aivar00 kirjutas:Kõige tähtsam on asjaolu, et ise rahul oled. Kui aga praegusel pimedal ööl nisupõllus oled ja siga ei näe kas siis optika vahetusele ei mõtle, kui naabrimees enda omast näeb ja laseb
Valgel ajal ja tiirus lastes ei ole minu arvates tõesti vahet milline brändi nimi optikal peal on.
Arvan, et on ikka valgel ajal ja tiirus ka vahe. Siis muidugi just allumatuse pärast reguleerimisele.
Lahe oli viimasel seltsi tiirupäeval vaadata kuidas sõber vahetas Blaseril rauda. Võttis Swarovsky maha keeras peo vahel teise raua järgi paika ja pani siis peale.
Teate need jahtijaktimehed ja sos ja muude selliste veendunud omanikud vaatasid ja.... . Mes niimoodi keeradki paika vä?

Tead krt ära jama optikaga kui korra paigas ei maksa puutu jne..

Sellised soovitused hakkasid tulema. Ma ei kujuta ette kuidas saaks toimida selline süsteem ilma perfektselt reguleerimisele alluva sihikuta.
Mu arust olgu see valgusjõud kuda on. Kui ei näe ei lase. Arvan veelgi tähtsam on aga regullimise korrektsus. Olen nende odavamatega komposteerind ajusid algajana oma relval ja hiljem jahikaaslaseid aidates.
Minu jaoks algavad päris optikad sealtmaalt mis on reguleeritavad. Kui tead erinevate moonade jooksu, lähed näituseks tiiru keerad 5 alla ja 4 paremale lased ära jooksva põdra. Lähed koju keerad tagasi jahimoonale ja põldu. Iseenesest mõistetavalt ei pea jooksu vahepeal kontrollima proovilaskmistega. Jakti mehed võiks rääkida mis nad siuksest asjast arvavad.
Aga lasta nendega saab.
PS. Kusagilsiin voorumis jäi silma Tikka püssi pilt millel peal Z6. Ehk pikksilm mitte vähem kui 2x torust kallim. Arvan see on tee mida käia.