Tegemist on spanjelitega, kellel on jahieksam kohe-kohe ukseees ja mul on mōistus otsas, nimelt
hakkasime toomist harjutama pulgaga, kus pardi suled küljes. Kōik oli ideaalne - jaht missugune noortele koertele! Meie dresseerija nimelt oli kindel, et kui koer ära ōpib käskluse "too", siis pole enam vahet - toob mida tahad. Mōlemad koerad otsisid roostikust pulka ja tōid ära seda nii maalt, kui veest tohutu hasardiga. Hiljuti vahetasime aga pulga pardi vastu välja ja koeral kadus igasugune huvi selle vastu. Vōibolla oleks pidanud pardiga tööd varem alustama aga eelmisel aastal lastud pardid olid igalt poolt otsa saanud ja kuna partide kriis oli, siis sai laipadele mindud hiljem. Kas on mingit nōksu , et part koerale eriti huvitavaks muuta? Ei saa ju öelda, et jahiinstinkti koertel pole- on küll aga part ajaks nagu oksele kohe.Praegu jooksen mööda koduōuet ringi 2 x päevas surnud pardiga ja olen rōōmus, kui ta seda üldse suhu haarab aga millegipärast ei suuda ta sellega teha midagi, mida ta pulgaga teeb. Teine koer vōtab pardi lōugade vahele aga millegipärast ei too ta seda mulle, vaid sülitab maha. Kas nüüd on puuksus mu jahikatse? Kas mul on need koerad, kelle kohta jahimehed siin foorumis ütlevad, et kebigu diivanile ja munad maha? Ma ei tahaks veel püssi pōōsasse visata - olete siin jahikoerte omanikud ja igatsorti koeri näinud ja ōpetanud, andke nōu palun.