see tulnud. Karu esikäpa laius sentimeetrites korrutati ühe puudaga( puud siis vana massiühik ja üks puud on 16,3805 kg ja ümardati 16 kg peale).
-
Tõetera võib asjal sees olla kui teame, et 14cm käpaga karu kaalub ca 200kg siis 14x16=224 no sobib aga suurematega paneb rohkem mööda 16x17=272 aga karu oli 366.
naised saunas rääkisid
Nagu sa ise varem ütlesid erandeid on ikka olnud 

Kuna karujaht käimas ja viktoriinigi küsimused karuteemalised, siis julgen siis ühe küsimuse vahele torgata.
Kus kohast geograafiliselt meie karud pärit on? Vastus võib mõneti üllatav olla.
Kus kohast geograafiliselt meie karud pärit on? Vastus võib mõneti üllatav olla.

-
Ma torgiks karukäppa ja selle laiust veel, sellised küsimused ja vastused on täitsa teretulnud asjad siin. Tihti juhtub metsas, et "veteranidel" on omad arusaamad ja teadmised asjadest ning raske mõistatada kuidas ühe või teise järelduseni jõutakse.
ja viimase küsimuse õige vastus on tõepoolest karpaadid.
ja viimase küsimuse õige vastus on tõepoolest karpaadid.
naised saunas rääkisid
tuska kirjutas:karpaatidest
Õige vastus, järgmine küsimus palun.
mina annaks küsimise õigus mustlesele, sest õiget vastust ei tulnud
vahel tuleb ka mööda lasta
Minul hetkel ühtegi head küsimust igatahes pole, kelle on, andke minna.
-
ehk sellega, et tappis 1919 aastal viimase teadaoleva tarva?
naised saunas rääkisid